Nursing


Thursday, 4 June 2015

It's June!

Assalamualaikum.

Kui3. Sebulan lebih tidak mengupdate. Pasalnya.......... Takde pasal. Isunya aku malas jer. Hew3.

June dah wei!!! Tak lama nak puasa. Then, beranak! Now dah nak masuk 36 weeks pregnant. Sikit lagi nak terberanak. Tak sabar pun ada tunggu baby kuar haha. Tapi tak mampu nak bayangkan rasa sakit nak beranak. So, sila la tak payah nak tak sabar tak sabar sangat. Hew3.

Tengah dok berharap baby kuar around 37 weeks ++. Pasal aku dah semput gila dah sekarang. Duduk diam-diam pun boleh datang semput. Adoi. Semalam check up alhamdulillah semua ok. Baby besar ni aku rasa. 2 kilo kot bertambah since last 2 weeks. Sebelum ni graf cantik je ikut pertambahan berat mingguan. This time selamat la. Balik kampung punya pasal. Nasi pun makan 3 kali sehari. Kalau tak, aku duduk rumah sorang-sorang, 2 kali sehari je makan nasi. Breakfast memang jarang-jarang. Kalau rasa lapar pun makan biscuit and minum air ja. Haha. Sekali balik kampung 4 hari, hamek kau 2 kilo tambah. Aiyo... Tapi still syukur sebab berat badan baru naik 6. 5 kg dari pregnancy weight. Harap-harap tak la bertambah drastik nak hujung-hujung ni. Hehe...

Anyway anyhow sekarang masih sibuk mencari nama. Bag baby, bag mommy semua dah siap. Tinggal rasa nak terberanak jer then kita lari pi spital. Hew2. Baju-baju pun semua dah siap. Walaupun aku rasa baju macam tak cukup ja. HAHAHA...

Doakan aku dan baby selamat ya. Semoga dipermudahkan bersalin nanti. Semoga takde komplikasi apa-apa. Harap-harap OK semua insyaAllah.

Next entry aku might be update about antivaxx and homebirth. Al maklum tak lama dah start nak kerja balik, maka, perlulah lebih mengupdate bukan sahaja hal-hal teori buku, malah update hal-hal situasi perubatan semasa. Hew3 ayat skema.




Okay bai.








-adios-

No comments:

Post a Comment

thank you very muchooo!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...