Nursing


Wednesday, 11 March 2015

March March March

Assalamualaikum,

Aiyo. Masuk bulan ketiga 2015 already ka? Cepatnya. ZzzzZzzz...

Anyway anyhow aku still lagi begini, tunggu masa nak kena zassszzzz... Sobs. Progress apparently very, very slow. Kura-kura aku bela jalan laju lagi kot. Huhu.

And and and this week dah masuk 23 weeks dah baby duduk dalam perut. Next week officially 6 months. Whhhhaaatttt? Yes, third trimester already. Last 2 weeks aku and Pokcik went for 2D baby detailed scan. Alhamdulillah so far semua alhamdulillah OK dan baik-baik sahaja. Baby sangat buas taknak duduk diam. Ni pun duduk dalam perut aktif betul dia bergolek-golek. Aku rasa geli macam kena geletek je perut. Haha. Oh haa, gender pun we knewwwww it already but for now let make it a secret okeng? Hi hi. Cumanya tadi pi follow check up. My weight bertambah but my baby size tak berapa nak besar, based on ukuran fundus uterus. Tapi aku rasa macam nurse tu salah ukur. It's just, obvious salah kot. Kui3. 

Risau bila berat naik. Tapi bila belek-belek berat dari awal pregnant baru la perasan actually aku naik 2kgs je dari weight pre pregnancy. Pasal masa first trimester dulu berat aku lost sampai 2kgs ++. Masuk pertengahan second trimester ni baru la naik balik sebab selera makan dah ada. Namun begitu, selera makan aku still lagi akan segera terbantut kalau ada terbau orang menumis bawang + cili. Tumis bawang saja boleh tahan. Bawang + cili, automatic memang pening. Haha. Whatever it is, aku still aim for penambahan berat badan tidak melebihi 10kgs sepanjang pregnant ni. Supaya takde la susah sangat nak menurunkan berat masa pantang nanti. Seksa wooo. Pantang pulak time raya. HAHA selamat la ko terliur tengok orang lain makan sedap-sedap. Now dah naik 2 kgs, ada kuota 8kgs je lagi. Harap-harap tak lebih ler. Kui3.

Habis cerita pasal pregnant. This week aku bakal membawa diri pasal Pokcik start busy LIMA '15. Aku pun pi la membawa diri balik kampung. Weeeeeeeeeee.

Habis sudah carutan untuk hari ni. OK bai.


-adios-


No comments:

Post a Comment

thank you very muchooo!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...