Nursing


Thursday, 26 March 2015

Nursing Cover

Assalamualaikum,


Nursing Cover exclusively by HD Sewing Lab is now having SALE GAJI.

SALE GAJI ni available until 31 March 2015 ya kawan-kawan!

So, if ada sesiapa berminat boleh follow FB Page My Hafiy Blogshop atau follow IG @myhafiy_blogshop untuk designs dan updates. 

Sebarang pembelian boleh melalui whatsapp dan PM Fb. 


Normal Price : RM 54 excludes postage

SALE Price : RM 48 FREE POSTAGE


Nampak tak jimat dia tu brape ringgit? 

Haaa, apa lagi, silalah beli! HAHA!

Jangan lupa grab sekarang tau!!!



Antara designs yang still available. Sila follow IG myhafiy_blogshop for more available designs.












-adios-

Fisrt Anniversary

Salam,

Hahaha... Dah setahun rupanya gua nikah. Bak kata member aku, ko dah nak jadi mak orang dah woiii!!! Whooops. Tapi sesungguhnya aku masih maintain muda dan cute. Hew hew hew.

Anyway anyhow alhamdulillah for everything. Kalau kata kawen tu semuanya indah tu memang tak la. Ada hari gembira suka ria bermanja bagai, ada hari mood takdak gaduh bermasam muka. Ada ups and downs la. Tapi apapun yang penting minta doa banyak supaya rumahtangga terpelihara hingga ke syurgaNya insyaAllah.

For anniversary, aku takdak plan lagi nak pi ber candle light dinner and babymoon bagai. Teringin jugak pi jalan-jalan tapi kena tengok kewangan and masa jugak. Kalau tak ada aral melintang dan aku rajin mengusha tempat best, maka, berjalan la kami. Haha. Tapi tu la, aku still tunggu panggilan keramat and at the same time kewangan pun kena jaga-jaga because first, menyimpan untuk baby. Second, GST is coming and apparently banyak barang-barang baby yang akan terkena effect GST. So, better beli barang-barang yang berkaitan dulu before harga naik ye dok? Alhamdulillah persediaan baby pun dah 80% kot. Haha. Yang pasti standby apa yang patut. Doa tak boleh lupa supaya dipermudahkan perjalanan pregnancy dan delivery nanti. Semoga lancar semua InsyaALLAH.

Cakap pasal barang baby later aku up kan pasal Nursing Cover by HD Sewing Lab. Ada SALE Gaji until 31 March 2015. Nanti aku post lain pasal tu.

For now, nak up balik pic-pic masa kawen dulu. Haha. Kalau korang muak bleh klik pangkah kayzzz...









I miss that moment. Hew hew.





#faizuljannaheternallove











-adios-

Wednesday, 11 March 2015

March March March

Assalamualaikum,

Aiyo. Masuk bulan ketiga 2015 already ka? Cepatnya. ZzzzZzzz...

Anyway anyhow aku still lagi begini, tunggu masa nak kena zassszzzz... Sobs. Progress apparently very, very slow. Kura-kura aku bela jalan laju lagi kot. Huhu.

And and and this week dah masuk 23 weeks dah baby duduk dalam perut. Next week officially 6 months. Whhhhaaatttt? Yes, third trimester already. Last 2 weeks aku and Pokcik went for 2D baby detailed scan. Alhamdulillah so far semua alhamdulillah OK dan baik-baik sahaja. Baby sangat buas taknak duduk diam. Ni pun duduk dalam perut aktif betul dia bergolek-golek. Aku rasa geli macam kena geletek je perut. Haha. Oh haa, gender pun we knewwwww it already but for now let make it a secret okeng? Hi hi. Cumanya tadi pi follow check up. My weight bertambah but my baby size tak berapa nak besar, based on ukuran fundus uterus. Tapi aku rasa macam nurse tu salah ukur. It's just, obvious salah kot. Kui3. 

Risau bila berat naik. Tapi bila belek-belek berat dari awal pregnant baru la perasan actually aku naik 2kgs je dari weight pre pregnancy. Pasal masa first trimester dulu berat aku lost sampai 2kgs ++. Masuk pertengahan second trimester ni baru la naik balik sebab selera makan dah ada. Namun begitu, selera makan aku still lagi akan segera terbantut kalau ada terbau orang menumis bawang + cili. Tumis bawang saja boleh tahan. Bawang + cili, automatic memang pening. Haha. Whatever it is, aku still aim for penambahan berat badan tidak melebihi 10kgs sepanjang pregnant ni. Supaya takde la susah sangat nak menurunkan berat masa pantang nanti. Seksa wooo. Pantang pulak time raya. HAHA selamat la ko terliur tengok orang lain makan sedap-sedap. Now dah naik 2 kgs, ada kuota 8kgs je lagi. Harap-harap tak lebih ler. Kui3.

Habis cerita pasal pregnant. This week aku bakal membawa diri pasal Pokcik start busy LIMA '15. Aku pun pi la membawa diri balik kampung. Weeeeeeeeeee.

Habis sudah carutan untuk hari ni. OK bai.


-adios-


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...