Nursing


Sunday, 30 November 2014

Trap

Assalamualaikum,

It has been a while since we moved here and to be honest, I hate this place. Aku macam biasa memang susah betul nak adapt tempat baru, and aku wonder how the heck aku boleh survived untuk adapt masa kat Surabaya. Tak tau la sebab rumah ni banyak Magedeng ke yang menyebabkan aku rasa serabut dan sangat terperangkap. Seriously, I need fresh air.

Mungkin sebab Magedeng. Atau mungkin memang aku tak pernah suka duduk dan menetap dekat Kuala Lumpur. KL untuk berjalan dan makan angin memang best, but to live in, I rather live back in my hometown or even in my mentua's house. Kat sini rasa macam serabut gila. I believed this feeling must have connection with my unstable hormone right now. You know the feeling when you can't even go and cook in the kitchen because it looks and smells terribly horrible which you can't even imagine the smell and the picture of food. YUCKS. Note that my kitchen is perfectly clean, yet, I CANNOT manage to cook there. That's why I said blame the hormone.

Now the fact that I can't even enter the kitchen, I must have something to eat, my husband must eat. So, we have no choice. We GOT to go and find any food outside. Now, here's the first world problems. First, I CANNOT smell my husband's car because for now, new car's smell sucks. Second, we don't even know where to eat. Third, most of the place we want to go, have NO or LIMITED parking. Third, most of the time, we GOT to drive through THE MOST SERABUT, BANYAK KERETA, BANYAK MOTOR DAN JEMMMMMMM BULATAN EVER, BULATAN PAHANG. I swear a lot every time we went through that bulatan. Urrrrggghhhh.... And four, the nauseous and bilious feeling every time I've done eating. 

That explains how trapped I feel since living here. I cannot stay at home peacefully, and I cannot go out peacefully either.

KL is not a place for me, and my husband too. Because it is too crowded with people, cars, buildings etc. None of us love to be here. I wonder why some people loveeeeee KL so much?

I rather see the green sawah padi, bukit bukau, langit biru, pantai dan laut, than to see all of those skyscraper buildings which close all those magnificent views of the blue sky. I hate this place.

Today pulak, Pokcik went duty this morning and only will going home tomorrow night. Too bad there is no signal there. But lucky me, Pokcik's niece and her friend stay with me for few days. Pity them, I cannot bring them jalan-jalan sebab I am too tired, and easily get tired. Phew.

Oh and one more thing, this is random but I need to justify here. Just for your information, I DO NOT manage my husband's Fb and for those whom may concern, PLEASE, stop meroyan boleh? Thank you.

There goes my bebelan(s) for today.

I hope I can feel better soon.



p/s : I need the smell of the beach, the breeze from the beach, and the look of the ocean. Huaaaaa :"(


Bai bai.






-adios-















Wednesday, 19 November 2014

Penyet

Assalamualaikum,

I'm craving for Ayam Penyet Cak D Nganjuk. Wayyyyyyy back in Surabaya.

Just in case if you're wondering...

AYAM PENYET is not like most of Malaysian think. Let me give you some "light" on it okay?

I am kind of ANNOYED when hearing people said "Ayam Penyet - Ayam yang dipenyet/dipenyek"

Do you ever wonder why the ayam/ikan/iga etc don't get PENYEK when it's name is PENYET?

To be honest, I've been to lots of Penyet street stall back then in Surabaya, and just for the record, for almost 6YEARS, nope, I have never seen they penyek-kan those chicken, lele(ikan keli), bebek(itik), etc.

It is just chicken/lele/bebek/tauhu/tempe/dori or anything that comes with sambal penyet. It's really just the SAMBAL that they're PENYET-ing.

And they got things like this (pic shown below) as their lesung batu, different from us in Malaysia. That's why in Malaysia, if they make any sambal, it's either sambal tumbuk, or sambal blend. Got it?


This is lesung sambal penyet. Most of Indonesian use this kind of lesung instead of lesung we use.


This one us, Malaysian use. More to tumbuk-tumbuk than to penyek-penyek.

So, the conclusion here is, PENYET in jawa is referred to SAMBEL/SAMBAL yang dipenyet/dipenyek. And whatever ayam/tauhu/iga/lele/bebek etc penyet that you order, it is NOT the ayam/tauhu/iga/lele/bebek etc that been PENYEK. Okay?

If you go to any street stall in Indonesia, specifically in East Java (Jawa Timur), you'll see those penyetan stall everywhere, after all, it is where all those "penyet" origin from.

Hope that clear things out.



Until then, toodle!





Pic courtesy : Google.com with keyword : lesung penyet.

p/s : I miss Surabaya's food. All those penyet, bakso, nasi goreng tok tok, batagor, pempek, soto nasi, mie ayam, tauhu sumbat, empal goreng, iga bakar, etc you name it. :(




-adios-







Tuesday, 11 November 2014

haiyo

Assalamualaikum,

Haiyo... lapaq... tapi rasa tak lalu nak makan.
Malam tadi takleh tidoq, pasai petang semalam penat sampai tertidoq depan tv.
Kalau dah tidoq petang jangan harapla malam dapat tido dengan aman.
Nowadays malas menjadi-jadi. Dok terbaring ja depan tv. 
OK bai.




-adios-



Thursday, 6 November 2014

Samsung Galaxy Note 3 Neo

Assalamualaikum.

Hai. Hari ni nak cerita pasal Samsung Galaxy Note 3 Neo. Bukan nak cerita sangat pasal phone, tapi lebih kepada nak cerita tentang pihak yang TIDAK BERTANGGUNGJAWAB membodohkan kami laki bini. Silakan kalau nak viral, dengan harapan supaya semua berhati-hati. Just tekan butang Like kat bawah ni, automatic post ni akan keluar kat timeline facebook anda.

Ceritanya begini. Pada 27 April 2014, kami laki bini pi kedai Samsung kat Aeon Seri Manjung ni, dikendalikan bawah Arrow Link Communication Enterprise. Niatnya memang nak pi beli la phone baru sebijik kat Pokcik. Pasal phone blackberry dia dah terlalu nazak. So, kami dilayan oleh seorang sales person bernama Kit. Tilik punya tilik, akhirnya Pokcik pilih untuk beli Samsung Galaxy Note 3 Neo. Jenis Neo ni katanya baru keluar masa tu. Pokcik pun ok la, angkut satu. Beli sekali dengan cover, bluetooth and few things lagi. Kami pun happy la balik rumah godek-godek phone.





Namun, kegembiraan tak bertahan lama. Selepas beberapa minggu, phone tu problem. Auto shut down. Shut down ok, bukan restart ke apa. Baru bukak kejap, auto shut down balik. Mind you phone tu tak pernah jatuh ke apa, even nak charge phone pun memang tunggu sampai 12 percent and below, baru charge. So, kami pun hantar balik ke kedai samsung tu. Untuk mudah, kami berhubung dengan Sales Person yang sama masa kami beli tu, iaitu Kit. Die godek-godek, dia cakap maybe software punya problem. So dia reformat balik phone tu. After that, kami balik rumah.




Balik jer rumah, phone start mati balik. Hidup dalam 3-4 jam, then mati, hidup balik mati balik hidup balik mati balik. Dan bermula lah episod menghantar ke kedai tersebut untuk kali kedua. Kali kedua hantar, depa suggest untuk hantar repair. Kami tanya depa, usually hantar repair kat mana, depa jawab kat Angsana Mall Ipoh (dulu Greentown Mall), sebab kat situ ada authorized Samsung punya service centre. Ohye, kali ni kami masih lagi berurusan dengan sales person yang sama, Kit. Kami OK, Kit tu isi logbook kat situ then dia cakap nanti depa hantarkan. Katanya minimum 2 weeks time dah boleh dapat phone.



Setelah 3 minggu hantar, tiada sebarang panggilan dari kedai samsung terbabit menyatakan phone dah boleh ambil. Tapi since kami ni rajin benor jalan-jalan kat Aeon Manjung tu, kami singgah jer kedai tu alang-alang. Tanya punya tanya, depa cakap phone tu still kena repair. OK la. Kami tunggu lagi. Dalam seminggu lebih lepas dari tu, kami pi lagi tanya kat kedai tu, sekali lagi, depa cakap tak siap lagi phone tu. That time, boss depa kot (lupa nama), siap sound kiteorang lagi supaya jangan push, katanya kalau depa push suruh cepat kat service centre (kat ipoh) tu, nanti service centre tu lagi la buat dek jer dan tak baiki. Depa cakap nanti siap, depa telifon. Mananya kami tak push, pasai masa tu Pokcik dah nak kena belayar. Memang la push. Naseb la masa tu aku dah pinjam phone mak aku, so boleh Pokcik guna masa pi belayar. Thanks mak. 

Bulan September baru ni, Pokcik balik selepas belayar 3 bulan. Aku tanya Pokcik, ada dapat call ke dari kedai tu, Pokcik kata takde pun. Taktau la kot masa takde line dia telifon. Yang pasti Pokcik memang alert dengan incoming call kat phone dia tu. After balik ke Manjung, kami pi la kedai dan ambil phone. Kali ni sales person lain yang bagi balik phone kat kiteorang. Dia siap cakap, "Dah lama dah siap, kiteorang call u tak dapat-dapat". Aku tak tau la dia ni kencing kiteorang ke apa. Masa ambil ni kami ada jugak tanya problem apa, staff dia pun tak sure, tapi katanya phone dah "OK".

Tau tak, phone tu pakai tak sampai sehari, mati balik!!!!! Mau tak ngamuk aku dan Pokcik. Minggu tu kami free, kami pi balik kedai tu. Kami insist nak cakap dengan sales person yang sama masa kami beli iaitu si Kit ni. Kebetulan dia melayan customer lain beli Samsung Galaxy Note 3 Neo jugak. Habis dari tu, dia attend kami. Yang geramnya, dia lepas tangan bila kami cakap dulu kami berurusan dengan dia masa beli and hantar repair, die boleh cakap dia dah "lupa" kami. The worst, dia selamba passkan kes kami ni kat kawan dia (rasa macam junior dia kat kedai tu). Kami bincang dengan kawan dia tu, sambil-sambil kami jeling tengok dia. Bukan ada customer pun masa tu, dan nampak dia macam "lari" jer bila kami datang bagitau masalah.

Lepas bincang, kawan dia suggest untuk hantar repair sekali lagi. Maaf la, tapi for the past 4 months kami hantar repair, masalah sama still jadi. Kami tak boleh tunggu another months untuk hantar repair phone tu. Phone mak yang dipinjam pun dah dikembalikan. Then dia suggest untuk kami sendiri pi service centre kat Ipoh. Kami mintak alamat semua, kami pun pi sana.

Kat Service Centre di Angsana Mall Ipoh, kami hantar phone. Hantar kat situ, pekerja dia cakap sehari je tinggal. Esok dah boleh ambil. Perghhhhh.. Apsal kat Manjung tu sampai minimum 2 minggu. Kami paham la depa pun bukan tiap-tiap hari pi Ipoh, tapi 4 bulan without any call?????? Hangpa buat apa???? Esoknya lepas hantar phone tu, kami ambil balik. Staff depa cakap depa tukar motherboard. OK la. Yet, the same problem still happened. So the next week, kami pi lagi service centre kat Ipoh tu, depa tukar bateri pulak. Tadaaaaaa!!! MAGIC! Sampai sekarang phone Pokcik tak pernah mati dah. Bayangkan almost 5 months ++ kami pi repair phone tu, tapi last-last masalahnya just BATERI sahaja. NONSENSE!!!...

Nak tau apa cerita lagi kelakar???

Masa first time kami pi Service Centre kat Angsana Mall Ipoh tu, kami cakap kami pernah hantar phone tu kat Aeon Seri Manjung dan depa cakap nak datang baiki sini. Staff depa bukak phone tu, lantas berkata, "TAK ADA PUN STICKER DAH PENAH HANTAR BAIKI SINI?", dan dia check system dalam komputer dia, again staff tu cakap, "DALAM SISTEM PUN TAKDE, MAKNANYA PHONE NI MEMANG TAK PERNAH HANTAR BAIKI SINI".

Now excuse my language, WHAT THE HELL YANG KEDAI ARROW LINK AEON MANJUNG TU BUAT FOR ALMOST 4 MONTH WITH THE PHONE????????

Memang marah betul aku. Aku siap tanya ada ke service centre lain kat situ. Depa cakap takde. Yang satu lagi kedai samsung dalam tu adalah kedai jual phone, juga bawah naungan ARROW LINK. Authorized Service Centre cuma satu tu, yang dikendalikan ONE MOBILE (kalau tak silap).

Oleh itu, silalah BERHATI-HATI dengan kedai ni dan kedai-kedai telifon lainnya, dan juga sales person yang tidak bertanggungjawab. Walaupun authorized punya kedai pun sila berjaga-jaga. Aku still wonder why si Kit tu macam "lari/mengelak" the last time kami hantar phone tu. Adakah memang betul phone tu tak dihantar? Hrmmm... Kata hantar service centre konon, Hampeh. Service centre dah buktikan phone tu memang tak pernah dibuka componentnya dan tak pernah ada dalam sistem pun.

Hangpa nak kencing orang kan, hah bankrup lah bisnes hang. Sekian.





-adios-





Tuesday, 4 November 2014

Lembaga Air Perak dan kisahnya.

Assalamualaikum,

Hai allz. Kesinambungan kisah air hari tu. Alhamdulillah air dah ada balik on third day. Hari kedua takde air, yakni hari pertama parent-in-law datang rumah, kami terpaksa berjimat-cermat pakai air. Jam 12.30AM the next day tu baru ada air. Tu pun bertahan sampai tepat jam 8AM. Aku dah memang emo, aku call Lembaga Air Perak. Sebabnya, takde respon langsung bila ditanya kat Fb. Aku call hotline 24jam depa pon tak bleh sambung, aku call LAP Manjung pon engage memanjang . Last-last aku call main office depa kat Ipoh. Aku call tanya pasal kerja-kerja penyambungan air kat Manjung, boleh pulak operator tu tanya, dah try call LAP Manjung ker?, aku jawab sepuluh kali call, sepuluh kali engage. Last-last depa bagi nombor bahagian operasi LAP. Sebelum tu aku dah terfikir nak call bahagian operasi depa, tapi takde nombor bahagian tu kat website depa. 

So last-last, aku call bahagian operasi. Aku tanya pasal operasi kerja-kerja penyambungan air kat area rumah aku tu, berapa lama sebenarnya. Sebabnya notis keluar untuk satu hari je, 9AM-9PM, tapi haram dah 3 hari air asyik on off on off. Terkejut orang yang jawab telifon tu. Dia cakap sepatutnya memang sehari je. Dia pun tak tahu tak siap lagi, sebabnya depa bagi tender tu kat contractor. Mengamuk dia kat contractor tu, dia cakap ni la masalah contractor, suka-suka hati buat kerja macam tu. Aku tambah lagi aku cakap kami ni simpan air cukup-cukup. Ni air tengah-tengah malam baru ada. Kalau tak terjaga tengah malam, memang tak sedar la nak menadah air ke apa. Orang yang jawab tu cakap, ok takpe, saya settlekan hari ni jugak dengan depa, menyusahkan orang betul la contractor jenis camni.

Aku bukan apa, dua tiga kali aku lalu kat tempat kerja penyambungan tu, sakit hati sebab air kat rumah takde, tapi nampak pekerja depa siap boleh main phone duduk atas jentolak pengorek tanah tu, pastu ada yang duduk sembang tepi jalan. Kerja tak siap-siap, yang menanggungnya kita yang takde air ni. Dah la duduk apartment, nak tunggu air dari luar penuh tangki pun satu hal. Sape tak emo woi. Kencing berak pun terganggu.

Lepas call, aku cakap kat in law aku suruh siap-siap. Pokcik pi kerja. Terpaksa la aku bawak in-law aku semua mandi manda kat masjid area bandar Lumut. Alhamdulillah Allah tolong, toilet kat masjid tu masyaAllah selesa dan bersih sangat. Toilet baru renovate, shower semua best lagi. Air pun laju ja. Memang sangat-sangat selesa la pendek cerita. Lepas mandi semua, kami pi jalan-jalan area Marina Island, then pi jalan-jalan kat Aeon Manjung sekaligus lunch kat sana. Oh, solat Zohor pun semua kat Aeon, alang-alang air ada kat sana. Habis situ, balik rumah dalam jam 2PM camtu, tengok-tengok dah ada air, Alhamdulillah. Tak sia-sia aku call depa. Atleast ada tindakan.

Apa-apa hal, aku rasa LAP patut BAIKI talian HOTLINE 24 jam depa. Hampeh bukan boleh guna pon. LAP Manjung plak engage manjang. Busy beno kome. Dan oh ye, kalau setakat update gangguan air kat fb baik tak payah. ADUAN kat fb perlu diambil kira. Sebab situ dah dikira customer service centre. Kalau ada fb setakat nak update benda-benda yang dah di update di website, rasanya tak perlu kot. Tengok aduan kat situ pun takde sape jawab, dan lagi sedih, aduan paip-paip bocor area Perak tu, depa buat bodoh je, dah seminggu pun takde tindakan. Memalukan.

Apapun, syabas dan tahniah untuk bahagian operasi LAP kerana bertindak pantas selepas aduan dibuat. :)



Aduan Fb tidak dibalas



Boleh tengok Fb Lembaga Air Perak kalau tak caya. Belambak aduan takde balasan. Yang dibalas pun yang dah berzaman punya aduan.




-adios-
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...