Nursing


Friday, 20 December 2013

Away

Assalamualaikum.

Hello all. This is my last entry for 2013. I will be away for a few week and please pray for my safety and blessing in everything I do ok?

Meanwhile, I apologize everyone for any wrong/heart breaking/annoying thing(s) I did before. May Allah bless us InsyaAllah.

So, anyway, I would like to say early goodbye to 2013! Thanks for all the memories and lessons. And I would like to give a warm welcome to 2014! May 2014 bring lots of happiness and berkah and InsyaAllah be one of the most memorable year in my life.

Till then, till we meet again, see you next year! InsyaAllah.









-adios-

Monday, 16 December 2013

Random

Assalamualaikum.


Hai! Aku tengah tengok cerita "Jubah Hitam"... Wuwuu... Ajaran sesat ke murtad pasal apa ke apamende ke aku tak habis tengok lagi... Wuwuu...


Anyway, layan pic. 


Thanks my sweet sister, Azie for this bracelet birthday present. Heee :D

Ayadh benjol lagi kat dahi hari ni! Die terjun tangga 3 step. Ikut abang dia la tu. Haish. Sian Ayadh.


My "Perlantikan Dokter" batch book dah siap! Sekali dengan gambar-gambar masa grad hari tu. Weee...

I miss my Jippa verrrrrrryyyy muchhhhh!!!



Eating 7spice special beriyani in Danga Bay. Lepaking at KLIA while waiting for my flight back to TGG. Sorang cakap pasal kapal terbang sorang cakap pasal kapal. Pening. Oh and thanks Pokcik for the so-called "birthday treat" Huahuahua.

Ada apa dengan ini? HAHAHA. Ini rahsia. HAHAHAHAHAHAHA.


Till then, bubbye!






-adios-








Nursing Cover

Hello semua!

Just to inform that new fabric(s) for nursing cover dah sampai! So, boleh belek-belek dekat My Hafiy Blogshop or Facebook My Hafiy Blogshop.









And get other baby-mommy things there too! They sell diaper clutch, LAMAZE toys and many others!




Happy shopping!






-adios-

Thursday, 12 December 2013

What I did...

Assalamualaikum...

So this is what I did sepanjang cuti... Haha... Main masak-masak... Ni yang sempat dicapture, yang tak sempat banyak lagi, taknak riak jer... Eh? Kbai layan pic...


Nasi kunyit with Gulai Ayam Kampung and Sambal Telur. Cooked by emak. Presented by me. Hahahahaha...


The fun-est thing to do... Takoyaki with Japanese mayo. Really nice! Rasa sama macam kat Jepun woo...


Cobra Roti Canai with Chicken Curry. Curry by emak and roti canai segera digoreng oleh aku. HAHAHAH...


Moist Chocolate Cake specially baked by Anna. HAHA...


This is the easiest! Churros with Chocolate Sauce. This tastes really good. Finger licking. Nyummy!


Short Cylinder Moist Chocolate Cake freshly baked by Anna.


Nutella Brownies with Banana and Chocolate topping. Super easy and nyummy!


Grill Dory served with Baby Tomatoes and French Fries. Marinated using my very own recipe and freshly grilled for Ayah. Almost everyday! ;)









That's all! Nanti-nanti kalau rajin, aku tulis resipi pulak. Hahahahaha...







-adios-




Wednesday, 11 December 2013

24

Hahahahahaha. Tetiba rasa kelakar.

However people, I'm 24! Hahahahaha... Sebenarnya dah lebih seminggu dah tapi macam tak ingat pulak pasal busy. Hahahahaha..... Alhamdulillah, berganjak satu tahun umur. Semoga yang di hadapan baik-baik sahaja InsyaAllah.

Alhamdulillah jugak interview semalam went well. Jadual interview jam 9 pagi. Aku datang 8.30 pagi, dapat giliran nombor 16 out of 19! HAHA. Sekali masuk interview 5 orang, tapi lama dia mak aih, sejam lebih wa cakap lu. Aku dah penat menunggu sebab jadi group yang last sekali. Tunggu dari pukul 8.30 sampai kol 12.15 baru masuk bilik interview. Haha... Apa aku buat sepanjang menunggu? Usha phone dan kemudian buat kawan baru. Hahaha... Aku berkenalan dengan 2 orang budak perempuan ni. Sorang dari Alexandria University, sorang lagi dari Padjajaran, Bandung. Awal-awal kontrol lagi cakap pun tanya skema-skema jer. Sekali depa dua orang ni satu kepala daaa. Hahaha... Dari cuak-cuak dok menunggu, last-last jadi aksi sembang terhangat. Sembang macam-macam hal pastu gelak tak hengat. Takde dah nak behave-behave. Hahahaha... Pastu everytime bunyi pintu or bunyi loceng number giliran tu terus cuak tak tentu pasal... Hahahaha... Tapi ok la Alhamdulillah it all went very well. Dah dapat offer letter dah pun .Wee. Next kena settle kan medical check up, surat akuan sumpah bla bla bla before induction letter sampai. Adei tetiba rasa berat hati jer nak masuk kerja. Makkkkk, saya nak bukak kedai roti jer boleh takkk???


Die hard fan... Haha...

UNAIRs at Syamir and Kish's Wedding...

Pardon my eyes... Haha...

THIS!!!

Combination the old and new one... Translating my mind of terms from Indonesia to English. Phew...


Hrmmm. Ok lah. Rasa macam mengantuk pula. Tadaaaa!




-adios-



Thursday, 5 December 2013

Rain


Let the rain fall down
And wake my dreams
Let it wash away
My sanity
'Cause I wanna feel the thunder
I wanna scream
Let the rain fall down
I'm coming clean, I'm coming clean

-Come Clean, Hilary Duff

********************************

Because when the sun shines, we'll shine together
Told you I'll be here forever
Said I'll always be your friend
Took an oath, I'ma stick it out to the end

Now that it's raining more than ever
Know that we'll still have each other
You can stand under my umbrella
You can stand under my umbrella

-Umbrella, Rihanna

********************************

I want to let the rain come down
Make a brand new ground
Let the rain come down
Let the rain come down
Make a brand new ground
Let the rain come down tonight

-Let the rain, Sara Bareilles






-adios-

Monsoon

So the monsoon has come.
Do you know how it feel?
To feel the 60km/h wind crossing your face
To feel the rain heavily pouring on your head


Fuhhhhhhhhhhhhhhh.

Alhamdulillah. Aku terselamat dari banjir, dan dari terperangkap jalan yang banjir. Nasib baik Allah tolong. Perjalanan balik dari KL - Terengganu tanggal 3 Disember, Alhamdulillah selamat sampai. 

Perjalanan yang sepatutnya masuk pit stop kat Temerloh sebab nak tukar driver, akhirnya tak jadi. Sebab sebaik sahaja masuk Pahang, hujan non stop tak berhenti. Ayah pun konfem-konfem la tak bagi aku bawak. Hahahaha...

Sampai dekat Gambang, hujan bertambah lebat, lebat selebat-lebatnya. Jarak penglihatan hanya kurang lebih 5-10 meter ke hadapan. Ya, selebat itu. Dan ini berlanjutan sehingga masuk ke sempadan negeri Terengganu. Ironi sekali, tapi benar-benar terjadi.

Keluar dari plaza tol Jabor, kami meneruskan perjalanan. Tiba-tiba nampak dalam satu, dua kereta berhenti di hadapan. Rupanya jalan banjir. Untung ada lori besar di depan kereta kami, lantas kereta kami mengekori rapat di belakang lori, supaya air berpecah dan kedalaman ketika kereta kami melalui kawasan banjir berkurang. Alhamdulillah terlepas. 

Perjalanan dilanjutkan. Tak sampai 1 kilometer, sekali lagi di hadapan penuh kereta. Kali ni hampir 20 lebih kereta tersadai. Dan kelihatan 2 kereta mati enjin gara-gara masuk air. Ayah lantas membuat keputusan drastik, kita redah saja, dan kebetulan ketika itu satu lori berada di hadapan. Alhamdulillah sekali lagi kereta mengekori lori tersebut dan melepasi kawasan banjir dengan jayanya. Sesungguhnya kawasan yang kedua ini agak dalam berbanding yang kedua. Alhamdulillah kereta berjaya melepasi halangan ini. Hasil dari keempat-empat kami berzikir tanpa henti. Alhamdulillah.

Perjalanan dilanjutkan. Kali ini melalui daerah Kemaman. Sekali lagi banjir di hadapan. Mujur tidak seberapa tinggi dan masih boleh dilalui kenderaan ringan. Alhamdulillah selepas 7 jam ++ perjalanan, kami berjaya sampai di rumah. Ye, perjalanan 5 jam menjadi 7 jam. Gara-gara hujan lebat dan banjir.

Sesampainya di rumah, dapat berita bahawa jalan yang kami lalui tadi ditutup sepenuhnya. Jalan di LPT juga sudah mula dinaiki air. Padahal ketika kamu lalu di sepanjang LPT, jalan masih lagi baik, namun di pinggir jalan air mulai meninggi. Hujan memang selebat-lebatnya turun. Agaknya kalau di KL mungkin satu KL banjir besar. Bila di Kuantan dan Kemamn banjir besar, ada yang salahkan sistem perparitan. Sedangkan hujan yang turun memang betul-betul lebat dan ini berlanjutan selama lebih 24 jam. Jadi, memang logik kalau bandar Kuantan tu lumpuh terus. Allahuakbar, kuasa Mu.

Habis cerita banjir. Alhamdulillah dah berjaya dapat nombor pendaftaran MMC. Pagi tadi aku call SPA, hamek ko. "Ok. Interview on 10 Disember ye cik. Untuk dokumen yang dibawa rujuk website SPA". Huaaaaaaaa. 5 hari wei. Apa aku nak study? Habis laaaaa.....

Ok bai nak stidoooo...





-adios-




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...