Nursing


Thursday, 28 November 2013

Graduation Day

Assalamualaikum.

Hola! So let's start with the story shall we? Ehem.

So... on 7th November 2013, dengan selamatnya aku dan rakan-rakan seperjuangan disumpah menjadi doktor. Haha. Korang jangan main-main, depa sumpah junjung Quran tau. Kalau tak jalankan tugas sesuai dengan hukum syarak boleh dapat dosa woo. Wuwuu. Tapi takpe, InsyaALLAH aku akan jadi doktor yang menjalankan tugas dengan baik.

So, aku, ayah dan emak berlepas ke Surabaya on 4th November dari JB ke SUB. Sampai kat sana dah agak-agak petang. So lepas check in hotel jer, terus solat semua then malam tu keluar pi mall kat sebelah hotel tu, Tunjungan Plaza, then pi makan kat Rumah Makan Ibu Suharti(peberet ayah). Berapa banyak then daa... Aku baru 3 bulan tak menjejaki mall ni, tu diaaa, punyala banyak perubahan. Hahaha...

The next day on 5th November, lepas breakfast pagi tu, kami terus bergerak ke mall ITC untuk membeli-belah barang sendiri dan barang kiriman orang-orang lain. Memang satu hari kat situ jer, sampai ke petang baru balik, then kuar balik pi shopping and makan kat TP. Esoknya on 6th November, ayah and mak duduk saja kat hotel (tapi ayah sempat pi mengurut and mak pi beli buku sat), sebabnya aku ada rehearsal and taklimat untuk majlis graduasi.

On 7th November, tibalah hari yang dinanti-nantikan. Haha... Lepas breakfast jer aku pi siap-siap bermake-up segala bagai. Dengan berbekalkan baju kurung plain bermanik yang dijahit sendiri(manik jer jahit sendiri), berkain songket, dan shawl yang diberikan oleh pokcik, maka, aku pun berangkat ke kampus keramat bersama emak dan ayah. Dan bermula majlis blablabla banyak-sangat-protokol-takde-maknanya-aku-nak-ingat-smua. Dah siap bergambar semua, maka selepas itu majlis penyumpahan pun bermula di Ruang Sidang A, tempat keramat yang paling terketaq kaki nak masuk every time kena masuk wuwuu.

And... Let the pictures speak... ;)


Detailing on my kurung...

Done!

The day... :)

With Dean and Prof(s)


With my favourite doc, Dr. Andria, Pakar Bedah Kanak-Kanak.


With my friends through up and down. Few tak dapat datang due to tugas-tugas lain.

The next day on 8th November, kami pun pulang ke tanah air dengan menaiki pesawat dari SUB ke JB. Wee. And at the airport, tetiba ada sorang fruitmonkey aku bernama Hana datang membawa bunga kat arrival. Haha... Very the comel.. Thank u Hana, Amzar, Mamijah and Daddy Syah. :)


Yeayyy!

And lepas sampai airport JB, singgah rumah Mamijah jap, solat etc, then gerak ke KL menaiki kereta. And this is what I got masa sampai di Shah Alam. Thank you emak and Awa! :)


Flower from CikAwa and big teddy from emak. Another yeay!!!


And this is from Ilyaas, Imani, Kak Athi and Abg Lim when i visited them for kursus kahwin last week. Yeay, thank you!!! :)

And and... when I arrived in Terengganu, masa tengah khusyuk menjahit, tetiba ada truck mai hantar ni. Hahahaha. Another big yeay! Thanks pokcik. ;)

And for almost 6 years struggling in Meds school, I would like to say,

Alhamdulillah Thank You Allah for everything
Thank you Emak and Ayah for every single thing and endless support
Thank you family for supporting me all these while
Thank you pokcik for being there with me through up and down
Thank you friends for semua bantuan
dan thank you semua untuk doa yang tidak berkehabisan

ALHAMDULILLAH


My endless love. :)



"Dr." is not just a title, it's a responsibility towards people. This is not the ending, this is the beginning of the real "life". Good Luck Dr. Jannah!





-adios-




No comments:

Post a Comment

thank you very muchooo!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...