Nursing


Monday, 22 July 2013

Alhamdulillah

Bismilllahhirahmanirahim.

Alhamdulillah Alhamdulillah Alhamdulillah. All praise and glory be to Allah the Almighty. Setelah hampir 6 tahun bermastautin di negara orang, Alhamdulillah akhirnya usaha selama ini terbalas. Alhamdulillah.

18 July 2013, exam terakhir yang paling mencuakkan. 
19 July 2013 (10 Ramadhan 1434H), bila dah keluar result dari department, Alhamdulillah syukur. 
Hari ni, 22 July 2013 (13 Ramadhan 1434H), secara rasmi, diumumkan lulus dari Faculty of Medicine Airlangga University Surabaya. Alhamdulillah.

Terima kasih Allah untuk segala-galanya.
Terima kasih ayah, emak dan keluarga untuk sokongan dari semua aspek.
Terima kasih lecturer-lecturer yang sangat membantu dalam proses pembelajaran selama ini.
Terima kasih semua pesakit-pesakit dan mayat-mayat yang selama ini banyak membantu aku dalam menambahkan ilmu.
Terima kasih kawan-kawan yang sentiasa ada di sisi ketika susah dan senang.
Dan terima kasih Universitas Airlangga Surabaya yang menjadi tempat belajar, insyaAllah almamater ini akan aku bawa sehabis baik mungkin. Doa-doakan.

Alhamdulillah Ya Allah, nikmat ini terlalu besar Engkau limpahkan untuk aku. Alhamdulillah.


Muka cuak tunggu yudisium... Btw, ni baju masa nikah kakak aku tahun 2002 dulu. Haha... Member aku cakap macam aku nak pi kawen je pi kampus pakai baju ni. Haha... Nak wat camne, ni je la satu-satunya baju putih yang aku ada. Wuwuu.



Ni muka gembira lepas dah diumumkan lulus dan salam dengan semua lecturer. Alhamdulillah. Ned-Indische Artsen School. Medicine is an art.



Borang kena isi untuk ijazah... Bulan Oktober masa convo nanti baru leh dapat. Wuwuu...
Oh, tulisan aku memang hudus. HAHA...



And finally, boleh say goodbye to Dr Soetomo Hospital! Yeay! Thank you Dr Soetomo Hospital for the opportunity to treat patient!




Alhamdulillah. Walaubagaimanapun, aku sedar, ini bukan pengakhiran. Ini permulaan kepada suatu future yang baru dan sangat mencabar. Semoga future itu juga dapat aku lalui dengan baik, insyaAllah. Doa-doakan. :)



p/s : Tinggal beberapa hari. Mari memaksimalkan penggunaan hari di Surabaya. Tapi... Malas gila nak packing barang yang berkotak-kotak tu. Wuwuu...



-adios-



1 comment:

  1. beribu ribu taniaaaaa
    nak hadiah ape?
    wassap py mintak hadiah yer

    ReplyDelete

thank you very muchooo!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...