Nursing


Wednesday, 26 June 2013

Random crap

Good morning gorgeous
Cause someone's gonna get hurt 
shanananananananananana
 ~~~ *gaya Skylar Grey nyanyi*

Gila psycho punya lagu. Haha.

Well, hello all.
Aku masih lagi dalam phase batuk yang super parah, selsema yang belum membaik. Dan ini adalah seksa apabila mengikuti daily ward round seawal jam 6.30 AM. Krohz. I think I need enough sleep and rest. Seriously.

Getting back on track in surgery rotation. Well..... it is not really easy. I forgot most of the things I learned, and the routine when I was there totally different now. Things changed. Sigh. However, I am grateful since I still got the notes I wrote back then, and there are lots of junior in my group, compared to only three of us back then, so, I got all the help(s) I needed. Alhamdulillah. Pray for my success InsyaAllah.

For the past few months, aku sangat la risaukan satu hal ni. Alhamdulillah, aku rasa sekarang aku dah tak patut risaukan hal ni. Dan alhamdulillah apa yang aku doakan termakbul. Semoga mereka-mereka bahagia. :)

Oh ha. Tadi aku ada tengok member aku shared satu iklan ni kat fb. And guess what, itu adalah pertandingan menulis cerpen. And yang lagi best, tajuk yang diberikan adalah, "FOBIA". Sangat-sangat menarik. Terliur nak join. Tengok la kalau ada masa, idea dan rasa mahu menulis datang, insyaAllah aku rajin-rajinkan diri menulis cerpen ni. Serious, dah lama aku tak menulis. Dulu punya la banyak aku tulis cerpen (ecece banyak la sangat padahal dua, tiga je), niatnya nak email la kat majalah-majalah. Sekali-sekali laptop aku yang lama tu kena virus. Habis hilang semua. Maka, kaburlah hasrat. Haha. Tu yang bila tengok balik iklan tu rasa macam bestnya nak menulis lagi! Haha... Mungkin dengan topik fobia tu, aku boleh karang cerita berdasarkan pengalaman. Dalam otak aku sekarang ada tiga benda. First, fobia aku terhadap hujan, dan kisah disebaliknya. Second, fobia aku terhadap hospital dan doktor. Third, fobia aku untuk menyanyangi dan mencintai orang. HAHAHAHA. Boleh muntah baca yang third punya. Tapi biasanya, orang ramai ni suka baca cerita cintan cintun. Dan ini yang menjadi masalah. Aku bukannya suka baca novel-novel cintan cintun. Ok la. Bukan cintan cintun, aku memang tak suka baca novel. Haha. Tapi as long as aku suka baca cerpen, then aku rasa ok kot. 

Woi panjang gila melalut. Ok aku nak makan ubat selsema, batuk and antibiotik then tido. Esok pagi boleh bangun awal untuk belajar. Ye, belajar buat ayaq liuq basi sampai last alarm pagi berbunyi.

Ouh, and before terlupa. This afternoon Pokcik told me that his uncle was admitted to Lipis Hospital due to heart attack, and few hours later he told me that his uncle was referred to Kuantan Hospital. However, this evening around 5.30 PM, pokcik told me his uncle dah kembali ke Rahmatullah. Innalillahiwainnailaihirajiun. Takziah untuk keluarga pokcik. Al- Fatihah.




Till then, toddles!




-adios-






No comments:

Post a Comment

thank you very muchooo!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...