Nursing


Thursday, 20 June 2013

Alhamdulillah

Alhamdulillah. 

I'm back in Surabaya. Alhamdulillah. One month from now! Alhamdulillah Alhamdulillah Alhamdulillah. May Allah make it easy, InsyaAllah.

Huarrrrrggghhh leher aku sakit. Eh tetiba. Tapi betul. Takpe, semoga Allah bagi kesembuhan.

Fuhhh. Hari ni nak post pasal Terima Kasih aku kat Allah. Syukur aku kat Allah. Sebab dah bagi jalan ni kat aku. Alhamdulillah. Tak sia-sia aku bergantung 100% kat Dia. Tak pernah mengecewakan. Alhamdulillah.

Starting weekend ni, aku tumpang rumah member. Rumah aku punya dapur and bilik air ada magic. Kalau pegang dinding je nanti kena current. Power tak? Haha. Seb baik tak disumpah jadi peti ais. Ok. Cukup merapu.

Memandangkan aku dah nak pindah rumah member untuk sebulan yang terakhir ni, aku terpaksa packing barang lebih awal. Sebabnya sewa rumah aku tu sampai bulan Julai je. So nak taknak memang aku kena packing. Nanti lepas raya mak, ayah Ilyaas, Imani dan ayah ummi dia datang amek. Weehooo... Tak sabar nak bawak Ilyaas jalan-jalan tengok Jawa Timur. Wee...

Dan bercakap perihal packing... Aku sedang let go secara free barang-barang perabot rumah. Sape nak collect, silakan. Tapi few things like aircond and printer aku jual la. Printer kalau takde sape nak, aku pack skali buat balik Malaysia. Haha.

Dan untuk sebulan kedepan, aku kena berusaha lebih gigih, kena rajin hafal notes, dan yang paling penting? Kena buat latihan bercakap supaya aku tak tergagap masa exam nanti. Ye, itulah kesalahan terbesar aku masa exam OSCE Surgery hari tu. Tahu tapi gagap. Gara-gara tak buat latihan cakap. Bayangkan soalan yang perlu dijawab dalam masa 8 minit, aku hanya jawab half dari soalan. Sebab aku tergagap dan masa dah habis. Sadis. Takpe, belajar dari kesilapan. InsyaAllah berjaya. Doakan aku. Terima kasih. Allah bless. :)





-adios-






1 comment:

  1. oi nak ikut jugak lepas raya. Bagi exact date pls.

    ReplyDelete

thank you very muchooo!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...