Nursing


Sunday, 31 March 2013

End Of March

March is ending! Really, already? Cepatnya Ya Allah.

Well, before terlambat, lets say Happy Birthday to my other two monkeys! Wee!!! Its better late than never right? Haha.


Nur Wafiatul Zulfa binti Abdul Muhaimin
15 March 2013 - 2 Year Old

Cheeky Zulfa!



Ilyaas Hafiy bin Abdul Halim
25 March 2013 - 2 Year Old

Pak Ustaz Ilyaas. Die tak suka perempuan. Harooom katanya.










Semoga jadi anak-anak yang soleh dan solehah, InsyaAllah. :)





p/s : peace (^_^)v no war to Umie Ilyaas. Hihi.





Now Playing : Regina Spektor - The Call. Sigh. Lambatnya dia ni balik...
















-adios-







Friday, 29 March 2013

Flight Of Ideas

Flight of ideas (flīt of i-de´ahz) : a nearly continuous flow of rapid speech that jumps from topic to topic, usually based on discernible associations, distractions, or plays on words, but sometimes disorganized and incoherent. (Dorland's Medical Dictionary for Health Consumers, 2007)

My entry today is kind of flight of ideas. Bare with it or leave it.


Plagiarism is the "wrongful appropriation" and "purloining and publication" of another author's "language, thoughts, ideas, or expressions" and the representation of them as one's own original work. The idea remains problematic with unclear definitions and unclear rules. (Wikipedia)

Ever heard this? Have you ever done this? Maybe it is time to wonder and ponder.

Next topic.

Semalam, aku rotate kat bahagian Children Psychiatry - Daycare. Aku rasa dalam banyak-banyak tempat, this is my favorite. Daycare dekat psychiatry ni bukan usual daycare yang parents hantar hari-hari pasai nak pi kerja tu. Daycare ni adalah special untuk children with special need. So, children with Syndrome Down, Autism, Mental Retardation, etc dihantar ke sini once or twice a week (or suka hati depa) untuk treatment and learning process. Some of them memang parents depa hantar pi skolah kat luar jugak instead of just hantar untuk treatment kat sini. But some of them, memang just duduk rumah tak buat apa and just learn when they come to daycare for treatment. 

So yesterday, I got three px on my list, I mean yang datang dekat room yang aku stay tu. One with Autism, one with Syndrome Down, and the other one with Mental Retardation. Sepanjang kat dalam tu, kami ajar depa susun block kayu, susun part of face and few other things. Di antara ketiga-tiga px ni, px with syndrome down is the smartest. But the therapist said, it is not what he can do that matters now, it is what he can talk. So actually this child came for speech therapy. He is smart enough to manage those block but when we asked to say a word, he just keep silent. 

Same goes to my other px with autism. But this is worse. He cant even say a word, and he keep holding my hand and asked me to help him to put those blocks at the right place. Very cute actually. Therapist said he has potential, but too bad his parents just let him stay at home without any effort to send him to special need school. So, advice were given to his parents regarding this.

My other px with mental retardation ni lain pulak ceritanya. She can say few words but she is lack of concentration or focus in learning process. When we asked to put the block at the right place, she just huha huha huha and her eyes keep looking at the whole room. Mental retardation is one condition characterized by significantly impaired cognitive functioning and deficits in two or more adaptive behaviors, and the px IQ is less than 70. So that explains why she cant focus and lack of concentration, not only in her learning process, but the whole things she do too. And just after 15 minutes of therapy, she fell asleep while holding her color pencil. Now that's cute.

So that's it for now. Well, when it comes to this part, I LOVE MY JOB. HAHA. I've always been dreaming of opening my very own jannah-the-nanny-daycare so that I can be a full time nanny. Muahaha. It is not that I love children very much, well, I do, but somehow I can be the most impatient and fierce-est nanny (like my sister always said to me :| ). But the thing is sometimes, looking and taking care of those really, really can make me feel.......... happy. Contoh : Gigit pipi lembik Poyad. Hahahaha.

Well, I forgot to tell. My therapist said, among all children that come to this daycare, deaf and blind children always have the best prognosis. Well, memang patut macam tu pon since they just have physic problem that don't affect their mental. Tetibe teringat cerita The Miracle Worker. Hahaha. All time favorite!!! 













Damn, I love those big and kembang-kembang dress. 










p/s : Selain dari bukak daycare, saya nak bukak kedai kopi. Mak, boleh tak?











-adios-








Monday, 25 March 2013

Poyad

This is Poyad.








 This is Poyad, sitting on the chair. Looking good, handsome!









This is Poyad, sitting with one leg on the chair. Still looking good, handsome!









And this is Poyad, after sitting eksyen-ly on the chair.































xxxxx Picture is too cruel to be published xxxxx











Moral of the story : "Don't try this at home", said Poyad.








-adios-











Sunday, 24 March 2013

saving my very little tiny space in my heart

Hola. 

Yes, as what the title said, I'm saving my very little tiny space in my heart. I mean, just a small one. I know my whole heart is not supposed to give to human, it belongs to Allah anyway. So, I'm OK with that.

I did a mistake few weeks ago. I know I shouldn't do that. And as far as today is, I realized that somehow it is very, very true what you said. I learned the lesson as I already fixed the damage I've done (Well, i think so).

I am concern that they are just your past. My past? I let them go. But somehow you taught me very well for these things. Now I know how you can handle me cause you can handle those wayyy better. Salute.

Regarding my previous post (last week if I'm not mistaken), again, yes, age is just a number, maturity is a choice. I thought I am childish enough to get every single thing as my problem. But the fact is, it's somehow the way i react to get something better. Thank God you know me very well.

Yesterday, 23 March 2013 is your 10 years anniversary when you changed your previous IC and when you started to learn to serve the nation. 10 years and look where you're standing. Hey, I gotta say you are GOOD enough to be in this stage of life! Happy 10 years anniversary soldier! 

And pardon me, I got to ask you, when and what is your next stage in your life? HAHA. I bet you'll rebound that question to me as you always do. Damn. Haha.

Anyhow anyway, just remember, I am always proud to have you by my side. 



Your latest stage of life.







p/s : I _ _ _ _ you.










-adios-









random

hola. Mari membaca bebelan.

1. Aku sangat penat this week. Got a case discussion on Friday, and got to find the case from Monday, which, those cases yang wujud kat poliklinik psychiatry tu kebanyakan dah diambil oleh rakan sejawat yang case discussion depa jatuh pada hari selasa, rabu dan khamis which, akhirnya, case discussion untuk majoriti dari mereka ditunda ke minggu hadapan.

2. Yes, aku sangat sangat sangat penat berkejar ke sana ke mari. Oncall ketiga aku di ward psychiatry dihidangkan dengan 4 consultation dari ward Pulmo (2 cases), ward Surgery (1 case), and O&G (1 case), which, EVERY case took approximately 2 hours. Psychiatry px history taking. What do you expect Jannah? sigh. Padahal masa oncall ward sebelum ni siap boleh online and tido dengan aman.

3. Again, semakin menghampiri penghujung semakin banyak kerja melimpah ruah. I just remember kerja Forensic aku pon belum settle. Kerja dah siap, tapi nak tunggu lecturer ni berjanggut kot. Kecewa dengan sistem yang sedia ada. Hrmmm.

4. Line kat my blackberry sucks. Like seriously. It took ages to refresh. Dan sampai malam ini masih begitu. 

5. Hari ni majlis aqiqah for my nieces, Nur Wafiatul Zarifa and Imani Hafiyya. I need to get update(s) from my whatsapp family group, but Axis phone line ruined everything.

6. Kokkeng = Pokkeng = Abangkim is coming back home today. Adalah sering menjadi feeling yang sangat senang (excited) apabila Kokkeng balik Msia kerana dia adalah bestpreng dari kecik dan dia juga selalu membeli Jeans Samsudin untuk saya. What to do, jeans untuk yang moks dan petite seperti saya lebih senang untuk dicari di UK dari di Malaysia. HAHA.

7. My Ayah once asked about when I'm going to finish because he wants to buy my ticket to Kokkeng's convocation somewhere in July. I've always been dreaming of going to Kokkeng's convo and going to UK since I missed our family trip back in 2008. But the thing is, I still cant go this time. My time is critical. I have my own target to finish all of these and I got a friendnemy who's going to finish in September. No, I cant lose to him. At least not this time. But then... sigh... I miss that place so much.

8. And I really need to go on family holiday trip. It's been almost 6 years since the last time I had once. Hrmmm.

9. In another 8 days, genap 7 months since the last time I met you. Sigh. But it's ok Jannah. It will end soon. Really soon. And I know I can trust you on that.

10. I miss my hometown. My home. My teddy bear. God, I miss Halaman Dhuha. 






Habis sudah bebelan. By the way, few days ago Kokkeng discovered his wedding video on youtube. Haha. The wedding actually was back then in June 2012. How come you just discovered that haa Kokkeng? Haha... Anyhow, feel free to watch my brother's wedding video below! ;)





June 2012 wedding



This is what I did today. My very own coloring therapy. I never be a good artist. My coloring skill sucks.
And dinosaur did exist.








P/s : Agaknya bila la time aku eh? Pokcik, please come back faster!!!



Kalau emak baca ni, mampus gue. Ampun emak. I always love you, ayah and our family more. Muahhh.





-adios-






Monday, 18 March 2013

writing crap(s)

I think I write too much this month. Haha. Not my fault. Since masuk Psychiatry ni, rasa macam asyik nak mengarang cerita. You have no idea how longgggg do we have to write for psychiatry px history taking. Macam mengarang buku cerita kat px's medical record. Haha.

Sigh. I think lately I've been fighting with my own feeling(s). Something is lost inside here, and to make it worse, I don't even know what it is. Hrmmm. 

Maybe because of my study, semakin menghampiri penghujung, semakin banyak dugaan dan kerja yang menimbun. 

Terbaik punya chart.


Or maybe because of my family, walaupun sempat spend masa sekejap dengan family, tapi still rasa tak puas. 


God, I really miss them.


Or maybe because of my love life, semakin menghampiri jalan halal, semakin banyak gangguan syaitan yang tak ingin manusia patuh kepada perintahNya. 


God, i really miss you.


Or maybe, aku sendiri yang kurang dekat denganNya akhir-akhir ini.


Very true, indeed.



Entah lah.

Sometimes, I wrote my blog as if this is my diary. But this is not. I have my own diary in fact, which aku update every... twice a year? HAHAHAHA. Malas gila wa cakap lu.

Why am I talking this crap? Because I think by listening to my px story everyday somehow made me feel... entah lah. Terikut-ikut. Haha. Macam ni ada hati nak jadi pakar psychiatry? TIDAK.

I've been dealing with few things lately. Somehow it is true what people said. "Usia tidak menunjukkan kematangan". I got to agree with that, for some reason. No wonder you told me too many times before, only now I understand, sorry for being so noob. Haha.

And for all things that happened all these while, I got to agree with this too, "You can't make everybody like you, cause you don't even like everybody". Yes. Benar sekali. *sambil angguk-angguk*


People can say everything they want. But hey, I don't care.



Kesimpulannya, aku dah taktau mahu mencarut apa. Aku tensen. Bai.


Aku tensen macam kucing ni.












p/s : And always remember, "Country does not representing their people" too. Eh, ke terbalik?









-adios-






Sunday, 17 March 2013

out out out

Hai. Pada petang tadi, saya, Vava, Kinkin dan Malmal telah keluar untuk sengaja berjalan-jalan. Dalam banyak-banyak mall yang terdapat di Surabaya ini, SUTOS akhirnya telah menjadi pilihan kami. Di SUTOS, hanya ada 7 choices yang boleh dilakukan, iaitu :
  1. Lepak + gosip + layan live band.
  2. Makan.
  3. Karaoke.
  4. Tengok wayang.
  5. Ber-gym di Gold's Gym. (Pasti bukan pilihan kami)
  6. Bergambar, berfoto, bersukaria dan berjimba.
  7. Clubbing.
SUTOS adalah satu mall yang terkenal dengan suasana open air dan tempat lepak melayan live band dan dipenuhi dengan restoran-restoran yang agak mahal. Disebabkan mahal, dan kami pula merupakan pelajar berdedikasi, maka, kami hanya mampu makan di Malay Village which is dekat mall-mall lain pon berlambak kedai tu weiii. Hahaha. Setelah makan di sana, kami merasakan kami memerlukan sesuatu yang membuatkan kami "high". Namun, clubbing bukanlah pilihan kami kerana harooooom, dan banyak syaitooooon. Wuwuu.

Oleh sebab itu, kami memutuskan untuk mendapatkan extra gula didalam badan. Maka, kami pon melepaklah di The Sweeties sambil melayan live band.



Ini adalah hasil rembatan gula kami. Ice cream durian + chocolate itu adalah enak.


Disebabkan kerana dua diantara kami dah ada Galaxy Note 2, which is obviously bukan saya punya sebab saya bukan orang kaya, maka, kami memutuskan untuk camwhore menggunakan Galaxy Note 2 Kinkin dan Malmal yang masih lagi berbau kedai. Berikut adalah hasil rembatan gambar-gambar dari talipon gedabak tersebut.


Ini adalah gambar-gambar syok sendiri. Ya, saya mengaku. So? HAHA...


Ini adalah ketika kami berempat menambah potensi terkena Diabetes Mellitus di The Sweeties.


Ini pula adalah cubaan untuk memakai tudung ala Diana Amir. HAHAHA. #epicfail...



Ini adalah cubaan menjadi tiang lampu.


Cubaan membuat muka duck-face-mc-5-hari akhirnya bertukar menjadi muka dugong.


Setelah penat bercamwhore, bergosip, makan dan lain-lain, kami pon pulang ke rumah masing-masing. Kami berasa sangat gembira kerana dapat hangout setelah sekian lama (lama la sangat) tidak keluar bersama. Kami juga berharap supaya kami dihadiahkan Galaxy Note 2 atau mungkin S4 oleh sesiapa yang sudi. Ayah saya adalah sudi mungkin? He he he. 


Peace no war ayah. (^_^)v









Sekian dari bilik berita.










-adios-













Friday, 15 March 2013

so he said






And I asked...




What is behind you?




So he said.....

















:)











p/s : weather kat surabaya now ya Allah... kalau panas, mengalahkan gurun, kalau hujan, mengalahkan taufan... dan aku pun jadi demam kus-kus dah. haiyo... tekak sakit oi!!!







-adios-





Tuesday, 12 March 2013

Ruangan Sejahtera

Hola! Bersiaran langsung dari Wad Sejahtera Rumah Sakit Umum Dr Soetomo Surabaya. Hahaha... Indonesia cuti Hari Nyepi hari ni, tapi semalam lepas undi-undi, dapat pulak kena jaga ward hari ni, jackpot lak tu untuk satu bulan kehadapan. 7 kali weiii. Mari pasrah. Starting smalam aku dah start posting lab baru, Psychiatry. Mari melayan kegilaan semua orang. Haha. Seb baik la aku lebih kurang sama je. Haha...

Well, weekend smalam best gilos! Haha. I got to meet my emak after 6 months!!! Haha... It feels really, really good to hug emak setelah sekian lama. Wee... And sangat la best sebab at last, I got to meet my Zarifa too!!! Haha!!! Comel gila wa cakap lu. Mata bulat gete. Hahaha... She is a very strong girl, indeed. Kelip-kelip je mata tengok orang, and sometimes, she did smile! Haha! Cikana loves Zarifa so much. Let's meet again next time, shall we?

Balik hari tu jugak, aku telah bereunion bersama family aku kecuali Potteng and Kak Yaya. Haha. Takpe, tu lenkali pon bleh! Haha... Best gila dapat jumpa 11 little monkeys tu semua! Haha... Dan Jannah The Nanny pon dah ter-jadi monkey jugak! Hahahaha... Layan gambar jom!

Red Book!!!



Monkeys, minus Faris, Imani and Zarifa...


Nanny and Imani... Wee...


Lunch at Tony Roma's Setia City Mall... Thanks KD...


Hoho... And I met her! Thanks for coming Wiwie!





End of weekend story! Haha...


Pagi ni Abg Min shared something on Whatsapp group. Haha... Congrats Pokcik, walaupun jauh nun di Sabah sana, but atleast, you got a good news!!! Hahaha... Pokcik kayooooo Pokcik kayooooo! Hahahahaha...


Read more about this here...


Tahniah untuk semua polis dan tentera. Ada juga hikmah di sebalik kejadian di Sabah. Allah is The Greatest. :)



Ok lah. Ngantuk plak dok kat bilik jaga wad ni... Sementara still takde px dengan cubaan untuk lari dari ward, baik aku nap sat. Hahahaha....



Sekadar gambar hiasan...















p/s : Please be safe there. :)









-adios-




Thursday, 7 March 2013

No need to say goodbye

It started out as a feeling
Which then grew into a hope
Which then turned into a quiet thought
Which then turned into a quiet word
And then that word grew louder and louder
'Til it was a battle cry
I'll come back
When you call me
No need to say goodbye

Just because everything's changing

Doesn't mean it's never
Been this way before
All you can do is try to know
Who your friends are
As you head off to the war
Pick a star on the dark horizon
And follow the light
You'll come back
When it's over
No need to say good bye

You'll come back
When it's over
No need to say good bye

Now we're back to the beginning

It's just a feeling and no one knows yet
But just because they can't feel it too 
Doesn't mean that you have to forget
Let your memories grow stronger and stronger
'Til they're before your eyes
You'll come back
When they call you
No need to say good bye

You'll come back

When they call you
No need to say good bye




Remember this song in Narnia? Well, Regina Spektor seems clearly understand my feeling right now! Haha... It is not that I'm acting all dramatic but somehow this is real now. To know that somebody is going to a conflict area has never been easy. I mean, those feeling. Sigh.

I should be happy now, but I am not. I mean I am happy, but not really.

Speaking with you just now somehow made me... Hrmmm. Hey, you don't need to apologize for anything. It is not that you'll never meet me again. You'll be fine, you will be just fine... And don't worry, I'll be fine too.

Just like what Regina Spektor said, "You'll come back, when it's over", you will, InsyaAllah.







p/s : I love you too.






-adios-





Wednesday, 6 March 2013

#23 : Music Exception : I Won't Give Up - Jason Mraz




I Won't Give Up - Jason Mraz


When I look into your eyes
It's like watching the night sky
Or a beautiful sunrise
Well, there's so much they hold
And just like them old stars
I see that you've come so far
To be right where you are
How old is your soul?

Well, I won't give up on us
Even if the skies get rough
I'm giving you all my love
I'm still looking up

And when you're needing your space
To do some navigating
I'll be here patiently waiting
To see what you find

'Cause even the stars they burn
Some even fall to the earth
We've got a lot to learn
God knows we're worth it
No, I won't give up

I don't wanna be someone who walks away so easily
I'm here to stay and make the difference that I can make
Our differences they do a lot to teach us how to use
The tools and gifts we got, yeah, we got a lot at stake
And in the end, you're still my friend at least we did intend
For us to work we didn't break, we didn't burn
We had to learn how to bend without the world caving in
I had to learn what I've got, and what I'm not, and who I am

I won't give up on us
Even if the skies get rough
I'm giving you all my love
I'm still looking up, still looking up.

Well, I won't give up on us (no I'm not giving up)
God knows I'm tough enough (I am tough, I am loved)
We've got a lot to learn (we're alive, we are loved)
God knows we're worth it (and we're worth it)

I won't give up on us
Even if the skies get rough
I'm giving you all my love
I'm still looking up










p/s : It has been 6 months... I do hope, i really, really do... But when you have to leave, then just be safe. Just be safe...









-adios-





Tuesday, 5 March 2013

ALHAMDULILLAH

 Phew~
Alhamdulillah for today ya Allah. The ophtal exam went well. Gilos. Sejak dari hari Jumaat aku dapat tau examiner aku tu Prof, kecut perut siot. Haha. Aku ni dah jenis malas nak mampus belajar. Liat gila nak bukak buku. Terima kasih atas undian bernas bagi aku exam ngan Prof, terbukak jugak buku ophtal tu. Hahaha...

Malam semalam, dikala aku tengah study (study la sangat...), aku dapat berita dari family aku yang Zarifa's condition tak berapa nak stabil. Ditambah lagi dengan beberapa berita yang agak merisaukan aku, termasuk isu Sabah. Serious. Ini masalah serious dalam negara. But anyhow, kita dah usaha, the rest serahkan kat Si Pencipta.

For some reason, dari hari Jumaat hari tu I have this kind of bad feeling. But somehow aku pikir ni mesti pasal exam aku. But after exam, perasaan ni tak hilang-hilang. Wuwuu. Takpe la. Pray for the best, Allah knows the best. Semoga apabila sesuatu buruk terjadi, maka aku diberikan kekuatan yang cukup untuk menghadapinya. InsyaAllah.

Well, hari ni balik je tadi aku terus qada' tidur malam tadi. Bangun bangun je, ni haa, scroll timeline facebook. Update info pasal Sabah. Takleh tengok, berdebar-debar je rasa. Wuwuu...

Masa aku scroll timeline facebook, aku terjumpa dua keping(keping??) quotes pasal Albert Einstein. Albert Einstein ni adalah one of idola ayah aku. The Physics teacher of all the Physics teachers. Paham tak? Haha... Tolak ketepi die-ni-pandai-gila-pasal-sains-tapi-kenapa-tak-masuk-Islam, tapi kadang-kadang betul gak apa dia ni cakap. Hehe...


First, pasal ni. I couldn't agree more. Tapi aku selalu buat. Dan ye, aku sudah tergolong dalam genarasi idiot itu, sedih bukan?


And this too. Ini ayah emak pernah cakap, hidup kena ada target. Yes, benar sekali.


For some reason I am proud that my ayah is a Physics lecturer and my emak is a Chemistry lecturer. Because you know what, this combination leads to the most awesome people on earth : US


Hahaha.


This is Ayah. Riding AbgMin's bicycle...


And I am really excited to say that... I'm gonna meet them. The most awesome family on earth. Weee...








p/s : Looking forward for the end of the week!

*update : Zarifa is coming home tomorrow! Alhamdulillah ya Allah... Alhamdulillahhhhhhhhh. Syukur syukur syukur. :)


-adios-





Saturday, 2 March 2013

Happy Birthday!

Baru sedar dah masuk March! A-ha, sebenarnya semalam dah tersedar. Kui3. But hey, maksudnya tinggal beberapa bulan lagi untuk balik for good! Yeay! Enjoy sajalah. Sebelum nantinya akan mengharungi liku-liku pekerjaan (matek konnn!!!), dan liku-liku hidup yang lainnya. He he.

Aku juga baru tersedar bahawasanya aku terlupa nak update pasal birthday monkeys aku ni! haha!

So, Happy Birthday to 

Arman Fayyadh bin Mohd Hafiz
8 February - 1 Year Old





Alesya Farzana binti Mohd Hafiz
2 March - 3 Year Old




Arman Fahim bin Mohd Hafiz
3 March - 10 Year Old





Cikana loves all of you!!!








p/s : I miss allllll my monkeys... very much!!!







-adios-






Lahad Datu

Hrmmm.

Remember I used to write about macam mana kat lab ophtal ni aku asyik menjadi nombor satu? Yes, it happened again. Aku dapat exam dengan No. 1 most killer prof. Bahagia bukan? Ya, sangat bahagia perasaan itu. Takpe. Yakin je kat Allah, yakin dengan kebolehan diri sendiri. InsyaAllah lancar. Doa-doakan.

By the way, regarding the situation in Lahad Datu, please people, stop making and creating ridiculous story!!! Terlalu banyak sangat cerita-cerita yang tak betul. Suka-suka hati je manipulate untuk kepentingan parti politik masing-masing. Geram plak bila baca berita-berita yang tak berapa nak sahih sumber kat fb tu. Asal baca je share asal baca je share. Atleast cari la kesahihan berita tu dulu. Baca dari SEMUA sumber. Bukan baca dari sumber pro government OR sumber pro opposition je. Baca BOTH, and tambah lagi dengan kenyataan yang Philippines keluarkan. Ni tak, main belasah je share benda-benda yang tak tau la sahih ke tidak. Kagum dengan manusia zaman sekarang ni. Fitnah merata-rata. Tak takut akhirat ke apa. Hrmmm...

Anyhow anyway, I'm going to settle next week dengan sungguh brilliant sekali! InsyaAllah. Can't wait for Friday! Hihi...


That is why I love them the mosttt!!! :)








p/s : Read more about Lahad Datu issue here.






-adios-





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...