Nursing


Saturday, 16 February 2013

armageddon or transformer?

Hola. So smalam masa aku jaga ER ophtal, aku belek-belek la twitter, aku terbaca la news cakap ada meteorite jatuh kat Russia. Aku pun tak terfikir apa-apa. Macam... Alah, meteorite jatuh jer...

Then, today, after dah habis qada' tidur selama 6 jam selepas balik dari spital, aku pon belek-belek la facebook... Terjumpa lah link ni...





OK. Agak seram. Aku baca komen-komen kat bawah tu, ada yang cakap macam  dalam cerita Armageddon je. Hoho. Aku pun baru terfikir, haah la, betul jugak. Dalam cerita tu kan meteorite jatuh kat bumi, pastu terfikir entah-entah ni kot meteorite yang nak jatuh kat bumi macam dalam cerita 2012 tu. Ala, yang patut jatuh 21 December 2012 tu, kot-kot la terlajak tarikh, sampai la 16 Februari 2013 baru jatuh. Tapi itu semua poyo!!! Kuasa Allah, siapa yang boleh ramal kan? ;)

Then aku meneruskan pembacaan komen youtube di hari Sabtu. Baca punya baca lagi, aku jumpa la manusia komen macam kat bawah ni...




Macam mana la orang boleh terfikir bumblebee yang mendarat kat bumi sebelum decepticon menyerang. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA. Manusia ni kreatif betul. Haiyo...


Kisah meteorite ditutup.

Beberapa hari lepas si Matluthfi tu ada buat kuar sebiji video. Pasal "Hari Jubah". Macam biasa, video Matluthfi ni sentiasa buat atleast, aku tersengeh, worst, aku gelak terbahak. Well, this time punya video memang banyak part yang aku gelak terbahak. Korang layan dulu...





Part yang aku ketawa sampai nampak gigi adalah...

"Kalau hgpa rasa bodoh, rasa sedih sebab fail, bukak la video-video politik msia, dan baca komen-komen dibawahnya, nescaya anda akan berasa pandai semula, InsyaAllah"

Seriously, sangat la betul apa yang dia kata tu. Sebab bila aku bukak video politik, and baca komen-komen kat bawah tu, memang serious, automatic boleh rasa pandai balik! Haha. Sungguh magic.

Satu lagi part dalam video Matluthfi yang buat aku sengih nampak gigi adalah bila die cakap dia malas nak buat semua benda, then mak dia balas, 

"Mak malaih nak layan ah"


HAHAHAHAHAHA.




Berita tamat.



P/s : Baca lagi tentang Meteorite hits Russia on Friday di sini.







-adios-







No comments:

Post a Comment

thank you very muchooo!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...