Nursing


Tuesday, 25 December 2012

Jom jom jom

Jommmmmmmbang. ye, Jombang my friends... I'm going to Jombang tomorrow. huaaaaa...

aku akan bertolak ke Jombang besok di kala yang lain sibuk menghabiskan masa bersama-sama sesiapa sahaja aku tak peduli, untuk erm... 16 hari kehadapan, eh, ke 17 hari ntah? lupa. yang pasti aku balik Surabaya balik tanggal 10 Januari. sobsss...

untuk apa aku ke Jombang? untuk mengembara mencari secebis pengalaman. perghhh. takde. disamping mencari pengalaman, aku juga ke sana untuk membantai Es Degan Durian. kahkahkah.

takde. sebenarnya aku pi sana untuk memenuhi persyaratan untuk seorang doktor yang bagus gilaaa, iaitu dengan mengikuti salah satu rotation untuk doktor muda iaitu, Community Medicine.

so... selain dari dapat pengalaman, pitih ambe juga terbang begitu sahaja hanya untuk 16 hari... hahaha.



ok bai.



-adios-



Sunday, 23 December 2012

understand

somehow...


its just difficult to understand things around me.


and it really is. seriously...










-adios-

Friday, 21 December 2012

21 Dec 2012

hello all. its 21 dec 2012!!! haha. tak tak. aku taknak cakap bahawasanya aku survived "world-end-day". tapi atleast aku survived la satu tahun melayan kegilaan pokcik. haha. alhamdulillah dah setahun kenal rapat, kui3. 

next, aku baru abeh test public health. phewww. alhamdulillah. for the rest marilah kita bersama-sama tawakal kepada Nya.

aku sebenarnya nak cerita pasal aku pi Murnajati hari tu. tapi sekarang perut masuk angin dan kepala dizzy gila(alasan). lain kali la update. he he he.

okeh, meh layan gambar!


hihi...


poyo je ni... haha...

btw, thank you pokcik for crazy-ing with me all these time. hihi.


bukti... ada ke orang nak menggila tulis macam ni kat bbm? haha

bukti satu lagi. haha...


pastu, few days ago, ada kerabat aku tulis macam kat bawah ni. hahaha...




well, ehem, i do not ngorat depa. depa yang nak ngorat, abeh nak wat camna. hahahahahahahahahaha.

ok stop. takde la. tu la nama dia takdir. qada dan qadar yang telah ditetapkan. kun fayakun. kalau nak jadi, jadi jugak punya. takdak sape bleh halang. jadi, bukan aku cari depa, bukan depa cari aku, faham semua???



dah abis dah. awa siot je whatsapp cakap tengah makan durian puff. huh. makan la makan la makan la!!!!!







bai.





p/s : _ ____ ___





-adios-




Tuesday, 18 December 2012

what to write

again, I'm losing my writing skill. damn! haha

tadi banyak gila idea apa aku nak tulis kat blog, skali-skali, makan penyet nganjuk, hambek kau, bau belacan memusnahkan segala-galanya. sobs.

ingat nak tulis pasal Murnajati, tapi aku malas nak transfer gambar kat BB. nanti la hari jumaat aku update. hahaha...

btw, aku jumpa blog yang lebih kurang senaseb ngan aku! HAHAHA. excited pula.

ohye, monkey aku, Ayadh, dah baik and boleh kuar hospital, alhamdulillah! :)

hai all! I blaja ngaji lepas sembuh!

pokcik moks ni nak pi mancing esok. bai.



okay, aku nak pura-pura belajar. bai.






-adios-




Thursday, 13 December 2012

#21 : Music Exception : Cobalah Mengerti - Momo Geisha ft Peterpan




Cobalah Mengerti - Momo Geisha ft Peterpan


Aku tak kan pernah berhenti
Akan terus memahami
Masih terus berfikir
Bila harus memaksa
Atau berdarah untukmu
Apapun itu asalkan
Mencoba menerimaku

Dan kamu hanya perlu terima
Dan tak harus memahami
Dan tak harus berfikir
Hanya perlu mengerti
Aku bernafas untukmu
Jadi tetaplah di sini
Dan mulai menerimaku

Cobalah mengerti
Semua ini mencari arti
Selamanya tak kan berhenti
Inginkan rasakan
Rindu ini menjadi satu
Biar waktu yang memisahkan













p/s : its not that i'm bored or i cant stand u, its just... i don't know... if you know what i mean.








-adios-




Wednesday, 12 December 2012

Murnajati day 3

hola. update live dari Murnajati, Lawang. masuk hari ni dah hari ketiga bermusafir kat sini. Alhamdulillah, everything is good here. from tempat stay, and everything, smua okay. nanti bebila upload gambar. lupa bawak cable. 

hari-hari hujan kat sini. tapi hari ni tak hujan. tapi mendung. sejuk je rasa. tempat ni kat bukit-bukit, dekat dengan gunung. pagi-pagi pun boleh tengok gunung dengan dekat. best! angin pun sejuk je. hehe.

kat sini pon actually ada wifi. boleh tahan laju kalau tak hujan. kalau hujan, semua menjadi lemot, termasuk la line phone. haha... sabar je la...

line phone plak, kejap ada,kejap takde... pon kena sabar... kat sini seminggu untuk buat penelitian. hari ni penat ya Allah. pasal ketuk dari pintu ke pintu untuk buat survey. dah macam salesgirl dah. haha. tapi takpe, semoga penelitian ini bermanfaat insyaAllah... 

esok ada bagi talk sket kat budak-budak skolah... tapi bukan aku la, budak group aku... aku tolong dari segi persiapan je la... pasal kena cakap jawa! haha... mana aku reti dol...

ok dah. sakit perut la. chow.








p/s : ngantuk





-adios-

Sunday, 9 December 2012

astaghfirllah






astaghfirllah. patut la hati slalu tak tenang. dah tercemar. ampuni dosa-dosaku ya Allah. :'(




-adios-





what?

aku taktau nak update apa. esok aku dah pi munarjati, lawang satu minggu. pastu sabtu in sya Allah balik surabaya balik, then exam seminggu, then pi jombang pulak untuk 3 minggu. malas sebenarnya nak pi, tapi bila pikir dapat pengalaman dan ilmu lagi, mari ikhlaskan diri.

aku taktau apa jadi ngan aku sekarang. seriously. taktau.

i dont really like my group in public health. majority junior. tapi semua yang jenis ntah la. malas nak cerita. hrmmm. lecturer plak, lagi panjang cerita. aku paling tak suka kalau isu negara jadi problem. seriously. orang sini ada segelintir yang macam tu. some of them soooo tak profesional. kalau tak puas hati dengan negara aku, do something for your country so that you can beat mine. bukan dengan cara melepaskan kemarahan pada student atau orang-orang negara yang korang tak suka. wouldn't it be too much if korang marah kat orang yang sebenarnya tak pernah cari masalah dengan korang?

living here for 5 years ++, ini la antara perkara yang aku benci hidup di sini. sabarlah jannah, sikit je lagi. kuatkan semangat!!!




miss my old group back then in interna and pediatric


amiiin...








p/s : Tuhan tak uji kalau tahu kau tak mampu. :)




p/s : i miss you...







-adios-





Thursday, 6 December 2012

jual-jual!

STICKY POST. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! :)


hai. aku ada dua kain untuk dijual, sebab hari tu aku sengaja beli lebih. so, sila-sila tengok-tengok. kalau berminat, boleh komen kat box bawah @ sebelah ni okay, saya akan bagi detail. price murah je compared to blog-blog lain sebab aku tak amek untung pon pasal sengaja beli lebih. haha. silalah pilih!




Suitable for baju kurung moden
Material for baju: Cotton lembut, bunga sulam pita, warna light grey (2m)
Material for kain: Silk bermotifkan batik(2m)

Price: RM60 (excluded postage)





Suitable for baju kurung moden


Material for baju: Silk Lembut, bunga sulam jarum with kerawang, warna putih(2m)
Material for kain: Silk lembut, warna maroon (matching with kerawang and flowers), 2m

Price: RM65 (excluded postage)





beli-beli! limited stock! =)





-adios-












Sunday, 2 December 2012

02 12 12

wow! tarikh cantik. haha. sape kawen hari ni cepat angkat tangan. haha... tarikh idaman ni. dulu zaman kecik nak tunang @ kawen tarikh ni. haha. kecik-kecik dah menggatal. abaikan.

alhamdulillah, seganjak lagi umur bertambah. alhamdulillah alhamdulillah alhamdulillah. terlalu banyak nikmat yang Allah bagi, ada yang aku sedar, maupun tak sedar, terima kasih Allah. :)

officially 23 dah. semoga diri sendiri jadi better muslimah. bila dah better part agama, baru boleh better hal lain. tak gitu? kehkeh. yang lain-lain tu taknak pikir lebih-lebih. cuma tu la, nak cepat habis belajar je. then balik, baru boleh pikir lebih-lebih. hahaha...

umur 23, masih dan akan selamanya berterima kasih kepada emak dan ayah yang sentiasa ada bersama-sama susah senang menangis menggelak(ada ke word ni?) dan untuk semua kasih sayang, masa, tenaga, wang ringgit dan semua yang tak terkira, terima kasih emak dan ayah.

untuk keluarga juga yang sedia berkasih sayang, perghhh ayat, sambung balik, dan sedia menggelak bersama aku ketika sedih, marah, kelakar dan lain-lain, terima kasih keluarga.

untuk kawan-kawan yang sentiasa mendoakan aku, terima kasih. semoga korang pon dapat apa yang korang doakan kat aku.

untuk stranger yang dah masuk ke dalam hati ni sejak setahun yang lalu, pergh lagi skali!!! pon terima kasih jugak kerana sudi menggelak bersama. kahkahkah.





jap. apsal ayat BM aku macam semacam je? haha... pedulikan.






again, alhamdulillah, alhamdulillah, alhamdulillah.




to all of you,



 I LOVE YOU SO STRONG YEEHAA!









Best Regard, 

Jannah, 021212






dahhh kena tukar.......



-adios-



Saturday, 1 December 2012

AFF Suzuki 2012 : MAS vs INA

so, malaysia won. 2-0. nice!

but do pray for our safety here. as people are getting crazier each day.

and do pray for our next game! hopefully boleh la masuk final. ;)


these tigers are cute...



but mine is cuter... hihi...





#selamanya Harimau Malaya.







-adios-





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...