Nursing


Tuesday, 27 November 2012

klinik desa

hai. balik hari tu best woo. lain kali update pasal balik hari tu. ni nak crite pasal klinik desa. 

so skarang ni posisi aku kat klinik desa. best thing pasai klinik desa ni, patient dia tak seramai kat base aku kat spital soetomo tu, and patient die patient biasa-biasa. batuk, demam, diarrhea etc. yang tak bestnya adalah, kiteorang kena buat some sort of research data yang langsung tidak aku fahami program-program bla bla bla pasai banyak sangat singkatan. sangat la kagum ngan manusia yang buat public health ni. -__-"

dok kat klinik desa ni macam-macam ragam bleh tgk. smalam ada la beberapa yang tak sakit, datang buat-buat sakit kononnya diarrhea, bila check, takde pape pon. datang semata-mata nak mintak MC. haha. doktor kat sini semua dah lali dah, so depa, berkeras taknak bagi MC. kui3. kesian patient tipu-tipu tu. tadi plak aku bertugas kat poli kesihatan ibu dan anak. px datang-datang je, terus bagitau macam ni "saya last period bla bla bla, cepat kira saya beranak bila". haha... laju je. tak sempat aku nak history taking banyak-banyak. pastu, bila aku kira, die tak percaya, semangat pi tanya balik kat bidan, betul ke tak aku kira. hahaha... die ingat aku tipu kot. masalah sket orang-orang kat sini, lebih percaya bidan dari dokter. sigh.

best jugak dok sini. yang tak bestnya tu lah, banyak research and collect data bla bla bla nak kena buat. pastu banyak gak kerja-kerja lain kena buat. yang penting kat sini, kena pandai cakap, twist sket, orang-orang sini dah leh percaya apa yang anda cakap. haha. memang latihan jadi ahli politik betul la. haha.

tu je la cerita aku hari ni. bai.





p/s : deepest apologize to pokcik. sorry.





-adios-






No comments:

Post a Comment

thank you very muchooo!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...