Nursing


Saturday, 27 October 2012

week 5 : selamat hari raya aidiladha

assalamualaikum!

phew. week 5 is not officially over yet, with one oncall left, on sunday morning. on the other hand, i got a day off tomorrow. yeay!

hari raya aidiladha tahun ini dirayakan sekali lagi, untuk keempat kalinya di bumi surabaya, dan insyaAllah ini adalah raya terakhir aku kat sini. amiiin. tak berubah seperti tahun sebelumnya, malam raya, aku kena kerja. kalau last year malam raya aku oncall kat ER ENT, this year kat surgery ward. nothing much except i got a big fight with my oncall's partner due to dia datang lambat 3 jam hokeng!!! sape tak angin. sabar jannah sabar, sket je lagi.

apparently, "sabar jannah sabar, sket je lagi" dah jadi the most favorite line yang aku slalu tweet recently. sebab semakin nak habis belajar, semakin banyak dugaan datang. ya Allah, sabarkan hati, tabahkanlah hatiku menghadapi semua ini. huhu.

malam semalam masa oncall kat ward, takde apa sangat pon, sempat jugak dok berwhatsapp dengan geng-geng dekat untuk celebrate raya skali sebab PKPMICS (surabaya malaysian society) buat majlis malam. so, disebabkan itu, kiteorg pon plan untuk sambut sesama geng je untuk pagi raya tu.

abih je morning report pagi tadi, aku balik rumah, tengok si aizi (housemate sementara), dah siap masak meehun, and tengah wat adunan kuih cara. aku balik-balik je, sembang sat ngan aizi, then tertido dalam setengah jam, baru mandi then siap-siap pakai baju raya. then pagi tadi kami pon beraya la sesama kami. antara juadah yang disediakan adalah, meehun goreng, kuih cara, ketupat nasi, lemang, rendang instant, papadom, nasi minyak, ayam masak merah, hati masak kicap, dan air bandung. and none of them were prepared by me. hahahaha... alhamdulillah, rezeki pagi raya.

sambil-sambil makan tu, buat keluar laptop, then pasang lagu raya. hahaha... beraya di perantauan lah sangat kan. tapi sangat enjoy, sebab this is the last time kiteorang celebrate raya together. pasni balik for good, semua dah hidup sendiri-sendiri... wuwuu...

now jom layan gambar. he he he...



melepak didalam bilik sementara budak-budak laki smayang jumaat

menu aidiladha


kuih cara home made by aizi


pisang family patient bagi di malam raya


monkeys at home@Halaman Dhuha, mak whatsapp... huhu...


kena kutuk ngan pokcik sehari sebelum raya...



gambar poyo :  Selamat Hari Raya AidilAdha dari saya yang di perantauan... :)









tamat...










-adios-














No comments:

Post a Comment

thank you very muchooo!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...