Nursing


Friday, 6 July 2012

oh my english!

hai. sejak hari isnin yang lalu, Morning report kami telah disajikan dalam bahasa inggeris kerana ada exchange student yang datangnya dari US, France, Norway, Canada, Spain dan lain-lain. Oleh sebab itu, nak taknak, terpaksa la depa ni bercakap dalam bahasa omputih.

aku sendiri memang la fail bab2 cakap ke tulis ke dan lain2 lah dalam bahasa omputih ni. grammar toksah cakap la, bak kata ayah aku, has been have been had been, who cares? hahahaha.

nak dijadikan cerita, member aku yang menyajikan morning report tadi, selepas melaporkan jumlah px yang masuk dengan segala assessment dan data-data yang diperlukan, maka, disajikan pula setelah itu, 2 cases yang masuk untuk didiskusikan bersama. First case adalah (sebagai contoh), 

Member aku : Puan M, 32 year old, she works as... (dia stop sat)... erm... mother... mother... (sambil tengok kat audience mencari jawapan yang sesuai)

Audience : what mother?

Member aku : This one... (sambil tunjuk kat slide, word die adalah "Ibu suri rumah tangga")

Audience : oooooohhhhhhhh... housewife..!

Member aku : he he...





Sebenarnya takde la kelakar sangat kisah tu... but the thing is... cara member aku tu sebut mother... mother... masa nak cari perkataan yang sesuai tu, bunyi macam die nak mencarut. hahahahahahahahahaha. aku taktahan nak gelak... mother... mother... macam apa je bunyi. hahahaha...





dah2, aku tau korang pon dok tengah pikir carutan mother... mother... apa kan. hahaha.







p/s : Air Asia tengah buat tiket promo ke Surabaya. Travel period 10 August 2012 - 22 May 2013. Booking period : 28 June 2012 - 8 July 2012. Come on, 2 hari lagi! Anda boleh dapatkan semurah RM 109! mari mari mari. untuk tour guide, saya ada. hehe *tertakhluk terma dan syarat.




-adios-




No comments:

Post a Comment

thank you very muchooo!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...