Nursing


Tuesday, 17 July 2012

aiyarkkk

hai. pandai adalah apabila masak tomyam seafood lepas tu lupa bahawasanya aku belum mengambil ubat lalu terjadilah reaksi keradangan di seluruh badan berupa urtikaria. damn.

AKU EXAM MINGGU DEPAN WOI. ok. exam minggu depan tapi masih berblogging. haha. rasa nak hantuk kepala sendiri kat dinding. lepas tu, sejak dua menjak ni macam tension suka ati aku je. pastu marah, marah dan marah. hahaha. hobi saya marah. saya seorang pemarah. gilo ke apa. ok fine. serious.

tapi serious, aku sejak-sejak jadi DM ni, menjadi seorang yang lebih amarah. pantang tension sket, abeh la sape-sape kena marah ngan aku. haha. tadi pon aku sempat marah orang lagi kat ward. marah junior. ye aa, oncall malam, px baru masuk tak settlekan DMK(kind of status yg DM kena isi). padahal korang kan kena check, tinggal tulis je pon. last-last DM stase yang kena buat. pastu bila aku tanya apsal tak buat, leh lak jawab, sebab jaga ward cardio ni penat, tak macam jaga ward tropik and paru. yinadei. naseb la ko belum masuk ward-ward interna besar lagi, belum ko jaga ER interna lagi. postcall je konfem pengsan tak hengat. ada je alasan. haha. bebel plak kat sini. maaf, aku memang la kurang senang sket ngan junior-junior baru masuk ni. pathol tak hengat. tensen gue.

yang bestnya, dua tiga hari ni ngan pokcik-pokcik skali asyik kena marah. hahaha. maap pokcik, guwe tensen. hahaha. tapi cam tak besa lak pokcik kena marah. bak kata pokcik, blog dah best dah nama relax cool lepak, tapi tuan blog tak reti nak lepak. whoops. sentap mak nyah. ok bai.

btw, tadi aku baca whatsapp group family aku, adei, ayah chik(abang ayah aku) tengah tenat. hrmmm... hari tu masa balik abg aku kawen, sempat jugak pi tengok dia kat rumah. tu pon ayah paksa pi tengok sebab ayah kata, takut nanti tak sempat. so, pagi-pagi before flight balik surabaya, gigih jugak pi rumah dia jenguk. taknak cerita panjang-panjang nanti banjir satu rumah huaaa.

pastu aku rasa alhamdulillah sangat dengan life sekarang, dan rasa tak sabar nak balik next week berpuasa sampai raya kat malaysia bestnya Ya Allah. Thank You Thank You Thank You Ya Allah. bahagia dapat spend time with family tercinta. hehehe...

pastu tadi aku godek-godek tumblr and seperti biasa la, banyak mende-mende best untuk disharekan, layan~













p/s : and its nice when someone said, "its okay, everything's okay" at the time you realllllllllllly messed up every single thing. thank you, you. ;)






-adios-









No comments:

Post a Comment

thank you very muchooo!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...