Nursing


Thursday, 7 June 2012

curhat

hai. curhat adalah singkatan bagi curahan perasaan yang membawa makna blablablablabla pi la google sendiri kerana semua orang tahu saya adalah seorang yang pemalas sekali.

hari ni aku rasa nak menaip. maka, terjadi la entry ini.

curhat pertama. beberapa hari yang lalu, saya telah emo dengan bestnya kepada ^&*(^%(* oops termencarut pula sebab membuatkan saya rushing pi spital untuk ganti tempat dia oncall. macam 82658173859. tu dia. carutan angka pon keluar skali. takpa takpa, ada lori ada bas, ada hari Tuhan balas. aku dok diam2 jak. tengok. atau mungkin sambil senyum. kihkih. tu jahat. tobat sekarang wei!!!

curhat kedua. last week aku telah menerima second attack dari seseorang itu. sungguh terkezut mak noks kerana sekali lagi beliau dengan segigih-gigihnya membazirkan wang ringgit untuk msg aku yang kedekut taik hidung masin ni haa. siap aku kena gelaran penipu seketui atas hidung. takpa, aku mmg penipu. so? kihkih... aku tak kisah lantak pi la hang nak msg cakap aku penipu ka apa tapi yang aku sedikit kecewa adalah : sampai sudah aku taktahu apa yang sedang terjadi. aku pon malas nak gaduh seratus kali kerana diriku begitu berharga. tu dia, kuar tagline maybelline. kelas nyah oi. takdak. mende yang aku nak cakap satu ja, korang taknak cakap takpa, mula-mula aku memang kisah, tapi lama-lama aku jadi malas semalas-malasnya, sampai satu tahap aku meluat untuk amek tahu, sampai aku last2 kecik ati sangat sampai aku rasa urgggggggghhhhhhh banyaknya perkataan sampai aku tulis. tapi sekarang aku rasa lantak korang la. walaupun aku still kecik ati, tapi aku tahu Tuhan tu adil. beratus kali aku cakap, hangpa nak main2 ngan aku, takdak masalah, main2 ngan Tuhan, hangpa carik masalah. doa orang teraniaya selalu dimakbulkan. hangpa ingat tu. walaupun aku tak la dianiaya sangat pon, tapi still, aku stuck dalam kisah yang takde penghabisan ni. what's going on mannnnn? 

curhat ketiga. aku sedih pasai aku takdak tudung cun nak pakai time potteng kawen nanti. walaupun aku rasa aku tak perlu kot nak sedih sangat tapi besa la, kalau hati dah serabut, semua mende pon nak amek feel ala2 sedih2 ombak rindu sket. puiii. pastu ni aku tulis something yang dilarang dalam akta hasutan. tu haa, Radiusite punye website tu, apekemende ntah, update tudung dah la kadang-kadang, pastu update sehari, esoknya dah abeh stock. nyah, nak niaga ke tak? dah tau demand tinggi, buat la banyak sket. takyah la nak exclusive sangat last2 orang seperti aku dan kakak-kakak aku dah malas nak beli tau. padan muka korang, rugi hilang customer setia-kalau-kedai-best ni. sekarang aku dan kakak-kakak bercadang nak duduk dan bantah depan korangnya kedai. tak peduli! duduk dan bantah! duduk dan bantah!  walaubagaimanapun, aku telah menjumpai tudung yang best untuk dibeli, namun, ianya sungguh mahal sekali, jadi, saya serta merta cancel dan terus amek mood sedih ombak rindu balik. diharap selepas ahli keluarga membaca curhat yang ketiga ni, ada la yang baik hati membelikan saya tudung best untuk dipakai. jutaan terima kasih didahulukan.

curhat keempat. duit tengah kering oiii. cukup-cukup je nak hidup sampai balik nanti. adik aku nak kirim barang pon aku tak bagi pasai aku memang zero takdak takleh nak mendahulukan duit aku dulu pasai aku takdak duit. haha. namun begitu, aku tidak berharap ahli keluarga memasukkan duit kepada aku setelah membaca curhat ketiga ini kerana nanti aku kena bantai balik, "padan muka hang, sape soh blanje duit pi jalan2 Jember sana". tapi takpa, aku dah ada jawapan. "takpa, tu pitih aku menabung dalam tabung doraemon, mana leh nak samakan". sebenarnya duit aku short(ke shot? takpa, aku tak pandai omputih. bahasa hang tuah pandai) masa balik april hari tu pasai everytime balik je tiba-tiba duit dalam bank berkurang drastik. haha. damn you airport tag indo.

curhat kelima. curhat kelima adalah penutup bagi curhat-curhat sebelumnya. diharap semua dapat mengambil iktibar dari apa yang dicurhatkan.



sekian, wassalam.






-adios-




No comments:

Post a Comment

thank you very muchooo!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...