Nursing


Wednesday, 27 June 2012

# 13 : Music Exception : Give Your Heart A Break - Demi Lovato



Give Your Heart A Break - Demi Lovato


The day I, first met you, you told me you'd never fall in love.
But now that I get you, I know fear is what it really was.
Now here we are, so close, yet so far. Haven't I passed the test?
When will you realize, baby I'm not like the rest?

Don't wanna break your heart, wanna give your heart a break.
I know you're scared it's wrong, like you might make a mistake.
There's just one life to live and there's no time to wait (to waste).
So let me give your heart a break, give your heart a break, let me give your heart a break, your heart a break, oh yeah yeah.

On Sunday you went home, alone, there were tears in your eyes.
I called your cell phone, my love, but you did not reply
The world is ours, if we want it, we can take it if you just take my hand.
There's no turning back now, baby try to understand.

Don't wanna break your heart, wanna give your heart a break
I know you're scared it's wrong, like you might make a mistake
There's just one life to live and there's no time to wait (to waste)
So let me give your heart a break, give your heart a break, let me give your heart a break, your heart a break

There just so much you can take. Give your heart a break, let me give your heart a break, your heart a break, oh yeah yeah.

When your lips are on my lips, and our hearts beat as one
But you slip out of my finger tips every time you run

Don't wanna break your heart, wanna give your heart a break
I know you're scared it's wrong, like you might make a mistake
There's just one life to live and there's no time to wait (to waste)
So let me give your heart a break

Cause you've been hurt before, I can see it in your eyes
You try to smile it away, some things you can't disguise
Don't wanna break your heart, baby I can ease the ache (the ache)

So let me give your heart a break, give your heart a break, let me give your heart a break, your heart a break
There just so much you can take. Give your heart a break, let me give your heart a break, your heart a break, oh yeah yeah.

The day I first met you, you told me you'd never fall in love











suka gila lagu ni. suara dia ni power nak mampus.





-adios-





Tuesday, 26 June 2012

malas

hai. too many to write and finally I decided not to write because everyone knows I'm a lazy person.




and I'm still sleepy.







and haus.



Surabaya panas.




papehal, selamat pengantin baru potteng and yaya! entry pasal kawen leh baca kat blog kakak ipar saya.


bai.


-adios-





Tuesday, 19 June 2012

Live from ER

Poyo gila tajuk. Kahkahkah. Sekarang saya sedang berada di ER RSUD Dr. Soetomo. Beroncall di ER Paru a.k.a respiro.

Ngantuk.

Tadi case presentation. Kehkeh. Kena bantai. Wakaka. Pasrah je la. Sape soh tunda 4 kali. Capek tau?

Sekarang kepala ngantuk. Sakit jugak mcm nak pecah, tapi dah makan Bodrex, so now feeling better sket. Kihkih.

Lusa balik!!! Weehooo!!! Tidak sabar kerana stress sejak masuk Interna.

Hrmmm.

Somebody's going off shore tonight. Will be back on Saturday. Krohz. Bosannya. Huhu. Hopefully dapat bersabar la dengan "orang atasan" yang cam hampeh tu.
Sabaq naa.

Sekarang nak Maghrib dulu. Bai.




-adios-
Sent from my AXIS Worry Free BlackBerry® smartphone

Monday, 18 June 2012

kihkih

Sepatutnya aku belajar sekarang. tapi tapi tapi.....



ni sangat lawak. hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha






entry khas untuk MJ. hahaha.





okay sambung belajar. doakan esok okay2 sahaja. amiiin.




-adios-



Sunday, 17 June 2012

Lotsss to say yet hrmmm...

Hai. Aku sangatlah penat 4-5 hari ni. Both mental dan fizikal. Tapi aku gigih gak menulis di sini sebab housemate aku selama 4 tahun kat surabaya dah selamat bertunang! Tahniah Kak Ahlam. Semoga hari-hari kehadapan lancar!

Nikah and wedding potteng and yaya belah melaka belum sempat aku update. Nanti la kalau tak penat.

Sekarang ni penat gila. Tekak gatai, hidung sumbat, mata berair. Aiya.




Ok bai nak rest.



-adios-


Sent from my AXIS Worry Free BlackBerry® smartphone

Friday, 15 June 2012

15 June 2012

Selamat awal pagi 15 June 2012. Aku bersiaran langsung dari ward Pandan 1(Interna Lelaki). Oncall yang sangat stress. So far.

What to do, jaga ward hari ni, dapat pulak dengan doc yang erm, pelik dan aneh. Aku stress. Sumpah tak tipu. First time aku jaga berlinangan air mata kat ward. Huhu. Untung Fun datang tolong petang tadi, dan sesungguhnya dia pon memahami kestressan aku bila tgk doc tu tadi. Ya Allah, beri la kesabaran dalam hati ini. Biarlah apa nak jadi, janji, aku takde dendam ngan orang yang mcm ni. Huhu.

15 June 2012. Potteng nak nikah tarikh ni. Lepas asar kot. And yes, aku sorang je yang still stuck kat sini. Oncall yang tak berhabisan. Semoga ganjarannya juga sebegitu, tak berhabisan.

Ah, banyaknya mengeluh. Merasa berdosa. Hrmmm. Takpe. Setidaknya minggu depan, pada ketika dan saat ini, aku dah kat KLIA, tengok kapal terbang, atau mungkin layan makan KFC sorang-sorang. Apa kaitannya? Kehkeh.

Mesti orang yang baca ni ckp, aik ada masa plak nak berblog? Sebab pada ketika ini, aku baru je boleh duduk dengan aman. Tapi dapat serangan nyamuk yang superhebat. Adalah 10 dah kena gigit nyamuk.

Aku taktau nak buat apa. Tak boleh nak tido, fikiran berat. Ada satu px yg kena observasi ketat. Hrmmm.

Nak bercerita ngan pokcik, dia dah tertido. Biaq pi la. Besok berperang lagi katanya. Tapi bukan game plan dia. Kot. Aku bukannya paham sangat. Mengiyakan je setiap kata. Tanpa memahami. Kehkeh. Untung orangnnya bersabar. So far. (Sebab belum tau perangai aku yg super annoying).

Cakap pasal annoying. Tadi sembang2 ngan exbos. Ada ke dia cakap aku annoying. Tidakkah dia sedar bahawasanya dia berjuta kali lagi annoying dari aku? Hampeh betoi mamat tu.

Cepatlah subuh. Setidaknya bila dah subuh, setengah jam lepas tu dah mulai cerah. Bila mulai cerah, aku dah boleh mandi dan tukar baju. Bermaksud, tak lama selepas itu, habis sudah oncall aku kat tempat ni. Hrmmm. Semoga lancar untuk 5 jam lebih berikutnya.





Ya Allah,banyaknya nyamuk.






-adios-



Sent from my AXIS Worry Free BlackBerry® smartphone

Tuesday, 12 June 2012

12 June 12

tarikh hari ni cun. 12.06.12. sebab tu saje post.



kihkih.



9 days more. 3 oncalls to be done. 1 case presentation to be settled.


semoga dipermudahkan urusan. amiiin.





-adios-


Monday, 11 June 2012

save the date!

hai. hehe. saje sengih.

on behalf of Potteng and Yaya, aku letakkan banner dan iklan dari youtube ni. kihkih.




toksah dok kutuk sangat video aku. sebenarnya ada video lain tapi hampeh lepas save tetibe jadi tak synchronize(fuh berjaya eja word ni) plak lagu ngan gambar, last2 frust menonggeng last2 nah amek video 2 kerat.

ni banner mereka kawen. sila la datang sesape free ye. hihi.









p/s : pokcik takleh datang aiyaaa. facepalm.







-adios-





Thursday, 7 June 2012

curhat

hai. curhat adalah singkatan bagi curahan perasaan yang membawa makna blablablablabla pi la google sendiri kerana semua orang tahu saya adalah seorang yang pemalas sekali.

hari ni aku rasa nak menaip. maka, terjadi la entry ini.

curhat pertama. beberapa hari yang lalu, saya telah emo dengan bestnya kepada ^&*(^%(* oops termencarut pula sebab membuatkan saya rushing pi spital untuk ganti tempat dia oncall. macam 82658173859. tu dia. carutan angka pon keluar skali. takpa takpa, ada lori ada bas, ada hari Tuhan balas. aku dok diam2 jak. tengok. atau mungkin sambil senyum. kihkih. tu jahat. tobat sekarang wei!!!

curhat kedua. last week aku telah menerima second attack dari seseorang itu. sungguh terkezut mak noks kerana sekali lagi beliau dengan segigih-gigihnya membazirkan wang ringgit untuk msg aku yang kedekut taik hidung masin ni haa. siap aku kena gelaran penipu seketui atas hidung. takpa, aku mmg penipu. so? kihkih... aku tak kisah lantak pi la hang nak msg cakap aku penipu ka apa tapi yang aku sedikit kecewa adalah : sampai sudah aku taktahu apa yang sedang terjadi. aku pon malas nak gaduh seratus kali kerana diriku begitu berharga. tu dia, kuar tagline maybelline. kelas nyah oi. takdak. mende yang aku nak cakap satu ja, korang taknak cakap takpa, mula-mula aku memang kisah, tapi lama-lama aku jadi malas semalas-malasnya, sampai satu tahap aku meluat untuk amek tahu, sampai aku last2 kecik ati sangat sampai aku rasa urgggggggghhhhhhh banyaknya perkataan sampai aku tulis. tapi sekarang aku rasa lantak korang la. walaupun aku still kecik ati, tapi aku tahu Tuhan tu adil. beratus kali aku cakap, hangpa nak main2 ngan aku, takdak masalah, main2 ngan Tuhan, hangpa carik masalah. doa orang teraniaya selalu dimakbulkan. hangpa ingat tu. walaupun aku tak la dianiaya sangat pon, tapi still, aku stuck dalam kisah yang takde penghabisan ni. what's going on mannnnn? 

curhat ketiga. aku sedih pasai aku takdak tudung cun nak pakai time potteng kawen nanti. walaupun aku rasa aku tak perlu kot nak sedih sangat tapi besa la, kalau hati dah serabut, semua mende pon nak amek feel ala2 sedih2 ombak rindu sket. puiii. pastu ni aku tulis something yang dilarang dalam akta hasutan. tu haa, Radiusite punye website tu, apekemende ntah, update tudung dah la kadang-kadang, pastu update sehari, esoknya dah abeh stock. nyah, nak niaga ke tak? dah tau demand tinggi, buat la banyak sket. takyah la nak exclusive sangat last2 orang seperti aku dan kakak-kakak aku dah malas nak beli tau. padan muka korang, rugi hilang customer setia-kalau-kedai-best ni. sekarang aku dan kakak-kakak bercadang nak duduk dan bantah depan korangnya kedai. tak peduli! duduk dan bantah! duduk dan bantah!  walaubagaimanapun, aku telah menjumpai tudung yang best untuk dibeli, namun, ianya sungguh mahal sekali, jadi, saya serta merta cancel dan terus amek mood sedih ombak rindu balik. diharap selepas ahli keluarga membaca curhat yang ketiga ni, ada la yang baik hati membelikan saya tudung best untuk dipakai. jutaan terima kasih didahulukan.

curhat keempat. duit tengah kering oiii. cukup-cukup je nak hidup sampai balik nanti. adik aku nak kirim barang pon aku tak bagi pasai aku memang zero takdak takleh nak mendahulukan duit aku dulu pasai aku takdak duit. haha. namun begitu, aku tidak berharap ahli keluarga memasukkan duit kepada aku setelah membaca curhat ketiga ini kerana nanti aku kena bantai balik, "padan muka hang, sape soh blanje duit pi jalan2 Jember sana". tapi takpa, aku dah ada jawapan. "takpa, tu pitih aku menabung dalam tabung doraemon, mana leh nak samakan". sebenarnya duit aku short(ke shot? takpa, aku tak pandai omputih. bahasa hang tuah pandai) masa balik april hari tu pasai everytime balik je tiba-tiba duit dalam bank berkurang drastik. haha. damn you airport tag indo.

curhat kelima. curhat kelima adalah penutup bagi curhat-curhat sebelumnya. diharap semua dapat mengambil iktibar dari apa yang dicurhatkan.



sekian, wassalam.






-adios-




Wednesday, 6 June 2012

Happy Birthday!

5th June 2012, monkey number 4, Hana is officially 3 year old! happy birthday hana banana!!!
hadiah claim ngan ninik. he he he.









cikana loves all monkeys :D

too many to story. from the part yang my case presentation yang postpone and postpone sampai la ke part im gonna kill someone for making me tiba-tiba kena rushing oncall ganti tempat mamat tak guna urghhhhh. well, karma exist man. tunggu je la. okay nanti kalau rajin aku karang lagi now aku nak tido. bai.




p/s : happy birthday to sape2 yang birthday terdekat jugak.





-adios-







Saturday, 2 June 2012

# 12 : Music Exception : Barricade - Maddi Jane

Dia ni kuar lagu baru dia punya sendiri hoi!!! layan.






Barricade - Maddi Jane

I know it’s hard, I can feel it too
So don’t bother faking
It doesn’t matter what troubles you
I will help you take it

Here from the rain I shelter you
Till the storm is ended
Fired as arrows, words untrue
But I’ll defend

Miss pitiful, you’re so beautiful
I’m a light on, fall on me, fall on me

Before the battle begins
and until it’s through
I’m like a barricade
In between anything and you

So no matter how far
Whatever it takes
You will make it through the day
I’m your barricade

Love is too real for a fairy tale
Soon over after
Time is a healer but I won’t fail
To be with you faster
Miss pitiful, you’re so beautiful










-adios-




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...