Nursing


Monday, 30 April 2012

#5 Music Exception : Skylar Grey - Coming Home (Part 2)


Skylar Grey - Coming Home (Part 2)


And the blood will dry
underneath my nails
and the wind will rice up
to fill my sails
so you can doubt
and you can hate
but I know, no matter what it takes

I'm coming home
I'm coming home
tell the world I'm coming home
let the rain wash away
all the pain of yesterday
I know my kingdom awaits
and they've forgiven my mistakes
I'm coming home
I'm coming home
tell the world I'm coming ..

Still far away
from where I belong
but it's always darkest
before the dawn
so you can doubt
and you can hate
but I know, no matter what it takes


I'm coming home
I'm coming home
tell the world I'm coming home
let the rain wash away
all the pain of yesterday
I know my kingdom awaits
and they've forgiven my mistakes
I'm coming home
I'm coming home
tell the world I'm coming ..

I'm coming home
I'm coming home
tell the world I'm coming home
let the rain wash away
all the pain of yesterday
I know my kingdom awaits
and they've forgiven my mistakes
I'm coming home
I'm coming home
tell the world I'm coming .. home






p/s : niceeee...






-adios-







mengantuk di lcct

currently writing live from lcct. ngantuk kanmain. tgh dok tengok laptop aku leh tersengguk-sengguk. flight lagi 3 jam lebih. sat lagi sket aku pi la check in kot. wakaka.

cuti ni best la juga. siapkan kerja2 wedding aku(pergh). tak la. wedding abang aku. pastu berkumpul dengan monkey2 yang super buas. ha ha ha ha.

urgh aku nak tulis panjang lagi sebenarnya tapi aku ngantuk gila. tolongggg.



okay bai.


-adios-






Wednesday, 25 April 2012

#4 : Music Exception : Come Home - Onerepublic feat Sara Bareilles





Come Home - Onerepublic feat Sara Bareilles


Hello world
Hope you’re listening
Forgive me if I’m young
For speaking out of turn

There’s someone I’ve been missing
I think that they could be
The better half of me
They’re in the wrong place trying to make it right
But I’m tired of justifying
So I say you’ll

Come home, come home
Cause I’ve been waiting for you
For so long, for so long
And right now there’s a war between the vanities
But all I see is you and me
The fight for you is all I’ve ever known
So come home

Oooooh oooh

I get lost in the beauty
Of everything I see
The world ain’t as half as bad
As they paint it to be
If all the sons
If all the daughters
Stopped to take it in
Well hopefully the hate subsides and the love can begin
It might start now yeah
Well maybe I’m just dreaming out loud
Until then

Come home, come home
Cause I’ve been waiting for you
For so long, for so long
And right now there’s a war between the vanities
But all I see is you and me
The fight for you is all I’ve ever known
Ever known
So come home

Ooooooh oooooooooooooh

Everything I can’t be
Is everything you should be
And that’s why I need you here
Everything I can’t be
Is everything you should be
And that’s why I need you here

So hear this now

Come home, come home
Cause I’ve been waiting for you
For so long, for so long
And right now there’s a war between the vanities
But all i see is you and me
The fight for you is all I’ve ever known

Ever known
So come home
Come home

Come home, come home
I’ve been waiting for you
Come home











p/s : I'm coming home. :)





-adios-




Tuesday, 24 April 2012

#3 Music Exception : The Call - Regina Spektor


The Call - Regina Spektor

It started out as a feeling
Which then grew into a hope
Which then turned into a quiet thought
Which then turned into a quiet word

And then that word grew louder and louder
'Til it was a battle cry

I'll come back
When you call me
No need to say goodbye

Just because everything's changing
Doesn't mean it's never
Been this way before

All you can do is try to know
Who your friends are
As you head off to the war

Pick a star on the dark horizon
And follow the light

You'll come back
When it's over
No need to say good bye

You'll come back
When it's over
No need to say good bye

Now we're back to the beginning
It's just a feeling and no one knows yet
But just because they can't feel it too 
Doesn't mean that you have to forget

Let your memories grow stronger and stronger
'Til they're before your eyes

You'll come back
When they call you
No need to say good bye

You'll come back
When they call you
No need to say good bye








p/s : :)




-adios-

Sunday, 22 April 2012

new beginning

hola! esok aku start new rotation kat department neurology. semoga baik2 sahaja insyaAllah.

rasa macam lega bila dah habis paediatric. the fact that aku tak payah bangun jam 5am and kena sampai hospital before 6am tu sangatlah best. pheww. alhamdulillah di atas nikmat ini.

korang tau sekarang ni aku tengah boring(perlu ke aku tulis ni?). ah,pedulikkan. so tadi aku saja lepak mall. since hari ni 22 haribulan, 50% off untuk minum starbucks if bawak tumblr starbucks sendiri. awal bulan hari tu aku baru beli tumblr starbucks limited edition yang sakura punye version, purple, nice and cute. so tadi baru rasmi. hahaha. lepak punye lepak, aku ada new pets skarang. mainan Draw Something and Instagram. haha. so bila takde keje, terjadilah gambar2 di bawah ini. he he he...

my tumblr


playing with instagram. wee


sape budak ni?






haha. gambar Draw Something nanti la bila2 aku munch screen. malas lagi. okay bai nak tido dah.






-adios-





Saturday, 21 April 2012

Paeds is over!

Right now, I'm writing live from my empuk bed with full stomach, sleepy head and happy face. Last night was my last shift working in paeds ward. This morning was my last shift to do regular morning visit.

Paediatric is finally done!!!

Now, this is heaven on earth!!! Haha. Let's take a short rest before moving to the next department, Neurology.


For now, I got to go to qada my sleep! He he! goodnight all!






-adios-




Sent from my BlackBerry® smartphone

Monday, 16 April 2012

Maybe

Maybe they just forgot, how many times I told them "I'm serious",





Or maybe they just forgot,





I don't have time to play anymore,





Or even make a room for another game.







In case you forgot,





I don't need another player in my game.




Its tiring enough.




-adios-




Sent from my BlackBerry® smartphone

Sunday, 15 April 2012

100 years Titanic

so, if u still dont know, 100 years ago, on 15 April 1912, Titanic sank in the North Atlantic Ocean after colliding with an iceberg during its first journey across the ocean (from Southampton, England to New York.

pastu elok plak hari ni aku pi tengok crite tu 3D kan. haha. well, beratus kali tengok pon, tak pernah bosan. haha.

well, Titanic menciptakan sejarahnya yang tersendiri. dari kapal, dan segala kisah-kisah didalamnya, banyak sejarah dia. so untuk yang tewas dalam tragedi Titanic 100 years ago, R.I.P.


Back in 2007 when my and family and I went to Halifax, Nova Scotia, Canada, kami dibawa tour ke sini. Sebahagian dari mangsa yang ditemukan dikebumikan di sini.

Halifax, Canada with mamat pakai baju scottish.




Read more about TITANIC here.



-adios-



fb as the place of... "sweet" ?

hari ni another history dalam sejarah relationship orang dalam ramai-ramai manusia, terputus di tengah jalan. bila aku cakap relationship, aku merujuk kepada bf gf pakwe makwe dan segala perkataan yang seangkatan dengannya.

having a relationship, tak salah. lantak hangpa la. and to end a relationship, pon tak salah, bersebab atau tidak, sebagai manusia, itu hak anda. the thing is.....

WHY ON EARTH SEMUA MANUSIA CERUK BUMI NI KENA TAHU TENTANG APA YANG TERJADI DENGAN RELATIONSHIP ANDA???


lets see. apa yang aku tulis ini :

1. tiada unsur-unsur kejelesan, kedengkian mahupun apa-apa sifat busuk hati pada esei yang akan diuraikan panjang lebar pada hari ini.
2. ini adalah pendapat dan cara fikir aku. tak setuju? aku pun tak kisah. hak korang sebagai manusia.

lets start. apa yang aku pikir : 

macam aku cakap tadi, anything u want to do with ur relationship, carry on. tak kisah. tapi for aku la, aku ulang, for aku la, korang tak payah la menayangkan sangat korang punya relationship tu merata-rata. terutama yang bf gf ni haa. aku taknak la cakap lebih kang dieorang tengking habaq suka hati depa la. tapi aku cakap balik camni, woi, pasal suka hati hang la aku kena cakap, kalau suka hati aku, dah lama dah aku putus kawan. haha. tu dah lebih  dah tu. ye ye, aku tau korang akan cakap kalau tak suka, hide je la, takpun delete je dari friendlist. wuwuu. tahukah anda aku telah menghide segala apa yang aku tak suka tengok kat fb aku tu tapi tetap keluar kat news feed aku. kalau nak delete korang kang tak etika plak, nanti korang gak yang mengungkit macam2. faham tak dilema wanita yang terjadi sekarang?

bagi yang tak berapa nak paham sangat apa yang aku cuba sampaikan, ni aku explain lagi ni.

aku tau semua orang kalau berloving2 ni semua pon berebut nak tunjuk ke-sweet-an cinta mereka ittewww kepada orang lain. aku tau perasaan ittewww. aku juga rasa best kalau dilayan se-sweet ittewww. but come on, once in a while, okay lah, sweet and memang aku pon rasa cam waaaaa sho shweeet. tapi kalau dah hari2 dok bersweetsweet kat fb la twitter la, tak ke rasa boring? okay la korang tak, tapi rakan-rakan yang lain muak kot. i repeat MUAK!!!. jangan samakan muak ngan jeles mahupun dengki sebab itu berbeza.

sebagai contoh, korang dok "muah muah i love u sayang muah muah rindu u sayang" kat wall masing2, seriously, kalau 6 bulan sekali(fine!!! sebulan sekali is acceptable) kat wall fb pon aku rasa sangat sweet. tapi TIAP-TIAP HARI DAN JAM? COME ON LAH WEH!!! korang leh bukak fb pakai internet mobile, SMS satu sen pon tak bleh ka dekat pasangan anda??? aiyaya... sho sad sho sad!

aku tak nak la cakap lebih. tapi golongan ni jugak la bila break, terus either 3 choices ni 

1 : fb deactivate which is for aku, baguuus! tak payah menyemak.
2 : fb ada, tapi gambar2, wallpost sayang2 tadi, status pasal my sayang semua dah dihapuskan. takpe, tak susahkan aku pon.
3. meratapi nasib break up dekat fb lah pulakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk. ni sikit lagi nak makan pelempang.

bukan tak simpati, tapi... sebab tu aku habaq toksah dok tunjuk sangat la sekarang sibuk nak meratap menangis emosi bagai, aku panggg gak kang. aku pulak yang emosi.

ladies and gentlemen, please, GET A LIFE!!!

aku cakap satu hal la. tak salah hangpa nak bermanjewww manjewww kat twitter ke fb ke, but then, berpada-pada lah. fikir la relationship anda yang selamanya tu bukan dengan pasangan anda, tapi dengan Tuhan. terutama yang baru bergf bf ni. aku tau smua pon terpengaruh dengan nora elena la, dengan video2 proposal sweet2 dekat youtube tu, but then, takyah la over sangat nak tunjukkan kasih sayang. kalau menjadi, alhamdulillah, tapi kalau tak, tak ke sedih dapat, malu pon dapat.

aku sikit pon tak cakap mende tu salah total, just aku cakap berpada-pada. nak tunjuk yg korang ada something special ngan pasangan korang pon tak salah, tapi again, berpada-padalah. ape la nak dikejar sangat sho shweet sho shweet tu kat dunia ni? kalau korang dah betul2 sayang, tak payah tunjuk pon kesweet-an itu pon sure dah cukup bahagia kan. 

korang perasan  tak fb, twitter, youtube sekarang ni dah jadi macam satu pertandingan untuk semua menunjukkan kehebatan cinta masing2? kan dah kuar kehebatan cinta francisca peter dah ni.

tapi aku pon taktau la. aku takleh nak cakap apa, hak manusiawi. sebagaimana aku ada hak untuk menulis disini, begitulah juga hak mereka untuk menulis di fb. wakaka.

akhir kata dari aku, relax, cool and lepak je. kalau nak kawen ke ape, baru lah gebang sedunia. kalau setakat ada bf ke gf ke apa ke. no need to show the world korang tu pasangan paling sweet sedunia. skali-skala takpe. tapi kalau dah sampai hari-hari, takpayah la. kadang-kadang, tak smua kita kena bagitau dunia. kan? biar la something really sweet tu korang je yang tau, tak perlu hebah satu dunia, kan ke lagi special jugak? 
lagipun, takde faedah pon. ke korang nampak faedah?




tepuk dada tanya selera,
gigit lidah, tanyalah faedah.




p/s :
1.kalau yang dah kawen pon is not an exception. kat rumah jumpa, kerja jumpa, tapi kenapa fb jugak tempat korang bermuah2 tiap2 hari. sms ada wei, call pon bukannya mahal. wuwuu.
2. kalau satu hari aku pon jadi macam ni, lempang je, aku tak kisah.



-adios-






Thursday, 12 April 2012

wuwuu

hola.

dah 2 hari saya berehat di rumah. atas sebab demam yg berkepanjangan, massive headache since sunday, dan juga batuk dan selsema. anyhow smalam dah buat blood test alhamdulillah, everything seems to be normal. maybe sebab virus yang dibawa oleh ward respirotology paediatric yang sangat tidak sihat itu kot. i got 2 days MC and dukacita dimaklumkan, saya tak boleh ikut oral exam paeds yang jatuh pada hari ini dan hanya boleh ikut exam lepas habis semua rotation. takpe la, dari aku pi exam with zero knowledge kan. huhu. tapi naseb baik gak, pagi tadi aku bangun2 je kepala macam nak pecah, ngan sesungutnya lagi... wuwuu... ce bayangkan kalau aku menggagahkan diri pegi exam gak tadi. pengsan kat situ. wuwuu.

however, after amik few medicine tgh hari tadi and sleep for almost one whole day, kepala dan badan sudah semakin okay, and dah boleh start makan balik. wehee. sebabnya dah 2 hari aku just minum milo and makan ayam goreng sahaja sebab tak lalu langsung nak makan makanan lain. wakakaka.

so sekarang aku dah rasa hebat dan best(riak dan takabur gila) balik walaupon batuk aku still memedih di tekak dan dada. esok start masuk kerja balik. hu hu hu.


okay nak tido balik.


-adios-




Monday, 9 April 2012

Happy Birthday

i know this is wayyyyyyyyyyyyy too late. it is not that i dont remember, but its just... yes, actually i forgot. bukan bukan. sebenarnya saya ingat lepas tu bila bukak new post kat blog ni pastu tetiba ada perasaan lupa. papehal. hujung march hari tu ada 2 birthday monkey-monkey shaye. he he he.

HAPPY BELATED BIRTHDAY 

to 


Ilyaas Hafiy bin Abdul Halim

and 

Nur Wafiatul Zulfa binti Abdul Muhaimin


They are both turning 1 year old this year.

be a good son and daughter to both of u.

nanny loves both of u. he he he

few months ago...




p/s : read more story about ilyaas and his family here.


-adios-

Sunday, 8 April 2012

#2 music exception : Come As You Are - Yuna (cover)

dah lama nak post lagu ni tapi lupa. he he he. enjoy



Come As You Are - Yuna (cover)


Come as you are, as you were
As I want you to be
As a friend, as a friend
As an old enemy

Take your time, hurry up
The choice is yours, don't be late
Take a rest as a friend
As an old

Memoria, memoria
Memoria, memoria

Come doused in mud, soaked in bleach
As I want you to be
As a trend, as a friend
As an old

Memoria, memoria
Memoria, memoria

And I swear that I don't have a gun
No I don't have a gun
No I don't have a gun

Memoria, memoria
Memoria, memoria
(No I don't have a gun)

And I swear that I don't have a gun
No I don't have a gun
No I don't have a gun
No I don't have a gun
No I don't have a gun

Memoria, memoria






-adios-

Saturday, 7 April 2012

busy and tired

hai. last entry aku lupa nak letakkan bag fossil mahal heng heng (berlagaknya shaye) MJ beli sebagai hadiah convo. maaf. bag tu lepas mak bagi terus masuk almari takut hilang. haha. thank you MJ for the bag.







since last week, hidup sangat la busy (poyo). sebenarnya busy biasa2 je tapi sebab everytime balik dah super letih. jadi, busy banyak la juga. err krikkrik. persetankan.

last week mak and ayah datang for convo. weehoo. bawak mak ayah pi jalan2 kat mall yang aku sendiri baru discover. memang banyak barang and murah2. mak ayah suka, saya pon suka. hahaha. ayah shopping banyak, mak pon sama. dan every kakak-kakak abang-abang, ipar-ipar dan adik-adik mendapat hadiah dari surabaya. hihi.

mak ayah stay rumah aku. haha. mak cakap rumah okay, but toilet is an epic fail. haha. toilet rumah aku ni pon kira okay la. ada rumah member lagi naya nak pi toilet. toilet zaman belanda punye style ke hape aku pon taktau. haha

now rasa nak balik pulak. next week exam. untung la exam next week, so that minggu last kat paediatric leh santai sket. lepas paediatric masuk neuro plak a.k.a saraf. semoga oncall sikit je. aku cadang2 macam nak balik. tapi belum tahu kekonfemannya lagi. paediatric aku tinggal sisa 3 kali oncall lagi. homai. cepat la habes. final week tu aku ada 2 oncall direct jaga ward. takpe la. lepas tu dah habes bahana kira okay la kan. hehe.


okay bai.




-adios-




Monday, 2 April 2012

1 April 2012 - Convo

HOLA! alhamdulillah semalam saya dah convo dan sekaligus secara rasmi pemegang ijazah sarjana kedokteran yang belum membawa kepada gelaran Dr. insyaAllah untuk penggelaran kita tunggu next year. doa-doakan ye semua. 

First of all, thanks to Allah untuk nikmat ini. Second, to parents yang gigih terbang dari tanah air untuk datang convo saya, rakan-rakan yang datang untuk amek gambar dan bagi bunga/hadiah segala, (espcially to fun and bah yang sanggup membontoti aku untuk amek gambar sana sini sampai lupa amek sekeping pon ngan depa. wuaaaaaa), dan juga untuk semua yang telah mewish congrats. terima kasih banyak2. semoga Tuhan balas kebaikan korang. hehe.

so, ni sikit2 la gambar hari tu punye convo.



tengah tunggu nak amek scroll. lama gila. haha.


:D



gambar wajib : depan patung berhala, monumen Medical Faculty Unair


mesej-mesej sket. haha


thanks to all yang memberi. hehe



sekian sahaja.





-adios-
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...