Nursing


Sunday, 25 March 2012

sensitive

hola.

besok sudah masuk hari ke 29 di paediatric. alhamdulillah semakin boleh beradaptasi dengan cara kerja seorang paediatrician(ayat nak poyo je kan). walaupun sebenarnya paeds ni sangatla mencabar minda emosi dan fizikal untuk berkomunikasi dengan baik dengan kanak-kanak. nama je nanny, tapi kadang-kadang fail jugak. hrm. papehal semalam aku dapat patient budak sorang ni baik gila. padahal sakit. asyik muntah je. tapi dah kuar spital dah smalam. rawat jalan je. umur 9 bulan. comel. ko tunjuk gigi je dia dah gelak2. memang la nak kena gigit ke lempang ke pasal comel sangat. wakaka. hrmm. nampak gaya, semakin menghampiri hari-hari ujian, emosi aku ni makin tak betul. padahal ahad depan dah nak convo. tapi emosi teruk la. taktau apa nak jadi. sensitip sangat. wakaka.

minggu lepas aku sempat emo ngan kerabat aku. sensitive punya pasal la. hrmm. 2 hari lepas, aku sound member batch aku. selamba badak. aku tak tau apehal aku jadi sensitive sangat. tapi aku tak bleh la orang sibuk sket je hal aku, bajet tau semua hal aku, haa, mula la aku nak melenting. pastu hari ni aku fail menjadi seorang manusia yang bersyukur. urgh. tolonggggg. apa la nak jadi ngan aku ni. hrmmm.


kesimpulan : aku memang seorang manusia yang teruk. 


bai esok aku kerja pagi. ceh, macam la selama ni kerja petang kan. 


okay bai.


-adios-





No comments:

Post a Comment

thank you very muchooo!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...