Nursing


Thursday, 22 March 2012

between the two faces.

two faces, not faeces, tapi perangai leh dikatakan faeces gak la.

aku ada 2 cerita. satu pasal budak nama N. satu pasal budak nama D. aku cerita N dulu.

N ni suara kalau cakap, mak aih, memang lembut habis. kalau dengar memang terpesona. tapi kerja kutuk orang kutuk orang kutuk orang. dia ni dah dapat gelaran snake with 2 heads. memutarbelitkan fakta. dan menyebabkan perselisihan faham antara ramai orang. tapi pelik, ramai yang still terpedaya. sebab? gaya cakap lembut habis, macam tak bersalah. aku pernah jugak sket lagi nak termakan kata-kata dia ni. tapi syukurlah Tuhan cepat sedarkan aku. semoga dibukakan pintu hatinya untuk berubah.

sekarang cerita pasal D. orang cakap kalau berpacaran, jangan tunggu lama-lama. tapi hal minah ni memang aku takleh dok lama-lama dekat dia. satu hal hari-hari update status bbm untuk tunang dia ni "semangat ya buat jaganyaaaaaa". pang kena pelempang. satu lagi yang membuat aku kurang senang. ni pon suara lembut bukan main, sopan santun, tapi keras kepala, tak boleh terima cakap orang, dan sentiasa melawan as if dia sangat2 la tak pernah bersalah. homai. si D ni masa jaga a.k.a oncall, boleh tak bantai pi tidur. alasan?sbb baru je jaga ER hari sebelumnya. padahal sebelum dia jaga ward tu, sorang budak ni sampai before start jaga tu mintak tukar jaga, sbb takut die lembik. ye la.ko gila jaga 2 hari berturut2. kalau oncall kat ENT ke ophtal ke boleh la nak buat camtu. ko jaga paediatric? bunuh diri la jawabnya. penat gila kot. yang tak boleh bla. doktor2 semua dah cari, siap nak report kat staff sbb kantoi tido time keje belum settle. pastuh bila budak group confront, boleh plak die menjawab macam tak bersalah langsung. haish.

yang lagi takleh bla? alasan oncall straight 2 hari sbb si tunang die ni pon jaga jugak(kat spital lain la tapi), so if besoknya free, boleh dating. HELLO!!! wake up la. ko medical student kottttttt. ingat budak skolah ke nak dating sampai berkorban macam tu skali. tunang die pon sama je. nama je penah jadi Dokter Muda, tapi tak pernah nak paham. ni baru kisah kat paediatric. masa dekat neuro ngan psychiatry dulu, lagi la selamba badak je. mentang2 la oncall kat satu ward tu berdua, pastu sedap2 ko blah dating kat depan ward dengan tunang ko, tinggal member sorang jaga kat ward. kalau skejap takpe gak. ni sampai 4-5 jam. hadoiiiii. yang aku lagi tak paham apsal tunang ko yang DOKTOR jugak tu tak reti2 nak paham bahasa yang ko ni tgh keje. keje buat la cara keje. kejadahnya dating2 plak? pastu leh plak time dating, member ko yang handle sorang2 satu ward tu, lepas tu ko habis dating, bawak masuk McD yang tunang ko bawak, makan sorang2, member kat sebelah kelip2 mata je. offer pon tak. camne nak offer, ade ke tunang pon bawak untuk die sorang je. adoi. memang sesuai la korang. semoga jodoh berpanjangan dan blah la korang bekerja berdua dan janganlah menyusahkan member2 ko lagi. kesian depa.

belum kes tiap2 pagi kena visit patient yang berpuluh tu, ko boleh datang jam 7am. mintak ampun. px yang ada tak sampai 10 ni pon orang dah datang paling lambat jam 6.30, ni kan plak ko yang px berpuluh, datang pukul 7. dengan alasan, rumah jauh, kalau nak sampai spital kol 5 pagi, kol 4 pagi dah kuar. HELLO makcik, ade orang len kisah ke? carik la inisiatif lain. nama budak medik, tapi takdak critical thinking. hamek kau dah kuar pasal critical thinking segala. dah tau rumah ko jauh, carik la kos2(asrama) yang dekat2, SUSAH sgt ke????? ni keje menyusahkan member group ko. tak pasal2 kena cover ko punya px. lepas tu satu hari datang pukul 5 pagi, amboi gebang kat smua orang mcm ko sorang je la buat keje. padahal satu hari tu je ko datang awal. homai. 

aku takde la benci. tapi kan, ni la sebab aku menyampah dengan orang yang berlindung di sebalik kesopanan dan kesusilaan dan kelembutan. urggghhh. sorang cakap putar belit, sorang degil keras kepala taknak ngaku salah. haish.

belum kisah si R yang sangat la orang ckp sejuk mata memandang bla bla bla. tapi gedik kat fb tak hengat. huaaaaa. pastu kan pastu kan... yang DESPERATE sangat nak dapat boypreng tu apehal? tak padan dengan image tersangat islamic. tapi ayat2 kat status semua wallahualam. Allah je tau niat. aiyaya. sama je macam si I. haish.


kenapa aku membebel? sebab ntah. dah lama tak bebel kat sini. haha. aku nak jadi macam budak ni. bagus dari aku dengar mereka2 ni merepek.






bai.



-adios-


1 comment:

  1. hahahaha jan!! aku tau semua nama initial yang kau sebut kat atas! hahahahahah

    ReplyDelete

thank you very muchooo!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...