Nursing


Sunday, 26 February 2012

just what on my mind

O&G is finally OVER!!! 

phew! so, kiranya dah habis 4 posting - Ear, Nose & Throat, Anesthesia & Emergency, Dermatology and Obstetric & Gynecology. still ada 11 posting left. hold on jannah, hold on!

Next, ladies and gentlemen, welcome to PEDIATRIC. woosh. don't know what to expect. rasa macam nak pengsan. ni belum masuk lagi. cuak dia dah melampau macam ni. dengan banyak sub2 yang sangat susah, budak-budak sakit lagi, doktor2 yang tak best, specialist ada certain yang membunuh dan menakutkan. urgh, mati la.

papehal, jalani aja deh bak kata orang sini. kena marah, kena maki hamun, kena bantai belakang kira, janji mental kena kuat. Ya Allah, semoga aku dan kawan-kawan dapat bertahan 8 minggu di pediatric dengan sebaik-baiknya dan secemerlangnya. amin insyaAllah.

hrm. tadi aku pi makan dengan saffy and boss. banyak bersembang. biasa la. lama tak hang out. asyik jumpa kat tempat kerja. cakap pon pasal kerja. so time hang out ni la banyak bergosip. haha. cerita punya cerita, masuk la pasal life. semua pon ada hal yang menyerabutkan diri. sekali bos bagi kata-kata ucapan best dan terkesan jugak lah. pergh, terkesan sial. haha. ucapan tersebut berbunyi,

"Do something that make you FEEL good, not that make you LOOK good"


(Adnin Zakaria, Februari 2012)



ada gak betul. dari dok look good look good tapi hati cam haram. kan?

okay la. nak pi bersedia mental sebab besok masuk pediatric. the most-biggest denial moment in life, for now.

my new pediatric stethoscope. hihi




































-adios-

No comments:

Post a Comment

thank you very muchooo!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...