Nursing


Wednesday, 8 February 2012

bad and good news

hai. hrmmm.

semalam penat. gilos. kol 11 malam baru sampai rumah. balik keje petang pastu gerak pi spital yang 30 minit jauhnya, pastu dah habes discussion ngan doc kat situ, pi klinik tempat doc specialist keje plak, discussion lagi skali kat situ. gila betul. satu surabaya aku pusing semata-mata nak ber-discussion. huhu.

pagi semalam aku bangun2, dapat bbm dari bos adnin. bos cakap kakakipar dia meninggal. aku tumpang sedih. aku tak kenal arwah kakak ipar dia. tapi aku selalu dengar bos cerita pasal anak2 sedara dia, anak kepada arwah, Hanna and Uzair. dua2 anak sedara bos tu sebaya anak sedara aku. semua selisih beberapa hari je dari Zahra and Amzar. kesian sangat Hanna and Uzair bila mama diaorang dah pergi dulu. aku baca status facebook bos pon aku dah bleh menangis. adoi. jumpa dia hari ni pon nampak macam lost je dia. hrmm. btw, adnin wrote this on his fb :

"from a 5yo child.."kakak,kakak tgh buat apa tu??",me.."hmm,kakak xde buat apa pn paksu,kakak kt rumah..paksu,mama dh xde.mama dh tidur lama",hanna..

Ya Allah,hati siapa yg x sedih mndengar kata-kata spt ini dari sorg anak kecil??yg sblm ini begitu akrab dgn ibunya...jawapan yg sgt tulus dari hati seorg anak kecil itu sgt mnyentuh jiwa,membuat air mata tanpa sedar jatuh berlinangan membasahi pipi...Ya Allah,sungguh besar dugaan yg Kau berikan kpd anak sekecil ini...semoga ujian yg Kau berikan ini,memberi hikmah yg lebih besar kpd semuanya...

kpd hanna qaisara dan muhammad uzair,bersabarlah sayang..andai paksu ada di sana,akan ku peluk erat kalian berdua..mungkin kalian masih belum memahami semuanya tp paksu tahu di dalam hati kalian,pasti ada rasa kesedihan yg x trungkapkan,yg x dpt digambarkan dgn kata-kata..

paksu akan sentiasa berdoa,semoga kalian akan menjadi anak-anak yg soleh,yg berjaya di dunia dan akhirat,anak-anak yg akan sentiasa berdoa utk keampunan dan kebahagian orang tuanya di dunia maupun di akhirat..paksu sgt sayang kalian berdua..janji paksu kpd kalian,kpd ibu kalian i'Allah paksu akan tunaikan sebaiknya..

smoga,dugaan besar pada hari ini,memberi lebih byk kebaikan kpd kalian berdua dan ibu bapa kalian, di dunia dan akhirat...Ssungguhnya,Allah itu Maha Mengatahui segalanya..paksu sgt sayang kalian berdua.

~coretan pd hari ini,adalah sbg tanda peringtan peristiwa pahit yg berlaku 07/02/12 iaitu 3 hari selepas ulang tahun pernikahan abang dan kakak ipar ku..dan juga sbg peringtan trhadap janji2 yg telah dibuat sebelumnya..smoga Allah tabahkan hati abang ku,dan diberi kekuatan utk melalui semua ini bersama anak-anaknya dgn sebaiknya,i'Allah...kami akan sentiasa ada disisimu memberikan sokongan dan smangat..
kpd kak Dian,smoga Allah mngampuni segala dosa-dosa mu,yg sengaja ataupn tidak dan Allah menempatkan kamu ke dalam syurgaNya yg kekal abadi..itu janji Allah,dan Allah x pernah memungkiri janjiNya...ampunkan juga kesalahan dan kesilapan kami sebelumnya,kerana kami juga telah mengampunkan kesalahan dan kesilapan mu yg tidak disengajakan..halalkan makan minum kami,kerana kami juga telah menghalalkan makan minum mu..smoga roh mu,kekal aman tenang dan berbahagia selamanya..sampai kita bertemu lagi wahai kakak ku, di alam sana...bergembira selamanya...insyaAllah. al-fatihah~ 

07/02/12 15.44"



baca ayat first tu dah bleh buat aku menangis. kesiannya kat budak2 tu. tapi nak buat camne, ajal maut semua Tuhan dah tentukan. Al Fatihah kepada arwah Dian Rafiee. Semoga roh arwah dicucuri rahmat. and to Adnin's brother, Hanna, Uzair and family, may Allah give all of u the strength you need right now, i believe Allah does not burden a soul beyond that it can bear. Stay strong!




*----------------------------------------------*



the next story is... alhamdulillah, my eldest sister, Kak Dilah has finally delivered! this time a baby boy. Today, 8 February 2012, at 2.03am, with berat badan lahir 3.57kg, and 59cm tall, say Assalamualaika to Arman Fayyadh bin Mohd Hafiz! the 4th in his sibling, and the 9th grandchildren of Tok Dad and Ninik. 


welcome to our big family, boy!








p/s : tak sabar nak balik jumpa baby baru. hihi. oh and, banner blog ni kena tukar lagi la nampak gayaaa.








-adios-







1 comment:

  1. ok sayu sgt baca.walaupun tak kenal sapa orangnya, tp rasa nak ngalir air mata ni..

    ReplyDelete

thank you very muchooo!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...