Nursing


Monday, 27 February 2012

quick

quick update. day 1/56. day succeed. still have 55 days to go. first posting : cardio, nephro and endocrine. jalani sajalah.

btw, sapa dia yang dari Kuching, Sarawak ni pi search blog aku jannah the nanny.blogspot ni? haha. siap bukak segala blog family aku lagi. ada sesape nak buat pengakuan? ke kakak2 ku jugak? yang dari taipei ni plak?




-adios-

Sunday, 26 February 2012

just what on my mind

O&G is finally OVER!!! 

phew! so, kiranya dah habis 4 posting - Ear, Nose & Throat, Anesthesia & Emergency, Dermatology and Obstetric & Gynecology. still ada 11 posting left. hold on jannah, hold on!

Next, ladies and gentlemen, welcome to PEDIATRIC. woosh. don't know what to expect. rasa macam nak pengsan. ni belum masuk lagi. cuak dia dah melampau macam ni. dengan banyak sub2 yang sangat susah, budak-budak sakit lagi, doktor2 yang tak best, specialist ada certain yang membunuh dan menakutkan. urgh, mati la.

papehal, jalani aja deh bak kata orang sini. kena marah, kena maki hamun, kena bantai belakang kira, janji mental kena kuat. Ya Allah, semoga aku dan kawan-kawan dapat bertahan 8 minggu di pediatric dengan sebaik-baiknya dan secemerlangnya. amin insyaAllah.

hrm. tadi aku pi makan dengan saffy and boss. banyak bersembang. biasa la. lama tak hang out. asyik jumpa kat tempat kerja. cakap pon pasal kerja. so time hang out ni la banyak bergosip. haha. cerita punya cerita, masuk la pasal life. semua pon ada hal yang menyerabutkan diri. sekali bos bagi kata-kata ucapan best dan terkesan jugak lah. pergh, terkesan sial. haha. ucapan tersebut berbunyi,

"Do something that make you FEEL good, not that make you LOOK good"


(Adnin Zakaria, Februari 2012)



ada gak betul. dari dok look good look good tapi hati cam haram. kan?

okay la. nak pi bersedia mental sebab besok masuk pediatric. the most-biggest denial moment in life, for now.

my new pediatric stethoscope. hihi




































-adios-

Saturday, 25 February 2012

banner

selamat pagi.

banner baru dah siap. versi lantak la ape nak jadi sebab aku malas gila nak buat. hua3. takyah komen apa2. hodoh ke cantik ke lantak pi la. bukannya aku nak pi masuk pertandingan pape pon. hua3.

posting di O&G is finally over, with one oncall left. malam ini. urgh malasnya. isnin dah masuk pediatric. huaaaarrrggghhhh... bertambah-tambah kemalasan. bersedia menahan mental selama 8 minggu ke hadapan.

papehal, layan lagu ni dulu pagi2 ni.






My Immortal - Evanescence



I'm so tired of being here
Suppressed by all my childish fears
And if you have to leave
I wish that you would just leave
Your presence still lingers here
And it won't leave me alone


These wounds won't seem to heal
This pain is just too real
There's just too much that time cannot erase


When you cried I'd wipe away all of your tears
When you'd scream I'd fight away all of your fears
And I held your hand through all of these years
But you still have
All of me


You used to captivate me
By your resonating light
Now I'm bound by the life you left behind
Your face it holds
My once pleasant dreams
Your voice it chased away
All the sanity in me


These wounds won't seem to heal
This pain is just too real
There's just too much that time cannot erase


When you cried I'd wipe away all of your tears
When you'd scream I'd fight away all of your fears
And I held your hand through all of these years
But you still have 
All of me 


I've tried so hard to tell myself that you're gone
But though you're still with me
I've been alone all along


When you cried I'd wipe away all of your tears 
When you'd scream I'd fight away all of your fears 
And I held you hand through all of these years 
But you still have 
All of me




-adios-





Friday, 24 February 2012

post exam

hola. exam is over. the war is over. wohhoo.

prognosis? berharap yang terbaik sahaja, tawakal.

hari tu aku cakap setan suka kacau time aku nak study kan. korang tau dalam banyak2 mende aku list nak buat tu, tadi pas exam aku hanya berjaya buat nombor 4 dan nombor 10. haha. yang lain2 tangguh esok lusa dulu. (keje setan lagi la ni). aku ni selamba badak je relax nak mampos malam ni. padahal esok still kerja sampai kol 3. urgh. malasnya. 

tadi aku saja conteng muka. biasa aa post exam. haha. takde kaitan. bengong. hasilnya kat bawah ni. tapi aku saja black and white kan gambar. buat apa tunjuk kat korang awal2. hahaha. tunggu gambar convo kuar. pergh. poyo cam siot.

okay bai.




pedulikan muka aku kat tengah. cubaan buat muka kiut. hihi. 





p/s : balik nanti kena gelak+perli je ngan adik beradik aku. mari memasrah. T__T





-adios-

Sunday, 19 February 2012

new week

esok isnin. esok start minggu baru. urgh. minggu exam. hari khamis ujian. urgh.

i'm gonna die.

biasa la kalau dah dekat2 ujian ni, setan banyak. die bagi idea best2 nak dibuat. contohnya tadi sepatutnya belajar, tapi masa aku terbuang browsing blog-blog bridal makeup pelamin bunga2 segala. semua berawal dari terbukak blog sape ntah. bengong betul terasa. pastu setan bagi idea sibuk dok cari idea nak print calendar. sebab this year tak dapat table calendar pon. sobs. so untuk melarikan setan tu, aku pon bertekad cewwah, mende2 tu aku sambung buat pas exam nanti. kasi semangat sket la bajet kan. so ni dia list nak buat pas exam, dan before start rotation baru.

1. search, design and print out my 2012 calendar. mark the important date.
2. design my new blog banner since fayyadh dah diberanakkan.
3. cut my hair as comfortable as possible sebab dah nak start rotation pediatric, pasti serabut rimas, takde masa dan macam2 lagi. so kena wajib selesa.
4. practice/try out make up for convocation on 31 march.
5. go for fun outdoor photoshoot using my dslr yang dah berkarat.
6. berjimba dan bersuka ria with friends before start penderitaan masuk pediatric.
7. go for cake hunting.
8. sambung browsing pasal mende best2.
9. exercise paula abdul.
10. sleep as long as i can(or forever).

itu sahaja. selamat malam.

i told u aku browsing mende2 tak patut. haha. now number 8. maybe i should change to number 4. nampak best je. haha

God, i miss my monkey(s)




-adios-






Saturday, 18 February 2012

just smile

PHEWWW! finally habis sudah posting kat spital luar. ya Allah, rasa lama gila dok kat spital tu. tak suka suasana dia. beza sangat ngan suasana spital aku now. huhu. alhamdulillah berjaya diharungi dengan selamat. huhu.

aku baru perasan lately post aku banyak tulis pasal stress. haha. memang pon. biasa la. haish. kena belajar stop merungut.

anyway smalam ramai yang respon kat post aku tu. direct and personally. well, what i wrote is just my own opinion. opinion on example how people(majority) only look at others appearance only. bukannya aku mengungkit menyesali ke apa. so take it easy everybody. chill.

God, i really tired right now. aku tido dulu la okay. wake me up when September ends. baibai.



-adios-




Friday, 17 February 2012

something i read.

i read something just now. ah, how i wish i could just forgive and forget. is it a malay dilemma or is it just another way to say it really is a girl dilemma, not malay. mencarut much? yes i know.

i really need to stop stalking people. hahaha. well, that one is my new hobby. couldn't resist. T__T.

you know, i rarely post about what i feel towards someone. no, this statement is so wrong. what i meant was, i always post about what i feel towards someone, but i rarely, no, i NEVER point up who or which person i tujukan to.

i don't know what happen to me lately. its like something in me is fading. i don't know what it is. hrmmm.

I've been facing real stress in study lately, honestly i don't even have time to think about anything. stress with my groupmate, my study, hospital, oncall and everything. motif? i just want to tell that i don't even have time to manage my own body. urgh.

i go to hospital in the morning, back at the evening, eat, sleep, wake up for night discussion or sometime oncall-ing, or sometime settle down my case presentation. i know i sound so poyo but then this kind of life i tell u aa, really not good for health. hrmm.

i don't know la people. u know what i read just now, it made me think of something. i don't want to be ungrateful but then, i always jealous with pretty people. who know how to make cute face, pretty face whatever face people like. you know why? because people TREAT THEM DIFFERENT!!! i repeat, DIFFERENT!!! i mean, really different. i always end up cursing person who treat them different. they don't do their work, they still get hehe hehe hehe, no problem, u can do it later bla bla bla. if i don't do my work because i HAVE NOT ENOUGH TIME, u know what i get, uuuuuuuuuuuuu how come u cant do this on time bla bla bla, u supposed to be grateful for haing this that blablabla. one simple word from me. WTF.GTH.

u know i try not to be passive. i try to communicate, i smile, i make simple jokes, try to be impressive, yet why people still look at the appearance, instead of what inside people's heart? WHY OF WHY??? 

same goes to my love life la. long time ago, person i knew finally be with somebody else (this time i really point up to u, you know who you are, people know who you are). i don't mind if he wants to. but then, knowing that he treats that girl with blinks of WOW, then i started to think, " HINA SANGAT KE AKU NI TAK LAWA CUTE CANTIK ANGGUN BERGAYA?????". hahaha. saiko much huh??? as a normal human, i started to compare bila time die dengan aku, and bila time die dengan orang tu. and sometime it hurts to know the truth that, that some time ago, u are not that important to that person because u know how he treats the person after u, very, very well, as if that person don't have her life. T___T. and you know what is more pathetic? it is when u know he got crazy all over her just because he is afraid to lose person like her, even he told u hundreds times that he cant stand that person attitude/perangai/any other things. then, logically thinking la kan, what makes he crazily chase and hold on to that girl? NOTHING ELSE MATTER. it is her APPEARANCE/LOOK/STYLE.

ah, life is hard, especially when u got no pretty face to show or even to make fb's or blog's display picture. HA HA HA.

God, u really know how i wish i get that kind of people-like-to-see-look right? but then i don't want to be such an ungrateful creature. i am a normal human. i have everything any human need to live. but then, if i'm being this way, what kind of hamba Allah i am? i really need to be grateful. i really need to open up my mind. i really need to not to think about what other people think about me. i really need to think i am special enough to some other people, and more importantly, to the eye of The Greatest. but if someday i'm losing my mind again all about this stupid stuff, i hope You will bring me back to Your Greatest way, amiiin.




p/s : i really need to not to care about what people judge me, for only God, me and only some small amount of people around me that really know me well.








-adios-









khamis minggu hadapan

khamis minggu hadapan saya ujian.
khamis minggu ini saya belum belajar.
khamis minggu ini saya masih malas-malas ayam.
khamis minggu ini saya masih kabur-kabur blur.
khamis minggu hadapan saya ujian.

khamis minggu hadapan saya ujian.
jumaat minggu ini saya masih posting di hospital luar.
jumaat minggu ini saya masih benci posting di hospital luar.
jumaat minggu ini saya masih tidak suka labour room.
khamis minggu hadapan saya ujian.

khamis minggu hadapan saya ujian.
sabtu minggu ini saya jaga/oncall lagi.
sabtu minggu ini saya tetap benci labour room.
sabtu minggu ini saya pasti penat.
khamis minggu hadapan saya ujian.

khamis minggu hadapan saya ujian.
ahad minggu ini saya rancang hafal satu buku melody of phantom.
ahad minggu ini saya rasa saya hanya boleh hafal a few phantom.
ahad minggu ini pasti saya kelamkabut masih banyak yang tertinggal.
khamis minggu hadapan saya ujian.

khamis minggu hadapan saya ujian.
isnin minggu hadapan saya kembali ke hospital saya.
isnin minggu hadapan saya masih di labour room hospital saya.
isnin minggu hadapan saya oncall lagi.
khamis minggu hadapan saya ujian.

khamis minggu hadapan saya ujian.
selasa minggu hadapan saya masih benci labour room.
selasa minggu hadapan saya pasti penat postcall.
selasa minggu hadapan saya dah start cuak sebab tak habis study.
khamis minggu hadapan saya ujian.

khamis minggu hadapan saya ujian.
rabu minggu hadapan saya dah semakin menggila.
rabu minggu hadapan kekelamkabutan semakin terserlah.
rabu minggu hadapan pasti bontot juga tidak senang untuk duduk.
khamis minggu hadapan saya ujian.

khamis minggu hadapan saya ujian.
khamis minggu hadapan saya mungkin pengsan.
khamis minggu hadapan saya mungkin menangis.
khamis minggu hadapan saya mungkin baibai. sobs.
khamis minggu hadapan saya ujian.


coretan sebuah "denial" seorang mahasiswa menghadapi hari-hari bakal ujian.






-adios-



Wednesday, 15 February 2012

tired

hai. gilak. aku penat. ntah hape motif aku menulis ni pon aku taktau. hua hua hua.

gilak. dari khamis malam aku oncall, pastu sabtu pagi, pastu ahad malam, pastu tadi malam. gila. tu nama dia jaga dingdong. penat ya amat ya Allah. aku taktau la apsal lately ni asal aku jaga je punya la banyak px. pengsan. dah la px yang teruk2, double pengsan. takkan la petanda nak soh aku wat specialist O&G kot. erk. T__T. tak larat nak layan ibu hamil mengandung ni uollz.

tadi aku balik2 rumah je terus tido. bangun2, terkezut aku. aku dok kelip2 dekat nak 2 minit tgk jam dinding. confuse. pukul berapa sebenarnya. dah lama baru aku perasan. ooo, pukul 6 petang. aku ingat dah kol 12 malam. jarum panjang pendek pon aku confuse. tu la hasil tido petang. bangun2 je, kalau tak homesick, mesti blur. aku takde la nak tido, tapi oncall malam semalam gilak woi. banyaknya px. 3 orang beranak, satu pas beranak je shock la plak. tak tido aku satu malam observe. pagi ni aku dah pening. sebab dari khamis aku mendapatkan rehat yang tidak cukup. takpe la, janji ilmu masuk.

banyaknya membebel. nanti ada orang bising. bai nak tido lagi.




-adios-




Monday, 13 February 2012

mihmihmih

nowadays safiah ibrahim suka buat bunyi mihmihmih tu. aku cakap macam bunyi siamang. tetiba aku teringat satu cerita. takde kaitan pon sebenarnya. tapi nak cerita gak.


pada suatu petang, di halaman rumah Halaman Dhuha, aku dan adik beradikku yang lain bermain-main apa yang patut kat halaman rumahku yang indah itu. tiba-tiba ayah datang dengan pakai kain pelekat die, saje tengok anak cucu dia main. pastu ayah tengok kat sebuah pohon kelapa rendang ni. banyak gak la buah. ayah pon memberi arahan, 'ana, gi amek buah kelapa tu, sedap kalau nak minum air tu". aku balas, "camne nak amek?". ayah cakap, "pusing-pusingkan je buah tu, nanti tercabut sendiri". aku balas, "okay, sat", sambil menuju ke arah pokok kelapa, panjat atas kerusi kayu kat sebelah tu, terus pusingkan buah kelapa tu seperti yang diarahkan. gigih betul aku pusingkan buah kelapa tu, tapi tak tercabut pon. 

setelah beberapa ketika mencuba dan gagal, aku bagitau ayah, "ayah, tak boleh pon, dok pusing-pusing tapi tak tercabut pon". ayah cakap, "try la dulu, buleh punye la". aku jawab, "tak bolehhhhh.....", sambil terus memusing-musingkan buah kelapa tersebut. last2 ayah datang dan kemudiannya memusingkan kelapa itu. eh, sekejap je dah tercabut.



dengan muka selamba ayah berkata, "komang spana mu ana, monyet pon buleh buat".


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.







"BAIKLAH AYAH, BAIKLAH", membuat muka pasrah dan berlalu pergi.















p/s : bukan cerita rekaan.




-adios-

Friday, 10 February 2012

Quote

"A woman is not written in braille. You don't have to touch her to know her." -Jafar Alam








-adios-






Sent from my BlackBerry® smartphone

Wednesday, 8 February 2012

bad and good news

hai. hrmmm.

semalam penat. gilos. kol 11 malam baru sampai rumah. balik keje petang pastu gerak pi spital yang 30 minit jauhnya, pastu dah habes discussion ngan doc kat situ, pi klinik tempat doc specialist keje plak, discussion lagi skali kat situ. gila betul. satu surabaya aku pusing semata-mata nak ber-discussion. huhu.

pagi semalam aku bangun2, dapat bbm dari bos adnin. bos cakap kakakipar dia meninggal. aku tumpang sedih. aku tak kenal arwah kakak ipar dia. tapi aku selalu dengar bos cerita pasal anak2 sedara dia, anak kepada arwah, Hanna and Uzair. dua2 anak sedara bos tu sebaya anak sedara aku. semua selisih beberapa hari je dari Zahra and Amzar. kesian sangat Hanna and Uzair bila mama diaorang dah pergi dulu. aku baca status facebook bos pon aku dah bleh menangis. adoi. jumpa dia hari ni pon nampak macam lost je dia. hrmm. btw, adnin wrote this on his fb :

"from a 5yo child.."kakak,kakak tgh buat apa tu??",me.."hmm,kakak xde buat apa pn paksu,kakak kt rumah..paksu,mama dh xde.mama dh tidur lama",hanna..

Ya Allah,hati siapa yg x sedih mndengar kata-kata spt ini dari sorg anak kecil??yg sblm ini begitu akrab dgn ibunya...jawapan yg sgt tulus dari hati seorg anak kecil itu sgt mnyentuh jiwa,membuat air mata tanpa sedar jatuh berlinangan membasahi pipi...Ya Allah,sungguh besar dugaan yg Kau berikan kpd anak sekecil ini...semoga ujian yg Kau berikan ini,memberi hikmah yg lebih besar kpd semuanya...

kpd hanna qaisara dan muhammad uzair,bersabarlah sayang..andai paksu ada di sana,akan ku peluk erat kalian berdua..mungkin kalian masih belum memahami semuanya tp paksu tahu di dalam hati kalian,pasti ada rasa kesedihan yg x trungkapkan,yg x dpt digambarkan dgn kata-kata..

paksu akan sentiasa berdoa,semoga kalian akan menjadi anak-anak yg soleh,yg berjaya di dunia dan akhirat,anak-anak yg akan sentiasa berdoa utk keampunan dan kebahagian orang tuanya di dunia maupun di akhirat..paksu sgt sayang kalian berdua..janji paksu kpd kalian,kpd ibu kalian i'Allah paksu akan tunaikan sebaiknya..

smoga,dugaan besar pada hari ini,memberi lebih byk kebaikan kpd kalian berdua dan ibu bapa kalian, di dunia dan akhirat...Ssungguhnya,Allah itu Maha Mengatahui segalanya..paksu sgt sayang kalian berdua.

~coretan pd hari ini,adalah sbg tanda peringtan peristiwa pahit yg berlaku 07/02/12 iaitu 3 hari selepas ulang tahun pernikahan abang dan kakak ipar ku..dan juga sbg peringtan trhadap janji2 yg telah dibuat sebelumnya..smoga Allah tabahkan hati abang ku,dan diberi kekuatan utk melalui semua ini bersama anak-anaknya dgn sebaiknya,i'Allah...kami akan sentiasa ada disisimu memberikan sokongan dan smangat..
kpd kak Dian,smoga Allah mngampuni segala dosa-dosa mu,yg sengaja ataupn tidak dan Allah menempatkan kamu ke dalam syurgaNya yg kekal abadi..itu janji Allah,dan Allah x pernah memungkiri janjiNya...ampunkan juga kesalahan dan kesilapan kami sebelumnya,kerana kami juga telah mengampunkan kesalahan dan kesilapan mu yg tidak disengajakan..halalkan makan minum kami,kerana kami juga telah menghalalkan makan minum mu..smoga roh mu,kekal aman tenang dan berbahagia selamanya..sampai kita bertemu lagi wahai kakak ku, di alam sana...bergembira selamanya...insyaAllah. al-fatihah~ 

07/02/12 15.44"



baca ayat first tu dah bleh buat aku menangis. kesiannya kat budak2 tu. tapi nak buat camne, ajal maut semua Tuhan dah tentukan. Al Fatihah kepada arwah Dian Rafiee. Semoga roh arwah dicucuri rahmat. and to Adnin's brother, Hanna, Uzair and family, may Allah give all of u the strength you need right now, i believe Allah does not burden a soul beyond that it can bear. Stay strong!




*----------------------------------------------*



the next story is... alhamdulillah, my eldest sister, Kak Dilah has finally delivered! this time a baby boy. Today, 8 February 2012, at 2.03am, with berat badan lahir 3.57kg, and 59cm tall, say Assalamualaika to Arman Fayyadh bin Mohd Hafiz! the 4th in his sibling, and the 9th grandchildren of Tok Dad and Ninik. 


welcome to our big family, boy!








p/s : tak sabar nak balik jumpa baby baru. hihi. oh and, banner blog ni kena tukar lagi la nampak gayaaa.








-adios-







Monday, 6 February 2012

:)

"How to be brave, how to love when I'm afraid to fall"

One.

Step.

Closer.



-A Thousand Years - Christina Perry








-adios-



Sent from my BlackBerry® smartphone

Sunday, 5 February 2012

i need strength

Ya Allah, aku stress.

kesalahan orang lain, aku yang kena. kerja orang lain, aku kena cover. groupmate sorang je yang berguna dari bertiga. dua lagi? haram. ntah hape nak dalam hidup aku pon taktau. serious aku stress kalau hidup macam ni.

skarang ni aku betul nak something yang leh motivate kan aku. aku macam nak kuar pi jalan2, atleast pi mall la lepas tensen, but since aku balik from msia, aku takde masa agi. hrmmm.

akhirnya aku dah settle oncall kat ward. benci gila. dengan nurse yang sengal, groupmate bermasalah, pastu kerja yang tak pernah jelas. urgh. benci benci benci.

hopefully next week and the upcoming better la. boleh gila kalau hidup camni lama2. haish.

i need strength, i need something to motivate me, i need something to cheer me up, i need mood booster. all in all i know i need Him. the One who never leave me.


Semoga Allah bagi aku strength yang best dan leh bertahan sampai habis insyaAllah. amin.










p/s : its true you need a very strong heart to go through medic journey, but i guess semua journey pon sama.




-adios-



happy birthday!

Late birthday shout out to my sis-in-law, kak Athi!

02 02 2012, and she's 25!





May Allah bless you always!






p/s : that means, I'm 23 this year! haha.




-adios-

Saturday, 4 February 2012

I miss this.

failed strategy, November 2011.






Come on girls! Bila lagi training ni wei???



-adios-

Friday, 3 February 2012

Live Your Life




Live Your Life - Yuna


Find your lie, don’t hide from what you are
And rise before you fall,
And hope for something more
Live if you really want to
Live if you really want to
Live if you really want to

All my life, I’ve been looking for something amazing
It’s almost like I’ve been star gazing
The sky is riding above me
Oh, oh, oh
We were meant for something bigger than this
Don’t ever try to dismiss yourself
Cause you don’t have to lose

Find your life, don’t hide from what you are
And rise before you fall
And hope for something more!
Live if we really want to
Live if we really want to

All my life, my dreams just seemed so far away
And now it’s like they’re here to stay
I hold it close to me
Oh, oh, oh
We were meant for something bigger than this
Don’t ever try to dismiss yourself
Cause you don’t have to lose

Find your life, don’t hide from what you are
And rise before you fall
And hope for something more!
Live if we really want to
Live if we really want to
Live if we really want to
Live if we really want to









-adios-

Better Late Than Never

Better Late Then Never (Written by: Unknown)

Please dear brother can you listen to me??
One of these days, you will find out and see?
Each day will pass, one day you'll die!,
Yet you do not care, oh! Please tell me why.


Every day, we give you a warning
But still you're the same,


Each night, each morning.
In this world, you may have fun,
But from Allah, you cannot run,


When I tell you, you burst into laughter!
It's not that long until the Hereafter.


You think you're skilful, with songs and dance,
Still you don't care to give yourself a chance,


Allah is the One, that you should fear,
The One who is SOOO GREAT!, the One who is SOO dear.


You will see, as you don't care,
You will be punished? so just BEWARE!


You're healthy and wealthy, but still greedy!
You never stop to think about, the poor and needy.


With a shock, people stare,
And think isn't this man aware??


Because life in this world is too short
Soon enough Allah, will hold a hearing in court.


As you well know, life is a TEST!,
Only those who succeed will achieve the BEST!


How you want to live, you can choose,
But if you are good, then you have nothing to lose!




credits from : ILoveAllaah.com's fb.



p/s : "How you want to live, you can choose, but if you are good, then you have nothing to lose!"




-adios-

Thursday, 2 February 2012

FESS

I'm thinking of this.

Functional Endoscopic Sinus Surgery.

but here they are more to this.

Irrigation sinus maxillary.

But i think the concept still sama. cuma cara berbeza.

ntah. any ENT expert here? aiyaya.




oh, and I'm suffering chronic sinusitis, not acute, and antibiotic is no longer be an option.




-adios-

Wednesday, 1 February 2012

Pocong



Me and boss adnin telah mengargue how to draw pocong. Left tu aku yang lukis. Boss cakap salah wei, macam ni, pastu die lukis yang kanan tu.

Ntah pape ntah aku tengok lebih kurang je. Harap die punye tu kaler2 lebih sket bleh la nak eksyen. Piii raaah.



-adios-

Random thought

Dark but white.

White but gloomy.

Sigh.

What did I do to deserve this?








Only God knows, while you not.




-adios-



Sent from my BlackBerry® smartphone
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...