Nursing


Friday, 6 January 2012

solat hajat

aku baru je balik dari solat hajat + tazkirah sikit untuk depa yang bakal dan sudah menghadapi final exam untuk semester ni. walaupun kat clinic ni exam per rotation, but takpe la majlis macam ni jarang2 dibuat so rugi kalau tak ikut.

alhamdulillah banyak gak mende dapat, yang paling penting, sentiasa ingat kat si Pencipta, itu main point of alllllll things. and they gave me and friends this little tiny card with words in it. so, mine is : 

"Jangan awali hari dengan penyesalan hari kelmarin, kerana akan menganggu hebatnya hari ini, dan akan merosak indahnya hari esok"

"No one will manifacture a lock without a key, similarly God wont give problems without solutions"



but this one is my favorite, from my friend's card :

"Ships in harbour are safe, but that is not what ships are built for"

somehow this quote really terkesan dalam hati dan minda, and for those who wrote it, or planned it or managed to give us these cards, thank you so much. May Allah bless all of you. :)


and oh, the foods were awesome! alhamdulillah. sangat kenyang okay makan karipap 5 biji, nasi ayam 2 pinggan, jagung rebus seketul, air oren bergelas-gelas. ye saya makan sangat banyak sebab rasa dah lama gila tak jumpa karipap malaysia. haha.




itu sahaja laporan berita hari ini. kita berjumpa di lain hari.








p/s : i am soooooo excited besok nak pi tengok siamang kat zooooo. first time pi zoo malam ni ntah2 takleh tido. hihihi.






-adios-





1 comment:

thank you very muchooo!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...