Nursing


Tuesday, 24 January 2012

melarikan diri!

hai.

saya kembali bersiaran langsung dari teratak buruk di surabaya. hrmmm.

anyway, long weekend adalah best. pelarian yang begitu membahagiakan, namun tidak semuanya. hrmm.

sangat seronok bila semua family balik sekali. sangat seronok bila dapat cerita problem sepanjang jadi dokter muda ni kat mak. lega otak sat.

tapi satu mende yang tak seronok, urtikaria menyerang, akbiat dari reaksi alergi pada seafood. and now i cant even eat IKAN pon! sedih sangat. hari sabtu hari tu aku makan ikan tenggiri pagi, dah start gatal2, tgh hari aku makan ketam, bertambah gatal, last skali aku makan udang malam tu, dan sangatlah terbaik malam tu. aku tak boleh tido. walaupon dah bantai antihistamin. the next day, pi klinik, amek kau kena inject skali kat gluteus, intramuscular. now alhamdulillah dah semakiin membaik, tapi besok nampak gaya kena pi control kata poliklinik kulit, sbb rashes dah membaik, tapi ubat cream dah nak habis, terpaksa la pi konsul lagi skali. haiyo. tapi sangat sedih sebab ikan tu favorite kot. hrmmm.

aku kena fikirkan masa bila aku nak pi buat treatment untuk sinusitis yang menjadi penyebab semua keadaan yang terjadi itu. serious sampai bulan 7, untuk aku pi buat minor operation tu aku bukannya ada masa. at the same time aku punye life terganggu dengan gatal menggatal ni. penat tau tak. stress tau tak.


Ya Allah, kuatkanlah semangat aku dalam time2 macam ni, dan sembuhkanlah penyakit aku. amin :(



tadi mak sms pesan soh sentiasa bersyukur. hrmmm. alhamdulillah.

credit from Fb Stay Positive :)






-adios-



No comments:

Post a Comment

thank you very muchooo!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...