Nursing


Sunday, 29 January 2012

boring

so malam ni aku nak mengarang tanpa arah, motif dan tujuan yang jelas. mari kita lihat apa yang terlintas di fikiran, itu yang akan dikarang.


you know, hibernating at home for 2 days in row really membuatkan aku banyak berfikir. mostly pasal hidup. what still left, what is going on now, what will come later and banyak mende aku dok pikir.

aku dok berpikir, in one-year-time, apa akan jadi dalam hidup aku. what about five years later, ten years later? aku berpikir pasal family aku, pasal study aku, pasal kerja aku pasal hidup aku akan datang. sebenarnya aku berpikir tu bukannya ada apa sangat, just at least, roughly la, aku dapat gambaran, or at least aku boleh plan. kot. haha.

aku selalu dok pikir, nanti dah abeh belajar, aku kerja kat mana. aku still stay ngan family ke atau aku stay dengan orang lain ke macam mana. dalam plan aku, aku memang nak sangat2 duduk dengan family aku, habiskan masa2 aku dengan emak ayah aku yang aku dah bazirkan beberapa tahun time duduk kat negara orang ni. ntah la, somehow aku rasa aku berhutang banyak belambak kat depa. atleast aku nak contribute something, maybe bukan dalam duit harta kekayaan, tapi dalam masa aku and love2 aku kat dieorang pon jadi la. sebab aku memang sayang kat family aku sangat, terutama la emak ayah aku.sobs. (aku tau kakak2 abang2 adik2 aku dok tergelak2 baca ayat aku ni tapi nak wat camne dah memang aku rasa macam ni. hua3. jeles lettew~~~)

tapi at the same time, aku kena ada plan hidup aku masa depan. dengan siapa aku nak hidup IF parents aku dah takde. semua mende tu bukan aku NAK fikir, tapi aku KENA fikir. tapi aku tak sanggup nak pikir. macam mana aku nak hidup without parents aku? huaaaaaa. menitis ayaq mata aku sat. hrmmm...

after few things happened, dalam kepala otak aku now ade few things aku nak kena settle. first, study aku. insyaAllah settle early next year. harap sangatlah dukungan doa anda yang membaca ye. second, aku nak hidup ngan emak ayah aku dulu sampai aku puas sampai aku leh jaga dieorang sepuasnya. lantak la orang nak cakap apa dengan ayat aku ni... harap2 aku tak lupa apa yang aku cakap ni, sebab tu aku tulis kat sini, supaya korang leh ingatkan aku kalau aku terlupa sebab lalai satu hari nanti. and third, a person to settle down, yang ni aku serahkan kat Tuhan, bila Dia nak bagi. aku bukanlah meminta yang sempurna, cukup saling menyempurnakan sudah. cewah. muntah darah sat. hua3. takde, that is why bila orang tanya sekarang, aku malas nak menjawab sangat and just cakap, ehem, aku masih samar2 mencari calon suami, bukan boipreng, nak main2, hang-kan aku mcm hanger, tipu2 aku, carik gaduh ngan aku hari2, silalah melangkah keluar dari list sekarang juga ye. (sungguh bajet glemel aku ini~~~)

korang tau abang aku potteng a.k.a pokkeng tu dah nak kawen this june. hahaha. next orang expect aku la kot. tapi tapi tapi aku still muda. aku belum sampai, err, jap, aku lupa umur aku. kira la sendiri. tapi aku rasa cik awa najayy latiff cakap die nak kawen dulu. so aku kasi chance la die lalu dulu before aku. haha. die kata dia nak kawen dengan muslim ahmad, tapi muslim ahmad bawak golfren pi tgk bola. golfren siap pakai bb cream segala pi stadium. najayy latiff tu pakai apa? selipar pon dah la selipar jepun, buruk, koyak, ada taik ayam lekat plak tu, pastu ada hati nak kawen ngan muslim ahmad <3. haha. mung kawen dengan FA je la najayy ye. Najayy Latiff <3 FA. hahahahahaha. (kenduri pon jimat, dekat je takyah pi jauh2) muahahaha. puas hati aku.

ohye, korang tau aku convo bulan 3 ni. hujung bulan. 31 march kalau tak salah. tapi tarikh tu belum rasmi. penat nak tunggu rasmi. berjanggut kot. masa balik raya cina hari tu aku dah tempah baju. i'll go with just normal baju kurung, but using batik malaysia material. usually convo kat indonesia ni dieorang melaram gila gempak la. macam nak kawen pakai kebaya dengan mekap sanggul tinggi gabak. tapi aku just go simple. kot. haha. first, i wanna show them our baju kurung, second, i wanna show them batik malaysia which is totally different dari corak batik dieorang. haha. macam la nampak kan padahal nanti convo pakai jubah. aiyoyo. lagi satu, trend dieorang kat sini is siap tempah mak andam untuk mekap spuloh inci segala. sekali lagi, i'll go with just simple one using my touch je la. haha. simple la sangat, MJ kata aku mekap macam TPT. shoooot. hahaha. well, i'll go simple with bb cream (bajet awek muslim ahmad lettew) and stuff, dont worry. ;p

berbalik kepada crite aku convo kan. dulu ada la bajet orang ni nak datang, orang tu nak datang. kononlah sangat kan. ~saat yang bahagiaaa datang sekejap sajaaa~ (lagu p ramlee bermain di benak minda). tapi whatever it is aku tak kesah pon, dan sebenarnya tak pernah mengharap sebab akan menjatuhkan reputasi aku sebagai err, ade la. rahsia. hahaha. but anyhow, sape2 yang pernah berjanji dulu nak kasi bouquet bunga yang ada teddy bear tu kan, sekarang aku tuntut! hahahahaha. dan itu termasuk la najayy latiff. beliau pernah berjanji suatu ketika dahulu. aku tuntut! aku tuntut! haha... aku memang taktau malu, macam tak kenal aku je kan. dan orang2 lain yang membaca dan terlibat dan pernah berjanji, sila lah kotakan janji ada. dosa woo tak tunai janji. (in desperate of i-need-bouquet-from-malaysia-not-from-kayun-surabaya hahaha)...

ade lagi satu kerja gila najayy latiff tu janji nak buat once aku dah dapat gelaran nanti. tapi rahsia la. hahaha. sebab acara tu sepatutnya kat KLIA, tapi since MAS dah stopkan flight ke surabaya, so maybe venue ganti kat Sultan Mahmud International Airport je la kot. hahaha. berangan le kau jonah~~~ ohye, cakap pasal MAS stopkan flight ke Surabaya, hrmmm, dan2 je kan, aku stop korang pon stop. haha. ni suratan ke memang betul2 kebetulan ni? haha. Life is Hard emang. :')

okay la aku dah takde idea nak tulis apa. bai.






p/s : aku tulis apa yang berada di fikiran now. lantak la korang nak cakap ape. bai.




-adios-








-adios-

1 comment:

  1. Byknya pasal sy. Rindu lettew. Haha. Kerja gila kat epot tganu still jalan. Haha.

    Well, btw, MA will be mine. Hahaha.

    ReplyDelete

thank you very muchooo!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...