Nursing


Saturday, 28 January 2012

#2 flight experience : the teacher

hai. tetiba aku teringat aku penah cakap nak sambung crite pasal entry ni dulu. haha.

so crite flight KUL-TGG supposed to be satu flight yang memenatkan sebab satu malam tak tido. tapi akhirnya bertukar menjadi flight yang agak menarik. kot. haha.

naik2 flight mcm besa seat aku, 7A. so kat bahagian aisle tu ade indian duduk, kat seat 7B plak takde orang. pastu taklama dengar suara sorang apek cina ni "ooh, sorry2, saya ingatkan 7E tadi, rupanya 7B. sorry2 saya lalok tak tido satu malam connecting flight". apek tu pon pindah dok sebelah aku.

so then the aircraft started taxiing and this apek and indian sebelah ni memang dok bersembang habis. apek ni orang kuala berang, cakap pon style cina terengganu, indian ni plak belajar kat UMT, so kira seat aku ni seat 1 Malaysia la. haha.

dok cakap2, pastu ada stewardess seksi skirt pendek merah ni lalu sebelah. pastu apek tu cakap "fuyyoo lawo2 laa pramugari2 ni, tapi konfem dah takde dara, konfem takde dara" and he said that kuat gila. hahaha.. dah la elok2 die cakap time stewardess tu lalu sebelah kan. indian sebelah ni tahan gelak je. hahahaha.

tak lama lepas flight takeoff, weather sangatlah clear, so boleh tengok genting highland dengan sangat amat jelasnya. and then, this apek kuarkan video cam die and amek video. then, indian sebelah ni tanya nak buat apa video tu. apek ni jawab, "oh, nak tunjuk kat student die. student die smua tak pedalaman, tak penah kuar". then aku pon curik dengar la depan dok sembang. rupanya, apek ni engineer, lepas grad, kerja 2 tahun, then die amek kursus ape ntah untuk jadi cikgu, and die memang segaja apply untuk mengajar kat miri, sarawak sbb die cakap die nak amek pengalaman. bagus betul apek ni. no wonder la die lalok tadi, die cakap die gerak dari Miri tu dari naik boat, sampai naik bas pi airport miri then transit lcct one night lagi, and aku rasa tu perjalanan yang sangat memenatkan dah kot. aku yang gerak dari umah transit one night kat lcct pon dah penat hekkk, apetah lagi meredah sungai naik boat bagai.

crite punye crite last2 dah nak sampai dah. aku sebenarnya niat nak tido dalam flight tu. tapi apek tu dok sembang ngan indian tu aku tak jadi tido, pasal cara apek ckp tu mcm lawak. hahaha. pastu tibalah masa landing kat WMKN, landing2 je, reverse thrust pon jalan, tau2 apek tu cakap dengan kuatnya, "hui kuat betol la pilot ni tekan brek. tak sakit kaki ke?

wahahahahahaha. tak tertahan aku gelak kat situ. siap apek tu membebel2 lagi, padan la susah requirement jadi pilot, rupenya nak tekan brek tu kena tekan kuat2. hahahaha. adoi. pening2.

akhirnya flight tu aku menjadi flight yang menghiburkan. sampai2 je airport, mak dah tunggu kat luar. hehe. that one was my first and last time aku balik raya haji sepanjang aku hidup kat bumi surabaya ni. hehe. tahun ni insyaAllah raya haji last kat sini lagi. hehe







sekian sahaja cerita di pagi hari. aku tengah tunggu subuh sebenarnya. huhu.


okay bai.



-adios-




No comments:

Post a Comment

thank you very muchooo!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...