Nursing


Saturday, 31 December 2011

2011 and 2012

Alhamdulillah for 2011.

I've learned too many things this year. from family thing, academic, friendship and love life. thank you for everyone who taught me to be me.

Bismillahirahmanirahim.

I'm starting 2012 with bismillah and hopefully 2012 will be a better year for me, in every single aspect  of life, of course, insyaAllah, Allah bless. :)











p/s : its your birthday tomorrow. last year, i am the last person (perhaps) to wish u happy birthday. but this year, i have no one to wish birthday on new year's eve. hrmm. Al Fatihah, may Allah bless you syaiqkal. :')     ( Syaiqkal Hashfee Adam Shariff - 1 January 1988 - 29 September 2011)






-adios-

Thursday, 29 December 2011

The Red Warrior Hi Tea and RTM Pahang Dinner

hai!

one word for today, Alhamdulillah!!!


Alhamdulillah exam went well. Smiling sampai telinga. :D

oh oh, and my bestpreng dah balik from Jombang! yeay, dah ada geng berjimba!!! hehehe...

baru jak balik dari dinner with RTM Pahang and Exco and SUK kerajaan negeri Pahang. hihi. best gila hokeng. Makanan sangat heaven and and you know ada aiskrim yang rasa macam aiskrim kon 2osen, 50sen depan sekolah rendah dulu, and then makan dengan roti yang dah potong kecik2. sangat sedap gila okay. haha. lepas tu, the best part is... dapat duit 100RM sorang!!! hahaha... bahagia sangat hokeng. lepas tu dah habis tu sembang2 ngan depa pastu kuar2, suprise lagi, ada jual gambar kitaorang yang time dinner malam tu. dah la size besar punya gambar, 15000Rp je. haha. siap ada gambar sorang2. memang pandai betul cari duit depa ni... haha. dah la sepanjang dinner tu rasa macam artis. camera merata-rata, tengah amek makanan pon datang cameraman tangkap video. hahaha.

The Red Warrior punya Hi Tea walaubagaimanapun tidaklah seperti diharapkan. player Kelantan FA sepatutnya join tapi ada last minute miscommunication, last2 tak join. However, still ada jugak sesi berjumpa dengan player before gerak ramai2 pi stadium tengok game. too bad, aku blah awal hari tu sebab pikir besoknya(which is hari ni) exam. so last2, aku terlepas peluang nak jumpa khairul fahmi ni. tapi tengok gambar dia ngan member2, die ni takde la tinggi pon, bos aku si ninon tu pon lagi tinggi. haha.


papehal malam ni memang seronok. makan kenyang, dapat duit, dapat gambar. oh, persatuan pon dapat duit banyak! haha. bos, annual grand dinner tempat gempak sket la eh dah alang2 sponsor besar ni. hahaha.











p/s : 4 months after u gone. missing u, still. Al Fatihah.









-adios-



Tuesday, 27 December 2011

derma

2 days before exam, all I've got to say, i don't really like derma. seriously.


i think everything in this department is weird. urgh.

i hate to remember all those pictures and efflorescence because they are all, almost the same. urgh.

i shouldn't mengeluh. its a sin. urgh.

thanks Allah cause give me chance to know all these things. i'm gonna help people with the knowledge You gave me in future. Alhamdulillah.

Tomorrow i got date with khairul fahmi che mat. WOW.

haha. he's coming with Kelantan Team. ada game lawan dengan Persabaya Team (Surabaya). so malaysian students were all invited to Hi-tea with them tomorrow. They also provide FOC tickets and transportation to go watching live game but too bad i got exam on Thursday.

There is one nyamuk keep pusing-pusing in front of me now and I've tried few times to catch with my hand but its useless. the nyamuk is wayyy too fast.

i sembur Baygon in my room once before, but the nyamuk is sangat banyak u knong? so i pasang the ubat nyamuk asap since that is the most accurate ubat nyamuk after all. but now i am sesak nafas already with the asap. urgh.

i made a Puding Gula Hangus this evening. Alhamdulillah menjadi and it taste gooood. i use cikai-cikai punya pengukus i made by myself and i just bought the loyang yesterday. later i post the photo okay.

i'm thinking of making some meatballs IKEA style with mashed potato. maybe this weekend since i'm busy with my final week in derma. lets wait.

i bebel too much tonight. take care everyone.



p/s : emak, i know this is out of no where but if i go back, lets hit some ikan bakar anywhere. i hate ikan bakar kat sini. huhu.




-adios-

choices





credits : fb.




-adios-

Monday, 26 December 2011

"that"

thank you for the day(s) you've made me smile.

been a while since the last time butterfly flies in my stomach. (#eh?)

BUT

it is not that i'm avoiding.

it is not that i don't like it.

its just... i just wanna take some time...


to feel the world inside and outside me,


before i can really feel  "that" feeling again.




it will come someday. no worries. ;p













p/s : no no, it's not "that" feeling u all think hokeng. not that one. haha.





-adios-

ship and sea

so now I'm learning a bit about ship, sea and... erm, fish.

I'm trying to enjoy that since they are not as fun as aircraft and sky could be.

BUT hey, i love underwater. The archipelago, beach, and coral and etc.

I think one day I'm gonna enjoy this as much as i enjoy flying. ;)




-adios-

Sunday, 25 December 2011

siaran langsung

hai. saya bersiaran langsung dari ward Kemuning II RSUD Dr. Soetomo Surabaya.



haha... gila takde kerja oncall bawak laptop. haha.



tapi lupa nak bawak kerja persatuan. habis lah hujung bulan boss dah menuntut.






bos, saya letak jawatan sekarang. hahaha.





-adios-

Saturday, 24 December 2011

three years

three years...


is not too long...


but long enough to...


sigh...







-adios-

allergic

now i have to stop eating seafood. even fish. my allergic yang dulu just naik ke hidung now dah manifest kat kulit.



well done.









now.i.am.stress.




-adios-

Friday, 23 December 2011

Revenge

i don't do revenge.
i scold for your own good.
i am NOT jealous.
i am tired.
i am done.

you never listen.
you never accept.
you keep your problem unsolved.
you keep hurting yourself.
all above just because,

you keep on doing the same mistakes.

you never think about me.
you never think how i feel.
i cant change you.
i don't want to change you.

i just give my advice based on what i think and what i get through before.
and if you don't want to accept
then that one will be your own matter to solve.

just don't find me
when the situation get complicated
because there is always be one time
when someone get really tired
and its not he/she don't want to help you
but just leave you
so that you will learn your lesson.

but perhaps
not to you
because after all
u never learned
and will never wanna learn.













p/s : i dont do revenge. I told you so many times, Allah is fair and karma will always be there.








-adios-

#airport : Double Rainbow in Winter.

This is just so beautiful. 






Look at minute 4:47. There are two rainbows. cun gilak cun gilakkk.
Manchester Airport, United Kingdom.
Winter 2011





Thank you to Potteng bagi saya video ini. hi hi hi.

:)



-adios-

Thursday, 22 December 2011

happy mother's day - indo version

today in Indonesia we celebrate mother's day.



so here i want to wish my emak happy mother's day.


you are the bestest emak in the world.



i love you.




and i know you love me too.




:)



-adios-

Wednesday, 21 December 2011

hrm

kadang-kadang pelik la dengan hidup.

korang tau kadang-kadang aku post something randomly on my blog, my facebook status, or even my twitter, but SOME people just keep feeling that i post it for them and this is what i called "pelik dengan hidup".

is it wrong to post something that suddenly come across my mind? is it wrong?

i admit i sometimes post something with intention to someone. but that one usually i post it OBVIOUSLY. so its okay if people i point nak terasa terasa.

but few times, no, many times, i just randomly post something, and then some people think i point that post  to them. (huh?ayat bahasa inggeris terbaik). For God sake, why kena terasa? i just post it randomly. i didn't point to anybody and why kena buat tu like satu isu besar and then u started to "reply" by post something "randomly" on your status which is at the same time OBVIOUSLY point to me. if really, u think that is "random" status, then why u post it ONLY after i post mine?

well, this is i said as funny. i am funny, you are funny and life is funny in fact.




i just wanna stop this stupid ridiculous thing. don't u see we are acting childish here? yes, WE. because if i'm not, i wont post this issue here. but then, hrmmm, this thing just wont stop. u know why? because just when i write/post anything, u just feel i post it for u.






BUT THE FACT IS : I AM NOT.


so, please. stop being childish. you have your life and i have my life. i have my right and you have yours. 



lets just live our lives happily with our loved one. okay?





p/s : bahasa inggeris terteruk abad ini.
     : real life friend and online friend are two different thing. the fact about online friend is : they never meet you, and they never know u in real life.




-adios-




Tuesday, 20 December 2011

talent

you know sometimes korang hanya nampak aku sahaja, tanpa bakat.

tetiba.

cakap pasal bakat. i have hidden talent that only few of my friends je yang tau. tapi sekarang mari kita bongkarkan rahsia legend of the hidden of my talent nih. ha ha ha ha ha. gelak setan.


sebenarnya bakat tu tak penting pon dalam kehidupan. tapi takpe la, aku cerita gak la.


case #1
sedang berjalan dengan bestnya dengan memakai flat shoe/sandal without any ketinggian pon. masa tu baru balik dari makan penyet. tiba-tiba, hoo mak, gedebush. shit, terpeleot. pakcik dan makcik kat situ dah gelak2. takdak lobang takdak apa langsung terpeleot. ye, saya berbakat.



case #2
memakai wedges setinggi..... erm, ntah la. tak ukur plak. punya la cool pakai shawl bajet cun habes la dengan wedges dan pergh, aku tinggi hokeng. elok2 tengah sembang ngan member, gedebuk,  dan ketika itu hanya kedengaran suara member dari jauh, "eh jan, mana kau?" (sambil menoleh ke arah kanan beliau), ye itu diaaaaa, jatuh tersungkur dengan hebat sekali. skali lagi, menjadi tontonan umum makcik2 dan pakcik disitu. siap kena sound yang translationnya beginilah lebih kurang "lenkali pakai slipar jepun je la mokcik oiii". okay makcik pakcik. saya akan pakai. tapi pakai slipar jepun pon terpeleot jugak. habis nak pakai apa?
#berharapmakcikpakciksponsorbootsphuachukangsupayatakjatuhlagi.



case #3
sedang berjalan dengan kakak aku di station lrt. kakak di depan saya tetiba terkezut siamang kerana ada seseorang menarik bag tangannya dari belakang. ya orang itu adalah aku. sebab terpeleot dan gagal mempertahankan keseimbangan diri lalu terpaksa berpaut kepada orang lain. dan untuk pengtahuan anda ketika itu adalah peak hours. so manusia yang membanjiri station lrt itu semua tertoleh kepada aku. sungguh glemel rasanya hari itu.




Kepada semua yang telah melihat adegan-adegan tadi. Ya, aku memang berbakat dalam menghiburkan hati korang. sila la gelak lagi kalau aku terpeleot atau jatuh tersungkur dengan dasyatnya depan korang.


sesungguhnya, aku bahagia membahagiakan korang. :')














ayat nak emo je. 




p/s : ini adalah antara case2 yang masih diingati dan agak baru terjadi. case2 yang tidak tercatat disini sangat amat banyak dan masih tersimpan di dalam memori otak.






-adios-






rant on lagu ciiiiinta.






HAI. THIS is my KKN-mate. His name is Bahar. Dia sangat pandai main gitar. Walaupun sepanjang KKN tu aku belajar main gitar ngan dia ni, namun sampai sekarang aku tak reti main gitar. I have many cute little fingers, that is why I cant play guitar. hua3

ah, takde. aku bukan nak cerita pasal mamat ni sangat pon. aku nak cerita pasal satu lagu ni. lagu Menghapus Jejakmu, Peterpan punye lagu. aku bukan tau pon lagu ni sampai la mamat ni dok main gitar sambil nyanyi. pergh, sedap siut. oh lupa, suara mamat ni best woo. siap buat live performance time KKN dulu.

so nak dijadikan cerita, ada satu lorong kecik nak masuk rumah aku ni, ada kedai jual air. pastu ada sorang mamat suka dok situ sambil main gitar. biasa everytime aku lalu situ, kebetulan dia tengah main gitar sambil nyanyi lagu-lagu rock melayu lama. lagu saleem, exist, amy search dan banyak lagilah yang selalu dia nyanyi. so few days ago, aku lalu kat situ, dia nyanyi lagu menghapus jejakmu itu hokenggg!!!



okay, terus jatuh ciiiinta. 



krik krik..........................



haha. poyo.


takde. tapi serious aku suka gila lagu tu kalau nyanyi acoustic. tapi kalau dengar lagu asal dia... erm, so-so je la kebest-an nya. haha.


oh, did i mention earlier, indonesian guys ni suka menyanyi, and tu jugak salah satu cara dieorang express keromantik-ness kat pasangan dieorang. so ape yang korang tengok dalam filem-filem indonesia such as ada apa dengan cinta, eiffel i'm in love tu, itu semua dalam real life dieorang memang banyak terjadi. and yang baca sajak puitis jiwang segala tu memang ada banyak dalam real life. so dont terkezut siamang la if ramai perempuan melayu kawen laki indonesia. hahahaha...


okay dah habis cerita. 



-adios-







Saturday, 17 December 2011

Sekilas - Bandung Games 2011

Layan~~~

Team Futsal Surabaya 2011 (P) + Manager



our numbers!




baru sampai pagi2 kat stesen kereatapi Bandung




saja nak masukkan 





p/s : manager dah semakin maju. dari gelak terpanjang cuma ha ha. sekarang dah jadi ha ha ha ha. tahniah atas perubahan positif ini. kami menyokong anda!




-adios-

Friday, 16 December 2011

Garis Imaginasi

Korang pernah tak bila korang pandang budak group ko yang ko sangat menyampah,


Lepas tu ko tengok sebelah ko,ada tingkap luas, dari tingkat tiga,


Lepas tu ko tengok balik budak group tu,


Lepas tu ko tengok balik tingkap luas tu,


Lepas tu tiba-tiba ada satu imaginasi liar dalam minda ko,


Rasa macam nak tolak je budak ke luar tingkap,


Biar dia jatuh, dan ko tak payah tengok muka dia lagi.



Sampai bila-bila.


Pernah ada imaginasi macam tu?





Aku pernah.




Sekarang.



Semoga imaginasi liar di hari jumaat ini cepat berakhir.






P/s: To treat people good, is never easy. But atleast, you can try, and its never that hard too.


-adios-






Sent from my BlackBerry® smartphone

Thursday, 15 December 2011

Siamang

Word of the day today is



SIAMANG


Do not blame me for not knowing this animal. I never went to the zoo since kecik. And i'm thinking of going there this weekend.









Fine, laugh hard!



:|













-adios-








menghapus jejakmu

Menghapus Jejakmu - Peterpan


Layan~~~



Terus melangkah melupakanmu
Belah hati perhatikan sikapmu
Jalan pikiranmu buatku ragu
Tak mungkin ini tetap bertahan
Perlahan mimpi terasa mengganggu
Kucoba untuk terus menjauh
Perlahan hatiku terbelenggu
Kucoba untuk lanjutkan itu
Engkau bukanlah segalaku
Bukan tempat tuk hentikan langkahku
Usai sudah semua berlalu
Biar hujan menghapus jejakmu
Terus melangkah melupakanmu
Belah hati perhatikan sikapmu
Jalan pikiranmu buatku ragu
Tak mungkin ini tetap bertahan
Perlahan mimpi terasa mengganggu
Kucoba untuk terus menjauh
Perlahan hatiku terbelenggu
Kucoba untuk lanjutkan itu
Engkau bukanlah segalaku
Bukan tempat tuk hentikan langkahku
Usai sudah semua berlalu
Biar hujan menghapus jejakmu
Lepaskan segalanya
Lepaskan segalanya
Engkau bukanlah segalaku
Bukan tempat tuk hentikan langkahku
Usai sudah semua berlalu
Biar hujan menghapus jejakmu



-adios-





Wednesday, 14 December 2011

get a life!

To those who read my blog and view my profile everywhere using other's account, PLEASE,




GET A LIFE






i dont need you, so do you.




-adios-

Tuesday, 13 December 2011

Bandung Games 2011

assalamualaikum dan salam satu malaysia.


haha. poyo. okay start.

takde. aku bukannya nak tulis apa sangat. tapi banyak benda yang aku rasa agak menyesal pi BG2011 ni. merepek. mengarut. dan mencarutkan. itulah 3 kata yang dapat disimpulkan dari keseluruhan acara yang dikatakan "berprestij" ini.

Kontinjen Surabaya sebahagian sudah sampai ke Bandung pada pagi Jumaat manakala yang lainnya(termasuk aku) menyusul sampai di Bandung pada hari Sabtu pagi, sekitar jam 7 pagi. Perjalanan menaiki kereta api Surabaya-Bandung mengambil masa sekitar 14-16 jam. Kami menunggu pengangkutan yang membawa kami ke tempat penginapan sekitar 30 - 45 minit. Sampainya di tempat penginapan, kami disuruh untuk cepat kerana permainan sudah hampir bermula pada ketika itu. Kami juga disuruh mengganti pakaian sukan apabila sudah sampai di tempat lapangan futsal. Kami segera menaiki bas kerana sukarelawan dari Bandung yang sudah berada di dalam bas dari jauh memberi isyarat dan menyuruh kami cepat menaiki bas. Lucunya, bas hanya bergerak 15 minit setelah kami naik, dan ajaibnya, tiada siapa yang naik atau turun dari bas itu. Lebih aneh, kenapa kami disuruh cepat sedangkan kami membuang masa 15 minit(yang boleh digunakan untuk mengganti pakaian) didalam bas HANYA untuk menunggu bas bergerak. Any logical reason?

SATU JAM perjalanan menaiki bas, AKHIRNYA kami tiba di lapangan futsal. Perasaan cuak menyelubungi setiap pemain tiba-tiba bertukar menjadi perasaan "apekah?" apabila melihat lapangan futsal. satu perkataan. MENGECEWAKAN. perjalanan satu jam untuk mendapat lapangan seperti ini?  hrm. Ukuraz saiz lapangan futsal hanya tidak sampai 3/4 dari ukuran saiz lapangan futsal biasa dan sesungguhnya, tempat itu amat sangat menyedihkan. Berbaloikah untuk perjalanan satu jam tadi? 

Setelah mengganti pakaian, kami bertanya kepada panatia, adakah kami boleh melakukan pemanasan badan terlebih dahulu oleh kerana kontinjen lain ada yang sudah memulakan permainan. Panatia memberi respon positif. Setelah perlawanan Bali menentang Medan, kami masuk ke lapangan untuk proses pemanasan, yang diberi masa 10 MINIT. Baru sahaja warming up tidak sampai 5 minit, pengadil masuk ke lapangan menerangkan peraturan permainan dan permainan dimulakan. Sempat kami protes kami belum selesai melakukan pemanasan, tetapi hanya dilayan acuh tidak acuh oleh pengadil, dan kami memulakan permainan, dalam keadaan TIDAK BERSEDIA sama sekali dan hasilnya, hancur.

Setelah selesai semuanya, kami melihat perlawanan antara kontinjen-kontinjen yang lain. Lucu, ada yang tersungkur dek kerana tersadung garisan tepi lapangan yang sudah koyak rabak. Sampai saat ini, masih tidak dapat kami fikirkan, kenapa dalam banyak-banyak lapangan futsal di Bandung, tempat itu juga yang dipilih.

Cerita futsal perempuan tamat di sini. Sepanjang acara BG2011 berlangsung, banyak lagi "keajaiban" lain berlaku. Yang lebih aneh, mengapa semua "keajaiban ini berpihak pada pihak kontinjen Bandung itu sendiri akhirnya? Ini bukan persoalan yang dibangkitkan oleh kontinjen kami semata, tetapi juga oleh kontinjen-kontinjen lainnya.

1. Berbalik kepada cerita futsal tadi. Lelah otak memikirkan, apa RASIONALnya dipilih lapangan futsal yang mengambil masa perjalanan kira-kira satu jam sedangkan lapangan itu tidaklah seperti yang diharapkan dan lebih menyedihkan, tidak sesuai dengan saiz lapangan futsal sebenar. Adakah kerana futsal perempuan, maka lapangan dikecilkan? dan kenapa lapangan futsal tahun sebelumnya mengikut ukuran biasa? Persoalan lagi, mengapa peringkat saringan untuk futsal perempuan, hanya diberikan masa 5 minit untuk first half, 3 minit rest dan 5 minit lagi untuk second half. Total waktu permainan 10 minit sahaja, adakah kerana kami perempuan? kami tidak mengharapkan permainan yang lama kerana kami bukanlah hebat seperti kaum lelaki bermain, tapi fikirkanlah bagi kontinjen yang membawa pemain lokal bersama, dari jauh datang dengan membayar sendiri, dan hasilnya adalah untuk bermain perlawanan 10 minit. Jika anda di tempat kami, apa yang anda rasakan?

2. Cerita volley perempuan. saya kurang faham perselisihan yang berlaku, tetapi apa yang saya faham peraturan diubah sesuka hati dan tidak sesuai dengan hasil perbincangan. Lebih menyedihkan, apabila ditegur, ada panatia yang menjawab kurang lebih begini bunyinya(lupa pula ayat sebenarnya bagaimana. haha) "Kami tidak boleh terima jika anda menyalahkan kami". 

3. Cerita pingpong. Apa yang saya faham masalah ini berlanjutan sehingga ke pihak atasan. Dari apa yang saya faham kontinjen Bandung seharusnya dikeluarkan kerana gagal memenuhi syarat yang ditetapkan. Mereka membawa masuk lebih 30 persen dari pemain lokal yang dibenarkan. Tetapi masalah ini menjadi besar kerana mereka tidak mahu beralah dan melibatkan pihak panatia atasan. Yang lebih memalukan, mengapa perbincangan harus 3,4 kali dilakukan baru mencapai kata sepakat, dan mengapa kata sepakat akhirnya sering diubah-ubah? Apa gunanya syarat dan peraturan yang berlaku di dalam BG2011? Dan adakah ianya boleh diubah sesuka hati mengikut yang boleh disesuaikan dengan kontinjen pihak panatia? Apa yang lebih ajaib di sini (tidak dapat dibuktikan kesahihannya.haha), ada panatia atasan merupakan pemain pingpong dari kontinjen Bandung. Adakah kerana itu, peraturan boleh diubah sesuka hati?

4. Pihak pengurusan atasan seharusnya tidak pilih kasih. Jika anda berada dalam satu organisasi PUSAT, sila berlaku lebih adil dan tidak memihak kepada kontinjen anda semata-mata.

5. Bukanlah satu perkara mengejutkan atau menghairankan jika kontinjen tuan rumah yang berjaya memenangi juara keseluruhan. Hanya beberapa kontinjen yang menghantar wakil untuk semua permainan sedangkan kontinjen lain menghantar wakil untuk beberapa permainan sahaja kerana masalah kurang mahasiswa. Persoalan lagi, apa rasionalnya permainan yang begitu banyak jika yang boleh turut serta bertanding SEMUA atau MAJORITI permainan hanyalah dari beberapa kontinjen?

6. Masalah masa. Timing perlawanan pada tahun ini agak berserabut jika dibandingkan dengan tahun lalu. Banyak perlawanan yang akhirnya jauh lebih lambat dari waktu yang ditetapkan seperti di dalam jadual.



Sekian sahaja persoalan-persoalan yang bermain di benak minda. Anda boleh menyokong atau tidak apa yang ditulis di sini tetapi kajilah semula bagaimana pengurusan BG2011 tahun ini. Dan diharapkan BG akan datang lebih baik dari BG yang sebelumnya dan yang lebih penting, janganlah jadikan Bandung Games HANYA untuk BANDUNG. Majoriti semua permainan yang dimenangi hanya kerana jumlah mereka yang jauh lebih besar dari kontinjen-kontinjen yang lain.



Akhir kata, Majulah Sukan Untuk Negara.





-adios-




Wednesday, 7 December 2011

birthday celebration

so december 2nd telah di-spent-kan begini. lepak2 at Brownies Bar. thank you kawan-kawan. ada video sebenarnya but tak jumpa wifi lagi nak upload. later lah. :)










-adios-

Tuesday, 6 December 2011

life is ..... hard.

Every test in our life makes us •► bitter or better.


Every problem comes to •► make us or break us. 



The Choice is ours to become •► a victim or be 



victorious!





ah, life is hard. cant wait to get out of this place as soon as i can. i hate it here. i hate them. i hate everything right now. urghhh!!! 






is life really hard? or am i the one who makes it hard?











-adios-




Monday, 5 December 2011

december #2

hai. 5 days in december already. ah, so fast aa? tomorrow dah start new lab : dermatology. wow, my third lab already. cepat gila rasa! haha.

best lah december this year. haha. semalam punya la sembang and lepak ngan member kat umah sampai subuh. buruk perangai. lepas subuh baru tido, jam 1 pm baru bangun. jam 2pm dah gerak pi main futsal sampai jam 5 lebih. malam tadi pi berjimbahuha kat TP lagi. celebration yang tertangguh. eh? haha. so semalam and hari ni ada sale dari jam 9pm-12am. smalam aku dah beli satu bag kecik untuk oncall sejibik. dapat discount. hari ni lagi best! charles and keith buat sale. pergh, starts from 99,000rp okeh. aku borong 2 bijik. 2 heels boleh dapat tak sampai RM100. murah gila. haha.

futsal tadi was okay. ah, 5 days to Bandung, and i played badly. 2 jam game, 2 je score? ah, life is hard. haha. tapi tak aci la yang jadi keeper tu budak laki. main tipu dowh. haha. but hey, never mind. i scored one goal at one side and someone told me nak belanja makan and bowling eh kat bandung? eh? HAHA. mampos kalau dia baca ni. well, you really give me spirit ah nowadays thank you spirit. or should it be spirit in bracket. eh? haha.



okay bai. merepek terus terusan aku ni. haha.




-adios-







Saturday, 3 December 2011

02 12 2011 - I'm officially 22.

hai. spent my birthday with final exam and final day in anaesthesi department today.

alhamdulillah. the best gift from Allah. my birthday jatuh pada the very first friday in islamic new year. ah, life is full of blessing. thank you Allah.


22 years of living. ups and downs. and alhamdulillah ada family yang sangat best dan kawan2 yang sangat menarik.


semoga tahun-tahun mendatang akan baik-baik saja insyaAllah. my wish, i didnt ask for anything else, i want to be a good muslim and i want to be a good person for everybody(eventhough i know its hard), and i just hope Allah bless every single thing i'm doing.


officially 22 means that tanggungjawab dah makin banyak, umur semakin meningkat dan yang pasti, mati juga semakin hampir. no worries. just sebagai peringatan bersama.


for those who wish me happy birthday and any other wishes, thank you very very very much. thank you for making me feel appreciated. lots of love for all of you ;) May Allah bless all of you. ;)







-adios-

Thursday, 1 December 2011

Hate

And right now. I started to hate my life. Gooodbye.





-adios-




Sent from my BlackBerry® smartphone

december

so... what with the "back to december" status around facebook?


ada apa dengan december?


i guess...


its just a regular month with regular things to do.


how do i start my december?


operation room. argh. i hate it. cant wait to finish this.


but then, hrmmm... back to december... really a thing huh? sesuatu banget?


ah, its the end of the year...


and will it be the end of something too?






only Allah knows.






salam disember.






-adios-
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...