Nursing


Wednesday, 9 November 2011

winter

hai.

did i tell you that winter has finally arrived, here in surabaya?

baru je selesai mandi. and guess what, air sejuk macam mandi dalam bath tub yang ada ice. glrprrprpprr.

semalam aku keluar pegi main badminton. tetiba sejuk gila. sejuk amat sangat. aku kuar tengok kat tingkap. nampak macam snow flakes berterbangan. pergh. surabaya akhirnya turun salji. gembira tak terkata.


but NO. that one is only my halusinasi.

the fact is...

semalam mandi hujan. sebab elok2 je pi kuar main badminton, vroooom hujan selebat-lebatnya turun. bajet nak balik awal la konon nak study. sekali tunggu hujan reda punya pasal, hah, delay satu jam sampai rumah. tu pon redah je hujan yang tak berapa nak rintik, tak berapa nak lebat. alhamdulillah tak demam. tapi balik2 je, harap maklum terus tak sedaq diri membuta.

haish. mengeluh lagi. hrmmm.

i need to think about my life. but i have no time lah. just got PINK CARD yesterday. urghhh, my next holiday is : 2 weeks before raya next year. and taktau la if universiti nak extend ke tak cuti tu sampai raya. ye la. takkan la masuk gak time raya. dah la time tu tengah kat department farmasi. harap2 la lecturer nak balik raya gak. boleh cuti 3 minggu. ha ha.

today is my third day in anes. haiyoh. Block course is kinda interesting. but still, too many too learn, especially bila exam block course hari sabtu ni. hrmmm. oncall kat anes kinda nice. masuk kerja at 1800, then if jaga ICU or ER, jadual sampai jam 0300. so, lepas tu boleh balik bilik DM atau balik rumah tidoq. if jaga kat OT, boleh balik around 2300-0000. nice kan? haha. but then, i hope this department will be better than before. oh, and i need positive energy. been in negativity feeling for few days now. urggh, i need to let those negative energy out of my body. annoying tau?


oh oh. and i've been thinking about karma lately. its kinda annoying when it hits you back kan. but then, hrmm. think about this : karma is a bitch, ONLY IF YOU ARE. hrmm. no wonder it smacks me right onto my face. haha. niceeee. well, i dont like.

kejadah ape aku merepek ni. ni adalah hasil parese nerve sebab sejuk sangat. haha. takde kaitan.

oh oh. aku merasa sangat annoying dengan yang jual bisnes MLM online ni. rasa nak sepak sekoq2. especially yang jual Premium Beautiful. ala, yang korsek konon2 leh kuruskan badan. haktuih. penipu.  kejadahnya korsek leh ada infrared? brape wavelenght habaq mai? haha. korsek tu boleh bentuk badan and actually boleh menahan nafsu makan sebabnya bila pakai ketat2, perut terasa sendat, dan tak rasa nak makan. nak muntah ade la. tapi still, kenapa kena beli korsek harga 2000 sedangkan korsek biasa lagi effective leh beli dalam range harga JAUH LEBIH MURAH. ni la bisnes MLM, bisnes Manis Lemau Mulut hangpa yang menjual. lagipun, nak kurus sangat, tak payah pakai korsek pon takpa. cukup motivasi yang kuat, kurangkan makan dan exercise.


cuma satu masalah sekarang.




mana nak dapatkan motivasi tu?



haha. tunggu dapat hidayah.


lagipun... kalau kurus tujuan dah lain, baik takyah. haha.


okay bai.





p/s : ella ella ella its raining... hooooooo baby its raining..... ella ella ella...




-adios-



No comments:

Post a Comment

thank you very muchooo!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...