Nursing


Friday, 7 October 2011

my mum is a tailor

Did I tell you that my emak is a tailor? well, bukan her first job pon. just hobby. usually, dia jahit seluar tido and baju tido kanak-kanak. design sendiri potong sendiri. cumel. hi hi hi.

Pyjamas Zahra, Hana dan Farzana

Semalam kami pi kedai kain. Cawangan Jakel jugak, tapi kat Terengganu. So, aku macam ada idea nak soh mak aku tolong jahitkan aku dress. pergh. sejak bila aku pakai dress? haha. saja je macam menarik tengok kain-kain tu. pasai tu menggalokkan diri untuk membeli juga kain tersebut. Selepas itu, emak pon mendesign dan menjahit dress tersebut, buat ala-ala maxi dress, but more to long skirt lah. 

Material baru jahit tepi

Sedang menjahit dengan rapi

dalam 3 hours macam tu, mak dah siap jahit dengan cantiknya!

Hasil selepas jahit


Hasil selepas diimix match kan dengan jaket and tudung

Nice right???



haha... alamak, esok balik surabaya... tak best betoi.



okay bai.



-adios-

1 comment:

  1. aik esok ke balik surabaya? mcm baru jer ana balik...aaaa, cpt nye masa jalan...
    btw best la maxi tu..nak suruh mak buat gak aaa...

    ReplyDelete

thank you very muchooo!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...