Nursing


Sunday, 25 September 2011

OSPEK 2011

Hai. Jumaat Sabtu Ahad adalah hari ospek a.k.a orientasi student baru Malaysia batch 2011. haha. terasa kesenior-an diri ini. batch 2007 ngan batch 2011. jauh tu. haha. next year la best. Super senior. ha ha ha.

This year punye ospek aku malas nak marah-marah teruk sangat. cewwah. macam la aku penah marah sangat budak2 tu before this. asal nak marah je nak tergelak. takpe, next year harus menjadi lebih garang. kot.

So, first day hari Jumaat. aku and member gerak dari rumah lepas maghrib camtu. since dalam tentatif aktiviti habis jam 12 malam camtu, so aku decide malas la nak tido kat tempat ospek tu. balik je lepas habis. so gerak2 je pi tempat ospek lepas maghrib, sampai2, budak2 still tengah nak dinner. malam tu takde ape sangat. ice breaking je. biasa2 je la kenal. this year budak terengganu sorang je, laki. ha ha ha. lepas habis ice breaking sesi apemende ntah. LDK, tapi aku lupa dah buat mendape ntah. haha. after that, sesi marah memarahi. aku tak join. tak sampai hati. ha ha ha.

Second day. Sabtu. decide nak pi lepas asar. dalam kol 3 gerak. malam tu tido sana. pasai malam tu ade aktiviti Uji Nyali. bahasa melayunya apemende ntah. ala, yang bawak2 budak tutup mata pastu pi tempat gelap pastu tinggal sorang2. before uji nyali tu, ade aktiviti game2 and nyanyi lagu negeri bersama senior. game was fun. rasa macam tengok maharaja lawak. ade je idea bengong senior plus junior. haha. PERDANA MENTERI PULAU HARAPAN LETAK JAWATAN. haha. agak tersangat bengong disitu. HAHAHAHAHA. pasrah sat. acara nyanyi lagu negeri bersama senior? haha. awal2 aku dah blah keluar dewan. malas nak nyanyi lagu negeri. since senior dari terengganu malam tu aku sorang je. memang amatlah malas sekali untuk mencapap di hadapan itu. kesian budak junior tu. cari aku tak jumpa. last2 nyanyi sorang2. dah la die tak ingat lirik. haha. tiba2 rasa bersalah. takpe, pandai2 la ko survive eh. ha ha ha.

malam tu. uji nyali. haha. kacau orang. sengal je dak laki pon ade yang penakut. padahal obvious kot senior2 yang kacau. hahaha. uji nyali start pukul 2 am. kiteorang last makan bukak posa jam 6pm. by the time kol 2am tu lapar nak mampos. ape lagi. KFC delivery. ha ha ha. lepas makan, ber uji nyali bersama junior sampai kol 4.30 am. lepas tu subuh, lepas tu sembang lepas tu baru tido. kol 8.30am bangun sbb tengok junior explore race. damn, explore race dieorang bosan dan tak mencabar. haha. batch aku dulu macam haram. dah la susah nak mampos, kaki kena ikat tali sampai melecet teruk smua. pastu senior plak standard garang nak mampos. gila betul. dieorang ni kira lucky la explore race biasa2 je. hahaha.

lepas explore race, ade persembahan sketsa from junior. leh tahan terhibur la. haha. lepas tu adalah aktiviti rutin ospek every year, HEK ELEH ELEH! haha. part ni paling best. hahahaha. macam hape je sorang2. hahaha. lepas habes smua tu. baru lah tiba masanya junior bagi feedback. overall, ospek 2011 was fun. okay2 la. junior pon behave well. good job. lepas feedback, sesi memberikan tag nama kepada senior yang paling dibenci dan coklat kepada senior yang paling disukai@disegani. ha ha ha. ha ha ha. alamak, takleh stop gelak. ha ha ha.



Some of the juniors. kena jemur. sekali sekala okay gak :p . oh, girls 3 orang je this year. sedih kan? badminton and futsal player tak cukup woiiii.



mamat tengah ni sumpah selamba badak dan lawak nak mampos. gelak je tengok die ni. hahaha.



Oh, did I tell you aku pon dapat coklat? hahahahaha. ternyata aku seorang senior yang baik walaupun suka menjerit gak kadang2. haha.



that is why dia ni jadi my favorite junior! hahahaha.







habes cerita.



p/s : orang cakap kalau muka sama ade jodoh. HAHAHAHA. okay bai.




-adios-

2 comments:

  1. "orang cakap kalau muka sama ade jodoh"???

    ihiyyyyyyy!!!! aaaahahahahahahah

    SKANDAL TERBARU DAN TERHANGAT DI ABAD INI!!!!

    hahahahahaha

    aku baru nak wat post pasal ospek.tapi malas laa..nanti aq refer ke blog ko ni je ek..ehehehehe

    ReplyDelete

thank you very muchooo!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...