Nursing


Friday, 30 September 2011

geisha





Terlampau sering kau buang airmataku.
Tak pernah kau tau dalamnya rasa cintaku.

Tak banyak inginku. Jangan kau ulangi menyakiti aku sesuka kelakuanmu.
Ku bukan manusia, yang tidak berfikir. Berulang kali kau lakukan itu padaku.

Jika cinta dia, jujurlah padaku.
Tinggalkan aku disini tanpa senyumanmu.
Jika cinta dia, ku coba mengerti.

Teramat sering kau membuat patah hatiku.
Kau datang padanya. Tak pernah ku tau.
Kau tinggalkan aku di saat ku butuhkan mu.
Cinta tak begini, selama ku tau.
Tetapi ku lemah karna cintaku padamu.

Jika cinta dia, jujurlah padaku.
Tinggalkan aku disini tanpa senyumanmu.
Jika cinta dia, ku coba mengerti.
Mungkin kau bukan cinta sejati di hidupku.


jiwang much? ha ha. like i care. i've been listening to this song since 2008 as far as i remembered. and yes, masih in love with this song, melody and lyrics, both of them. and ni adalah antara lagu yang tak pernah dikeluarkan dari mp3 aku since the day aku download. lagu2 lain dah berapa kali kuar masuk dah. ha ha.

first time dengar mengingatkan kat zaman matrik. haha. the reason why i suddenly chose to study overseas. ha ha ha. ok nope, now that is drama.

i kinda like the lyrics. somehow first time dengar, ade instinct yang kuat pasal lagu ni. instinct ape? i have no idea AT ALL. but now it all make sense. seriously. ha ha.

top of it, i still love this song. even though some said lagu ni mendayu-dayu boring. who cares? 

the best line? "kau tinggalkan aku, di saat kubutuhkanmu"

haha. never mind, tu semua cerita lama. currently searching for positive energy. come on!!!





okay bai.



p/s : You left me, when I needed you, the most...




-adios-




2 comments:

  1. jiwang tak hengat adik ipar sorg ni.
    stay strong.there's always rainbow after the rains.
    buat sakit jiwa je klu duk ingt2 kan perkara yg tak best.

    ReplyDelete
  2. haha..rainbow tak sampai lagi la kak athi... nanti kot. next year. wakaka

    tapi kan. awa lagi jiwang...takleh lawan woo jiwang die.hahhahahahahahaha

    ReplyDelete

thank you very muchooo!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...