Nursing


Tuesday, 30 August 2011

award

Award budak paling nakal pada tahun ini jatuh kepada


.
.
.
.
.
.
.












-adios-




raya!


Good Morning!


Selamat Hari Raya Aidifitri

Maaf Zahir dan Batin



-adios-


Sunday, 28 August 2011

Let Go


hai. lama tak dengar mia rose ni nyanyi tau2 lagu Let Go ni dah ada official videoclip.wakaka. jom nyanyi!




Let Go - Mia Rose

Every shred of hope collides in your heart 
with the fear of losing what you've just given up 
As the moments pass you pray to survive 
All these lonely minutes that once kept you alive 

Try to change the expression that's worn out your face 
As you lose the momentum of your past living ways
Every song is a channel for the memories to keep
floating in your head as you're left asking

Why did I choose to let it all go
Was it the fear of needing 
or the doubts I let show
I never gave up fighting
I never said goodbye
So why? Why did we let go?..

Every day is a new breath, but the battle's still on 
trying hard to elude them by keeping my head strong 
Still I feel the exhaustion of wanting your kiss 
As I'm left here asking the same damn question
(Chorus)
You never showed that you were scared of losing me
And You... You didn't fight to make me stay in your arms 

So I'm left asking... 



-adios-





Saturday, 27 August 2011

something is coming!

hai! early morning ledi-yes and jentel-meng!



see this picture??? wakaka. dah berzaman aku amek gambar ni. actually saje tgh2 boring pastu snap gambar. past rasa nak upload plak. maksud gambar di atas adalah, beberapa hari lagi nak raya! ho yeah!

oleh sebab itu, aku dan emakku dan adikku dan kakakku telah membuat kuih raya which is baru 40% siap sepenuhnya. ada few kuih yang still belum buat sebab banyak reason. kwang kwang kwang.

so hari khamis hari tu, kami telah menyiapkan 2 jenis kuih yakni Kuih Bunga Cina dan juga Kuih Cornflake Madu. Ini adalah antara 4 jenis kuih yang dari dulu tiap2 tahun wajib buat. saja je nak bagitau. 


Bahan wajib ada dalam setiap kuih. Planta! sedap gila.


ni after memicit-micit adunan.hihi.


Oven 1


 Oven 2


 Kuih Cornflake Madu yang dah siap. ni dah kali kedua bake sebab yang first dah selamat dihabislicinkan oleh adik aku.


 Hasil. Bukan untuk dijual.


 Kuih Bunga Cina after bake!


itu sahaja. seterusnya, pada petang Khamis, kami juga telah berbuka puasa bersama student dari Asrama Anak-anak yatim Darul Falah. kenyang gilos. berikut adalah gambar yang takde kaitan pon sebenarnya. budak 2 orang ni. champion Buas of the Day. pergh.



 Farzana. Nama glemer : Parjane.
Bakat : Nakal dan Buas.


 Hana. Nama glemer : Banana.
Bakat : Buas dan Ratu Air Mata.



The Nanny. Nama glemer : Super Comelest Nanny.
Bakat : menghukum kanak-kanak buas.


Okay nak tido dah. Bai bai.




-adios-


Thursday, 25 August 2011

moist chocolate cake!

hai lagi.

hari tu birthday Angah a.k.a Arman Faris a.k.a Poreh. Poreh ialah seorang anak sedara. Die bertukar 5 tahun pada. err. lupa. 15 august kot(baru tanya kakjah).

jadi, birthday faris hari tu abang aku bernama Pok Keng telah membelikan sebiji kek kerana pada ketika itu mama dan papa poreh berada di luar kawasan kerana viva. oh ye, kakak saya telah selamat berjaya mendapat PHd. Tahniah Dr. kak Dilah. sambung cerita balik. cake itu telah dimakan dengan jayanya tapi tak habis pon. selepas mama dan papa poreh pulang dari luar kawasan, kami bercadang untuk menyambut birthday poreh sekali lagi kerana pada sambutan kali pertama, poreh tidak mendapat hadiah, hanya sambutan sahaja diberikan sebab kesian beliau countdown birthday tapi tak sambut.

jadi, untuk menyambut birthday kali yang kedua, aku bercadang membake kan sendiri cake. saja je macam best tgk kek coklat.wakaka. jadi aku pon bake la. bake with love. pergh. kek coklat rasa love.

inilah antara gambar-gambar hasilnya.


ni after bake 


after deco. fine, my deco sucks. but who care??? haha 

side deco. cewwah 

 ni time potong

inilah angah a.k.a Poreh



lepas bake cake chocolate tu, aku saje je bake cake biasa.. this time aku buat cupcake kecik2 macam aku slalu buat... cake vanilla biasa je. simple dan boleh ngap anytime sebab kecik. hehe.




sedap woo. okay tu je nak eksyen. aku tak amek tempahan pon sbb aku bukannya rajin sangat. haha. if nak rasa, jemputlah datang rumah raya ni. first raya open house. mai2.





-adios




4. Empat. Four. Arba'ah

hai.

hari ni 25 August 2011. 6 hari lambat post ini ditulis. wakaka. aku busy aa. jadi nanny. hihi. berbalik kepada tajuk seperti yang diatas. 19 August 2011. Tarikh bersejarah. wakaka. takde la sejarah sangat. tapi sejarah la jugak. argh. kecoh.

ok. pada 19 August 2011, saya telah pertama kali menjejakkan kaki ke bumi Indonesia, lebih spesifik, Surabaya. so kira pada 19 August 2011 ni kira dah, err, 4 tahun kot aku kat sini... 4 tahun kat Surabaya, Alhamdulillah, boleh survive. walaupun banyak up and down, tapi takpa, at least aku belaja hidup berdikari. hihi.

dah 4 tahun kat sini maksudnya aku ada la dalam setahun lebih lagi camtu la nak habis. kira plus minus la. hopefully setahun lebih lagi camtu ak dah settle semua dengan sebaik-baiknya dan balik malaysia untuk menunaikan tanggungjawab sebagai seorang hamba Allah. cewwah. ayat takleh nak lagi poyo ka?

4 tahun kat sini jugak aku rasa Indonesian language aku dah bertambah OK. bukan bagus ye, OK. bahasa Jawa masih lagi menjadi epic fail terhebat abad ini. sebab orang surabaya punya bahasa jawa sangat pekat. so susah nak paham. baiklah. itu alasan. aku yang malas nak blaja sebenarnya. wakaka.

4 tahun kat sini total pemindahan rumah dah 2 kali. first time datang duduk rumah ngan senior selama 2 tahun. pastu pindah rumah dengan senior yang sama 2 tahun. now dah pindah ke rumah yang ketiga duduk sorang2 sebab senior itu sudah pulang for good. rindu beliau walaupun kadang2 kami saling merasa annoyed antara satu sama lain. wakakaka.

4 tahun kat sini jugak aku bersyukur dipermudahkan hidup. Alhamdulillah. semoga tahun mendatang baik-baik saja.

4 tahun kat sini aku pon dah takdak idea nak tulis apa. so bai bai.



-adios-




Sunday, 21 August 2011

soon

will update about "4" soon... now nak sleep dulu ngantk gilos. bai




-adios-


Thursday, 18 August 2011

la la la lets sing!


Christina Aguilera- You Lost Me Lyrics
I am done, smoking gun
We’ve lost it all, the love is gone
She has won, now it’s no fun
We’ve lost it all, the love is gone
And we had magic
And this is tragic
You couldn’t keep your hands to yourself
I feel like our world’s been infected
And somehow you left me neglected
We’ve found our lives been changed
Babe, you lost me
And we tried, oh how we cried
We lost ourselves, the love has died
And though we tried you can’t deny
We’re left as shells, we lost the fight
And we had magic
And this is tragic
You couldn’t keep your hands to yourself
I feel like our world’s been infected
And somehow you left me neglected
We’ve found our lives been changed
Babe, you lost me
Now I know you’re sorry and we were sweet
But you chose lust when you deceived me
And you’ll regret it, but it’s too late
How can I ever trust you again?
I feel like our world’s been infected
And somehow you left me neglected
We’ve found our lives been changed
Babe, you lost me


-adios-


sweet university

my university is so sweet. Mereka buatkan saya blog. hihi.

Untuk blog rasmi dari universiti, klik sini!

Entry masih kosong. Taktau apa motif uni bagi satu sorang blog. Mungkin antara cara-cara mendapatkan title "World Class University", which is saya rasa masih lagi gagal, terutama dalam urusan management uni merangkumi kampus dan semuanya. Wakakaka.


okay bai hari ni bukak puasa nasi lemak.




-adios-


Saturday, 13 August 2011

Wednesday, 10 August 2011

somebody i used to know

Somebody's fiancee just graduated. Last week. That made her to be a doctor, soon.

That somebody is actually her, whom that somebody's mother always compared to.

This moment I promise myself something, only me and Allah know.

But one thing I really sure, I can be better than her.

Just remember this,

" If you're in any dilemma of life, just think, are you trying to please people, or Allah? "


YOUR CALL.



P/s : last night at KKN's place. Horay!


-adios-


Sent from my BlackBerry® smartphone

Tuesday, 9 August 2011

Sahur sahur!

Hai. Hari ni aku sahur ngan kawan-kawan - Eva, Shikin and Fun. Aku masak Nasi Minyak + Ayam Masak Merah + Ikan Sardin. Sahur tadi disertai Air Milo Panas. Saja je ajak dieorang sahur skali sebab stok ayam banyak. Disebabkan aku nak balik Msia agak lama, so baik aku habeskan bekalan ayam sebelum ianya membusuk.

Kenapa sahur, dan bukan berbuka?
Aku still ulang alik dan kadang-kadang tidur di tempat KKN @ community service. So memang tak sempat masak untuk berbuka. Biasa beli je untuk berbuka. Tapi sahur aku memang masak selagi aku ada kat rumah.

Nanti tengah hari aku bertolak pi tempat community service aku balik, dan menginap untuk terakhir kalinya di sana. Berbuka dan bersahur juga untuk terakhir kali di sana. Besok pagi balik rumah balik dan petangnya berbuka dengan kawan-kawan di Malioboro. Katanya Ayam masak Telur Masin kat sana sedap. Ntah lah. Besok baru nak try. Will update about it later once dah kat sana and maybe with picture.

Lusa tengah hari dah boleh bertolak balik ke Msia. SUB-KUL flight jam 1205 kot. Aku pon lupa. Haha. Nanti jumpa ayah dekat airport dan akan tidur di rumah julpa dan jahya. Hooray! Jumaat petang balik TGG satu flight dengan mak, ayah dan abangkim. Dah lama rasanya tak travel ngan dieorang. Excited jugak.

Okay bai nak sambung tido sbb ngantuk.



-adios-


Sent from my BlackBerry® smartphone

Monday, 8 August 2011

not moving...




p/s : this blog is not moving. :)



-adios-


:)

" When someone harms you, even if it is a deep wound, forgive them. Forgive them not for their sake, but as a sign of gratitude to Allah. Why you ask? For making you the victim and not the oppressor. There is no crime in being a victim, rather it brings you closer to Allah and rids you of sins. But as for the oppressor, they'll have to face their Lord one day. So in reality, they are their own greatest victims. "
 
 
-ILoveAllaah.com 


-adios-
 
 

Sunday, 7 August 2011

Sahur on the road!

Pada ketika ini, aku baru balik dari sahur. Disebabkan tonight might be the last night kiteorang tidur sini, so we decided to go hunt for food for sahur. So here we go, konvoi dalam 6 motor, cari makan.

Aku makan Gurami Penyet tadi. Kenyaang burp. Now masih ada 40 minitues before imsak. Bai nak nongkrong.



-adios-


Sent from my BlackBerry® smartphone

Saturday, 6 August 2011

Better In Time

Was it all that easy, to just put aside your feeling?

P/s : stop being so sensitive. Reminder to myself too.


-adios-


Sent from my BlackBerry® smartphone

Wednesday, 3 August 2011

diskriminasi

Assalamualaikum and hai.

khairul fahmi dan elia dah putus tunang. Ally Iskandar pon desas desus dah putus tunang. Komen aku? Lantak korang, jodoh tu kat tangan Allah, kita je kena rajin cari petunjuk.


bila khairul fahmi putus tunang, benda menarik yang nak dibaca adalah komen-komen orang-orang di laman blog yang mengeluarkan isu ni. Antara isu yang menarik perhatian aku?

DISKRIMINASI NEGERI.

Aku tak menyebelahi sesiapa. In fact, aku sendiri mendiskriminasikan certain negeri and in return, aku sendiri didiskriminasi kerana NEGERI, dalam banyak hal, termasuk personal life aku.

Berbalik kepada hal diskriminasi, bukanlah aku suka mendiskriminasi, tapi aku hanya melihat pada majoriti. Itu sahaja. Majoriti apa? Tepuk Kepala Tanya Otak.

Tapi pada dasarnya manusia itu tetap manusia. Ada yang begitu, ada yang begini. Jadi kesimpulannya? Ntah, pikir sendiri. Malas nak huraikan.


Bai nak masak sahur.

p/s : i think i saw Malaysia Airlines b738 ready to land few days back. But not really sure about that since the last time i ride from KUL-SUB, they still used b734.

-adios-


puasa

assalamualaikum and hai.

first thing first, my emak read my blog, so, hai mak! i want Nasi Halaman Dhuha once i arrive at home soon. oh, wait, that's NEXT WEEK!

second thing, err second???
whatever it is. don't care, don't bother.

3 days of puasa. Alhamdulillah. Things went well. 4 days of terawih, Alhamdulillah, 8, 8, 20, 20. Hopefully can do 20 until the end of Ramadhan.


Few weeks back, asyik kena tanya "Knp km ga mau ngomong?", which on my defend, suka hati aku lah nak cakap ke tak. Ade ke suruh cakap time orang taknak cakap, apekah? BTW, aku memang ada masalah nak cakap, terutama dengan orang yang aku jarang jumpa, dan aku ni lambat panas sket, so korang nak cakap ngan aku, korang la jadi pemicu percakapan, kalau tunggu aku ni, memang lambat sket la nak start. Bukan la sombong ke ape, tapi aku malas nak bukak mulut kalau takde mende nak cakap. Lagipun, aku ni jenis bercerita sakan dengan orang yang aku selesa nak bercerita je dan orang yang aku ada cerita untuk bercerita. 

SO, DEAL WITH IT!



And, is it wrong to stay silent whenever i want?


p/s: 7 days to go.


-adios-


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...