Nursing


Thursday, 28 July 2011

Wednesday, 27 July 2011

Hard thing

One of the hardest moment in life is trying to hate people you love.



No matter how you try to hate, those sweet moments come across your mind and then you hate again then sweet moments come again and that's the way it will keep spinning.



Life is hard, when you choose to be/live that way.



P/s:bertahan lah! It will end, sooner or later! Have faith in Allah!



-adios-



Sent from my BlackBerry® smartphone

sekolah rendah

2-3 tahun yang lepas (aku lupa).


terjumpa friendster seseorang. budak sekolah rendah aku. perempuan. dulu gemuk, now lawa. buat medic di mesir now.


toneng* bunyi YM.


A.Y : bla bla bla. ingat lagi budak tu? die add aku.
aku  : oo haah, budak tu. baru approve friend request die. nape?
A. Y : aku suka die dari kecik bla bla bla.


toneng* bunyi YM,


O. M : bla bla bla. ingat lagi budak tu? die add aku.
aku    : oo haah, budak tu. baru approve friend request die. nape?
O.M  : aku suka die dari kecik bla bla bla.








aku    : ...........








Fakta dari dialog di atas : 


1. Zaman budak sekolah, ko dah pandai menggatal? kantoi muka + perangai skema, tapi gatal.
2. "aku suka die dari kecik" = korang dulu kaki jenayah pekena orang yang utama, ternyata penggatal juga.
3. korang dulu suka mengata die gemuk gemuk gemuk, sekarang die dah lawa, tak lama lagi nak jadi doktor, baru korang sibuk nak kejar? HAMPEH punya laki.
4. kenapa kena luahkan perasaan kat aku? as if aku baik sangat dengan budak perempuan tu dulu.
5. budak sekolah rendah aku tak pernah suka aku, in fact ada yang bawak mulut cakap buruk pasal aku. Sampai aku sekolah menengah pon, still ada yang tak puas hati dengan aku.
6. aku mengalami peralihan kawan masa zaman PTS dulu. bila lompat kelas, kena adapt dengan senior yang lebih setahun dari aku. Untuk budak sekolah rendah, itu adalah antara perkara berat yang perlu dilakukan.
7. aku tak pernah tau ape salah aku masa aku sekolah rendah sampai budak-budak sekelas aku selepas PTS tu majoriti tak suka aku.
8. aku pon tak suka dengan dieorang masa dulu dan hasilnya pada masa sekarang, aku susah nak ingat sape2 budak sekolah aku dulu, even budak kelas aku pon.
9. sebab tu sekarang aku TAK PERNAH ikut reunion budak-budak sekolah rendah aku dan setakat ini, hati belum terbukak nak jumpa dieorang. bukan berdendam, cuma aku rasa aku takde mende yang nak disembang pon, sebab aku memang betul2 lupa siapa kawan sekolah rendah aku.
10. aku hanya ingat cikgu-cikgu aku, few kawan-kawan, betapa banyak usaha aku untuk menjadi pelajar yang terbaik, kawasan sekolah dan kenangan aku sebelum aku lompat kelas.
11. mungkin ada yang pernah cakap aku sombong, kerana muka aku memang sombong.
12. kawan-kawan lelaki aku time sekolah rendah tak perlu buzz aku kat YM dengan harapan aku dapat meng-ejaskan korang untuk member aku yang dah lawa tu, walhal satu ketika dulu, budak perempuan gemuk itu adalah salah satu konco yang suka mengata aku.
13. oleh sebab itu, tiada sebab korang perlu meluahkan perasaan korang kat aku pasal budak perempuan tu. aku tak berminat nak ambil tahu.




Kesimpulannya,




Hakikatnya, lelaki hanya memandang seorang perempuan bila perempuan itu cantik.




Kadangkala aku terlupa yang ayah dan abang-abangku juga seorang lelaki. But they are an EXCEPTION.




Jangan tanya sebab apa kesimpulan aku macam tersasar sedikit dari fakta-fakta tadi kerana aku sendiri pon tak tau.








p/s :1. zaman sekolah menengah lebih banyak kenangan best untuk dikenang.
       2. fakta di atas tiada perasaan dendam dan jeles sama sekali.




-adios-

Monday, 25 July 2011

skyscraper

Demi Lovato - Skyscraper


Skies are crying,
I am watching,
Catching teardrops in my hands.
Only silence, as it's ending,
Like we never had a chance.
Do you have to make me feel
Like there's nothing left of me?

You can take everything I have,
You can break everything I am,
Like I'm made of glass,
Like I'm made of paper.
Go on and try to tear me down.
I will be rising from the ground,
Like a skyscraper,
Like a skyscraper.

As the smoke clears,
I awaken,
And untangle you from me.
Would it make you feel better
To watch me, while I bleed?
All my windows still are broken,
But I'm standing on my feet.
[ Lyrics from: http://www.lyricsmode.com/lyrics/d/demi_lovato/skyscraper.html ]
You can take everything I have,
You can break everything I am,
Like I'm made of glass,
Like I'm made of paper.
Go on and try to tear me down.
I will be rising from the ground,
Like a skyscraper,
Like a skyscraper.

Go run, run, run.
I'm gonna stay right here,
Watch you disappear.
Yeah, ohh.
Go run, run, run.
Yeah, it's a long way down,
But I am closer to the clouds,
Up here.

You can take everything I have,
You can break everything I am,
Like I'm made of glass,
Like I'm made of paper.

Ohhh

Go on and try to tear me down.
I will be rising from the ground,
Like a skyscraper,
Like a skyscraper.
(Like a skyscraper)
Like a skyscraper,
Like a skyscraper.






-adios-



should be me?



THAT SHOULD BE ME
holding your hand




-adios-


Syukur

Why I want to be somebody else when somebody else wants to be me?


Why am I trying so hard to catch thing(s) that is not mine when I have thing(s) that other people wants?




Hakikatnya, manusia tak pernah bersyukur dengan apa yang dimiliki.




Dunia membutakan mata sehingga hati dan minda manusia tercari-cari cahaya yang pada dasarnya dapat dimiliki walau tanpa apapun.



Dan manusia itu termasuk aku.







-adios-



Sent from my BlackBerry® smartphone

Sunday, 24 July 2011

...

I never want to see you unhappy





-adios-




Sent from my BlackBerry® smartphone

penat

TOO MANY THINGS IN MY MIND THAT KEEP SPINNING AROUND.


I WISH I CAN JUST LET IT GO.


I REALLY WISH. REALLY, REALLY WISH.













-adios-

Tuesday, 19 July 2011

life is funny

aku tak pi tempat bakti sosial tu hari ni... bangun pagi with sakit perut yang teramat gara sesungut. terus sms ketua cakap sorry takleh pi. ko gila sakit2 perut tu nak pi naek moto satu jam lagi... mmg pengsan la aku atas moto tu. so hari ni aku lepak rumah dan berehat. penat weh since balik dari msia aku takde masa untuk betul2 rest. hari ni satu hari aku tido je. mengganti rest satu minggu yang macam haram... dan untuk 3 minggu ke depan hidup aku macam ni... takpe, pastu leh balik msia dah. hihi...

hidup ni kelakar. aku pon taktau apsal. just that aku merenung hidup aku selama ni pastu aku rasa kelakar. saiko much. stranger paling dekat dengan aku somehow dah jadi stranger paling jauh. ohye, tetibe ade seekor cicak melintas depan meja study aku. first cicak aku ever lihat di rumah ini selepas pindah. yelah, rumah lama is zoo haiwan. macam-macam ada. wahaha. oh lupa, saya dah pindah rumah baru. tu yang penat berganda. seriously. alhamdulillah settle semua. rumah baru ni aku dok sorang2. tapi dekat gila ngan rumah kawan2. so okay la. takde la sunyi sangat. nanti bila2 aku amek gambar rumah dan bagi korang tengok. huahuahua.

papehal dua budak beradik ni lagi kelakar. haha. Amzar and Hana.


ni tengah tengok Babytv kat astro... ternganga-nganga. haha. 



ni tengah tido... ni real punye tido... ngantuk sangat kot. haha






p/s : i miss my old life, VERY MUCH!




-adios-

Thursday, 14 July 2011

header

my header kat atas ni bakal diedit pada awal tahun hadapan

anda paham apa yang aku maksudkan


hoyeah



-adios-

Tuesday, 12 July 2011

adventure

ceh poyo la sangat adventure. takde la adventure sangat. just sakit bontot je sebab naek motor 45-60 minutes ONE WAY. everyday. until 10 August... pengsan. bontot bengkak. okay bai nak tido.





-adios-

Sunday, 10 July 2011

poli-tikus

hai. aku di surabaya balik setelah cuti seminggu. cuti yang busy. hihi

aku balik semalam. sampai malam semalam. penat macam hampeh. kepala pening. hidung berair. mata berair. pakej terbaik.

takdak ape pon aku nak tulis. just esok start bakti siswa. semoga okay-okay sahaja.

semalam bersih. hampeh haktuih. motif merepek. orang Islam zaman sekarang mudah diperalatkan bak kat Dr. M.

for aku korang nak bersih ke kotor ke, lantak korang la. tapi gaduh2 siap facebook blog segala macam haramjadah. pastu start judge parti-parti politik. yang ni kutuk yang tu yang tu kutuk yang ni. bahasa toksah cerita la. yang pakai kopiah, songkok, coat, tudung, purdah semua, bahasa memang terbaek. mana ntah pegi pelajaran Pendidikan Islam yang belajar dari darjah 1 sampai tingkatan 5 tu. semua nak cari gadoh. nak judge sesama manusia. ni lah susah bila manusia nak jalankan tugas Allah. Allah yang berhak judge manusia. bukan korang. so better jalankan tugas anda sebagai hamba dulu sebelum jalankan tugas Allah.

for aku jugak, semua parti politik ade pro and kontras. ada baik buruk. kerajaan macam ni, pembangkang macam tu.tapi depa semua ni ego. semua nak raih pengundi. semua tak peduli apa jadi, janji depa dapat apa depa nak. ni yang susah. toleransi takdak. kerjasama takdak. last2 jadi hampeh camni. semua bermasalah. semua pening. semua ego. kerajaan pon ade hampeh. pembangkang pon ade hampeh. orang-orang neutral pon sama hampeh. last2 baik semua kembali ke jalan Allah. berdoa yang terbaik, usaha ke arah keamanan bukan sahaja untuk agama, negara, dan dunia, tapi yang paling penting, keamanan dan ketenteraman individu itu sendiri. kalau takdak kenteteraman individu, semua pon maen caci maki last2 nothing, zero, nihil yang berpekdah yang anda dapat. 

insaf la wahai rakyat msia, Islam terutamanya. dunia akhir zaman, Islam gaduh sesama Islam, keamanan tergugat, tak lama lagi siapa tahu kiamat. sempat ke bertaubat kalau still kucar-kacir macam ni?

hidup tak lama, live life to the fullest. bersyukur dengan segala nikmat. Allah bagi macam-macam untuk kita bersyukur. kalau semua tak reti nak bersyukur, sampai masa Allah tarik nikmat, baru tau nak bertaubat. kan, tetiba aku dah bukak tazkirah hari ahad. bukan apa, cuma muak dengan orang-orang zaman sekarang. tak salah memperjuangkan Islam, tapi janganlah sampai menggadaikan maruah Islam.

ape kata semua buang ego, bergabung bersama, mantapkan Islam, mantapkan pemerintahan. dari bukak mulut yang kerja mencaci dan menghina, meng-binatangkan manusia dan lain-lain. wonderpets ade ajar, ape yang penting? KERJASAMA!. sampai berkali-kali wonderpets cakap macam tu. mesti ade sebab. kartun pon pandai berkerjasama, pemimpin-pemimpin plak? haram! semua nak cari gadoh. semua perasan masing-masing bagus. ego melangit. malu je kat itik yang pakai aviator scarf dalam wonderpets tu. 

saja sebagai makluman. singapura jauh maju ke depan sebab tak de parti opposition. mereka berkerjasama dalam satu parti. kita sedap-sedap dok kapir kapir kan orang singapura, orang-orang kapir ni la yang guna ajaran Islam untuk maju, tolerate, kerjasama semua ada. orang Islam sendiri? tepuk dada tanya selera.



p/s : tulisan aku pandangan aku dari otak pikiran aku. you can have your own thought(s). i respect yours, and hope you can respect mine.


-adios-

Thursday, 7 July 2011

durian

sedap. kenyang. kembung. panas. loya. nikmat.


" I'm officially a lobster. "


besar di semua tempat, kecil di tapak kaki.


-adios-

Monday, 4 July 2011

heaven

heaven :

  • berkissing, hugging gomol etc dengan budak kecik berlapan itu.
  • shopped a lot - Jakel Shah Alam, Jusco Setiawangsa, etc.
  • eat a lot - BBQ for Family Gathering at Abang Min's house, Ikan (etc) Celup Tepung, Seberang Takir, Nasi Kandar Pelita, Nasi Ayam Yunnan, etc.




" Maka di antara nikmat Allah yang manakah yang kamu dustakan? "


-adios-

Sunday, 3 July 2011

Almost Lover

ALMOST LOVER - A FINE FRENZY







Your fingertips across my skin
The palm trees swaying in the wind
Images

You sang me Spanish lullabies
The sweetest sadness in your eyes
Clever trick

I never want to see you unhappy
I thought you'd want the same for me

Goodbye, my almost lover
Goodbye, my hopeless dream
I'm trying not to think about you
Can't you just let me be?
So long, my luckless romance
My back is turned on you
I should've known you'd bring me heartache
Almost lovers always do

We walked along a crowded street
You took my hand and danced with me
Images

And when you left you kissed my lips
You told me you'd never ever forget these images, no

I never want to see you unhappy
I thought you'd want the same for me

Goodbye, my almost lover
Goodbye, my hopeless dream
I'm trying not to think about you
Can't you just let me be?
So long, my luckless romance
My back is turned on you
I should've known you'd bring me heartache
Almost lovers always do

I cannot go to the ocean
I cannot drive the streets at night
I cannot wake up in the morning
Without you on my mind
So you're gone and I'm haunted
And I bet you are just fine
Did I make it that easy
To walk right in and out of my life?

Goodbye, my almost lover
Goodbye, my hopeless dream
I'm trying not to think about you
Can't you just let me be?
So long, my luckless romance
My back is turned on you
I should've known you'd bring me heartache
Almost lovers always do













P/s : Did I make it that easy to walk right in and out of my life?








-adios-



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...