Nursing


Thursday, 9 June 2011

Phase-book - Fb

Fb makes me sick nowadays - with stupid competetion. Fine, its not stupid, but more to... ntah... taktau la.


1. Kawan lama aku time skolah rendah dulu yg mmg dah ade kat friendlist, fb chat aku tiba2... ingat nak tanya khabar, rupanya nak soh mengundi gambar die. Dah la tak bagi salam tak bagi ape terus bagi cara-cara nak mengundi. Pikir le sket, korang tegur aku pon tak, tetiba nak mintak tolong, without mukaddimah plak tu. T___T


2. Tiba2 dapat mesej2 di fb yang diforwardkan kepada segerombolan manusia dalam fb list untuk mengundi gambar tersebut, memang tak OK. kalau nak private msg, its fine, but if u broadcast the msg to all of your friends, itewww dah tidak fine anymore. sebab nanti bila sorang reply msg tu, aku akan dapat notification. dan aku benci bila itu jadi sarang tempat nak chat. sila HORMAT privacy kawan2 anda.


3. Iklan by Posting at your friend's wall : its not okay either. sekali lagi, kerana ianya hanya memenuhkan notification. aku punye la excited dapat notification, ingatkan ade la mende penting ke, mamat2 best nak ngorat ke, skali2, haish, promote untuk mengundi rupenya... hancur hatiku... wakaka...


4. Iklan by tagging your friend's name on your iklan mengundi itu. this is not fine jugak, again, kerana notification. aku tak suka notification yang takde kaitan.


5. If you want to promote anything, just post it on your wall, banyak kali pon takpe, sebab tak memenuhkan notification aku. lagipon,kalau aku dah meluat sangat, aku hide je lah post by korang. lebih privacy kan?


6. Kalau korang harap aku akan mengundi korang sebab "tolong" kawan-kawan aku, aku ON je.......... TAPI kalau gambar korang best. kalau gambar biasa2 je, tp dpt undi ramai sebab korang korek orang mana2 ntah soh ngundi, ape yang bestnya gambar itewww? ape yang terjadi disini adalah, quantity beats quality while what I want is quality. quantity doesn't really matter as much as quantity are, but no offense, sometime it does.


7. However, aku still wish korang GOOD LUCK dengan competition korang. ALL THE BEST tak dikira sebab dalam competition ni, ape yang korang perlukan adalah 90% luck and 10% usaha.terbalik dengan study ke ape ke which is 95% usaha, 5%luck and do'a.

Sekian wassalam.





-adios- 





Sent from my BlackBerry® smartphone

No comments:

Post a Comment

thank you very muchooo!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...