Nursing


Sunday, 5 June 2011

best weekend :)

hai!hari jumaat hari tu ayah aku datang bersama adik2 aku.hihi.flight dieorg sampai jam 2040 WIB(waktu indonesia barat)...so dalam jam 2045 camtu aku dah tercegat depan international arrival...dekat nak sejam gak la tunggu dieorang kuar pasal settle imigresen and bags smua...then dalam 2130 camtu dieorang kuar aku pon hoooraaayyy.hihihi....

pastu terus pi amek voucher hotel kat sebelah international arrival tu..naseb aku book dulu sbb minah tu cakap hotel FULL sampai ahad T__T...lepas amek voucher hotel, terus naek airport taxi with Pak Dani, menuju je Hotel Tunjungan... biasa parents and family aku datang memang duduk sini sebab sebelah tu je mall gedabak besar bernama Tunjungan Plaza...so senang if nak cari makan ke ape ke takyah susah2.... lepas dah check in hotel, semua pon makan nasi padang. nasi padang tu aku belikan before pi airport sebab dieorang taknak dinner dalam flight... so, aku beli kat kedai nasi padang yang bukak malam sahaja.. so mengurangkan potensi nasi padang basi. hehe... aku pulak melantak kfc zinger yang aku pesan kat adik aku soh beli. hahaha... sebab kfc indo takdak zinger and whipped potato...ayam goreng pon rasa lain.... nugget pon takdak..banyak la yang takdak....so lepas melantak nasi padang and KFC, semua tido..burok perangai..haha...

the next day, hari sabtu,pagi tu dalam jam 0800 terus pi breakfast kat hotel... pas melantak buffet breakfast tu, smua naek semula ke room untuk siap2 nak pi JMP-Jambatan Merah Plaza... kat sini banyak jual kain2 and baju2... kakak aku ade pesan soh beli kain lace(die cakap nak raya pakai glemer2 sbb dah kurus..poodaaah..haha), maka, kami datang laa kesini...ayah aku pulak, everytime datang sini mesti nak beli baju2 kat abang2 dan abang2 ipar aku... so maka kami shopping sehingga tidak sempat mengambil gambar.... haha.... pastu ade sorang tu time lalu kat Donny Donut, die terliur tengok donut coklat... so, aku pon beli la dua bijik..dua2 untuk adik aku berdua...pas makan die kate sedap... memang la sedap.. aku selalu jugak beli kat situ kalau pi JMP. hehe.

lepas dah penat shopping, kiteorang pon pi gerak pi Rumah Makan Ayam Goreng Nyonya Suharti.... ni lagu satu kedai favourite ayah aku... dulu ayah aku penah belajar kat Jogja, so die tau kedai ni sedap..and actually kedai ni asal Jogja jugak kalau tak salah aku... so melantak la ayam goreng...seperti biasa...busy sangat sampai tak sempat tangkap gambar.hahaha...

pastu lepas brup kenyang alhamdulillah, gerak balik hotel pasal dah dekat nak asar, aku tak solat agi. dieorang takpe, leh jamak. haha... sampai2 hotel, smayang2, rehat2 sat. then pagi tu ayah ade cakap nak reflexology kaki kat hotel...pastu aku cakap laa. mahaaal TAPI kat Tunjungan Plaza tu ade tempat reflex... tempat tu aku slalu pi gak actually untuk massage.. best gak la... so, ayah cakap OK.. die nak reflex and massage skali.. so aku pon call untuk booking... sebab kalau hujung minggu biasa memang full la manusia kat situ... so jam 1515, gerak pi TP kat sebelah hotel tu... pastu tinggal ayah kat situ, aku bawak adik2 aku pi jalan around TP...2 jam ayah urut..sbb reflex 1 jam, massage 1 jam...so pusing2 la aku and adik aku kat mall gedabak tu...

mula2 punye la takde keje, aku ajak adik aku naek kapal.. wakaka.. padahal kapal tu bosan gila.. ala, kapal swing2 tu...haha...kiteorang naik pastu gelak2 je dari start sampai habes. hahaha... lepas tu, aku ade beli satu makanan ni... nama die Tako Chiro... die actually mcm takoyaki.. bukan macam la,memang takoyaki... makanan jepun.. pastu saja soh adik aku try... sekali die try... "weh, sedapnya... sejibik macam yang mak angkat aku buat kat jepun dulu" ...hahaha....kan aku dah cakap sedap... haha.... lepas tu aku ajak adik aku makan frozen yogurt...adik aku dok sebok fruitty tutti... haha... aku cakap, wei, sini fruitty tutti tu tak laku pasal mahal... bukak skejap pastu bankrup. haha...frozen yogurt kat satu mall ni punye la banyak... ade Icy Blue(very simple,cheap and nice as junkfood), Red Mango(sedap,mahal sket,more to rasa susu)Sour Sally(ni froyo masam hekkk.. tapi still beratur panjang jugak untuk beli. haha), J.Co(J.co punye froyo best gak...haha) and ada few lagi kot...tapi banyak yang dah tutup sbb tak laku... yang bukak ni smua yang still bertahan... haha... besa aku beli Red Mango, so aku pon bawak la adik aku try...nyum2...amek yang twist rasa standard with blackberry, pastu amek topping strawberry, longan and almond... hehehe.. lepas tu adik aku yang sorang lagi plak nak starbuck, maka berjalan la  pi starbuck.. beli ice blended coffee java chips... aku tak sure ade ke tak menu ni kat msia, tapi menurut adik aku, takde pon.. haha... tapi sedap je rasa....

then, kiteorang pi kedai2 comel2 untuk beli hadiah birthday azie... masuk kedai, aku soh azie carik barang yang die nak dibawah harga sekian2... lepas tu die cakap die nak bag domo.. aku pon belikan laa. kasi hadiah kat die.. sungguh mithali kakakmu ini... hihi... lepas tu, kiteorang gerak pi Matahari... untuk beli baju budak monkey berlapan itewwwwww... best betul shopping kat Matahari, kalau beli banyak,dapat diskoun... tu hari besa, kalau tengah sale, perrggghh..... aku penah angkut 3 baju skali gus time Sale. hahaha... lepas tu pi beli ayah punye eyedrop sbb mata kering (udara surabaya sangat kering..huhu).. pastu ade lagi 30 minutes, aku pon ajak adik aku pi beli ice blended kat Each A Cup... EAC ni ade gak kat msia, tapi yang aku try baru ni kat Farenheit 88 tu, tak sedap langsung! tensen je... so beli la Grape Ice Blended with Pearl... sedap... hahaha... pastu tetiba adik aku cakap "wei, aku rasa nak makan lagi takoyaki tu" ... hahahhahaha.... time tu air aku tak siap agi, so aku soh adik aku pi beli sendiri je... sekali2 die beli lagi 2 kotak... hahaha... 1 kotak ade 3 biji... yang first tadi dah makan sebijik setengah... pastu tambah lagi 6 biji... tapi die makan 4 biji je... yang 2 lagi bagi ayah and aku... hahaha...

lepas tu, disebabkan dah maghrib, balik hotel balik... so aku smayang maghrib smua... lepas tu gerak pi kedai makan Ayam Bakar Primarasa...order ayam bakar, ikan gurami(kaloi) bakar, sayur asam and air... air aku amek juice kopyor, since kat kedai tu memang glemer dengan juice kopyornya... sedap! hehe... ikan and ayam bakar sini lain dengan macam kat msia... kat msia jauuuuh lagi sedap... pasal kat sini die perap pakai kicap je... so cam biasa2 je rasa die... huhu... lepas kenyang melantak kat situ, kiteorang gerak pi Grand City Mall... jalan kaki je... sebab dekat sangat... GCM ni baru lagi bukak... last time ayah aku datang tahun 2009, takde tanda2 nak dibangunkan mall pon kat situ... haha... now siap dah ade temporary ice skating lagi... hahaha... lepas tu ade budak sorang tu, die spent masa dalam bilik air SAHAJA sepanjang dalam mall tu... hahaha... aku ngan ayah pi jalan2 tengok2 kedai... ayah beli buah salak and avocado untuk buat balik msia... ayah kate avocado kat msia mahal... so, die beli kat hypermarket kat bawah tu... lepas tu adik aku kuar2 bilik air, still sakit perut lagi, last2, decide nak balik... aku baru nak ajak adik aku azie tu pi makan aiskrim kecik2 5 batang... tapi kesian die sbb kena teman kak awa pi toilet... haha... last2 balik je hotel... jaaaammmmm pulak jalan malam2 pasal ade konsert sempena anniversary surabaya ke 7 ratus brape ntah. haha... ade artis seperti ST 12, nidji dan lain2, maka ramai la mong-nyet mong-nyet yang nak pi tengok... wakakaka... lepas balik, smua wassalam. tido. haha...

esoknya (hari ni), ahad, pagi2 pi breakfast buffet hotel cam besa... then, aku ngan azie lari sat pi TP untuk tukar duit ayah suruh... lepas tu around 1030 camtu checkout, naek teksi, pi letak bag2 kat umah aku sat, then terus gerak pi Surabaya Plaza a.k.a Delta untuk beli keropok ikan mak nak dengan brownies kakjah pesan... pastu kakjah pesan soh beli tshirt surabaya untuk bagi hadiah birthday kat Hana iaitu hari ini... hihi... so pas dah dapat barang2, terus naek teksi, pi RM Ayam Goreng Ny. Suharti lagi.... ayah suka sangat makan kat situ, maka kami mengikut saja... kali ni order ayam goreng cam smalam and order Gurami Goreng Asam Manis... ade sorang budak tu cakap taknak makan, skali habes satu pinggan die belasah... haha... yang sorang lagi plak makan sampai tambah2 sebab sedap... hahaha... lepas makan, terus blah naek teksi pi bakal rumah baru aku... ayah nak tengok okay ke tak... lepas dah tengok2, balik la rumah naek BECA. haha... ayah naek dengan aku, awa naek dengan azie... haha... banyak songeh gak dieorang ni lepas turun beca cakap sakit bontot la, sakit belakang la... hahaha... pastu since ade lagi 2 jam nak pi ke airport, dieorang lepak2 bilik aku, repack barang2, main2 keyboard pastu ayah online check berita,  pastu budak 2 orang tu tido time ayah online... haha... dah 1430 camtu siap2 nak pi airport... Pakcik teksi airport, Pak Ali datang jam 1515, then gerak pi airport... aku ikut skali... lepas checkin smua, ajak dieorang makan A&W kat aiport... makan2 fries, aiskrim , rootbeer and share2 ayam 2 ketul then hantar dieorang kat pintu departure... sobsobsob... tiba2 berkumandang lagu akademi fantasia... percaaayaaa padaaa dirii... dengannn harapannnn dannnnn keyakinaannn... roooosssmaaaa~~~

lepas bai2 aku pon balik rumah. lepas tu suka hati aku la nak buat ape pon. haha... untuk gambar2 sila tengok kat bawah... aku dah combine skali... sebab internet lembab tahap kura-kura obesiti tumpang atas siput buta pakai tongkat tempang kaki... sekian sahaja dari bilik berita... roger and out...



ni gambar2 makanan yang ada...haha...

gambar2 kenang manis terindah.wakaka..... 



ni depan rumah aku...gambar budak 2 orang ni naek beca...sebab aku ngan ayah sampai dulu.....haha...


okay itu saja.bai.



p/s : HAPPY 2nd BIRTHDAY HANA BANANA!

-adios-


3 comments:

  1. tutti fruity la ana, bukan fruity tutti.hihi

    ReplyDelete
  2. hahaha. sekian. panjang nya. adoi. haha. saya mmg hebat.

    ReplyDelete
  3. halamak kak athie,terbalik plops.wahaha.

    awa,hebat hek mung.

    ReplyDelete

thank you very muchooo!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...