Nursing


Thursday, 30 June 2011

Alhamdulillah

Alhamdulillah Thank You Allah for everything. Exam dah settle. Deposit rumah baru dah settle. Brownies dah beli. Tinggal nak packing barang je... hehehe... and tadi pas exam terus pi buat Panoramic untuk consultation ngan Oral Surgeon besok. Cuakness. Hopefully everything is going to be OK.





Bai nak pi bergembira bersama rakan-rakan.



-adios-


Sent from my BlackBerry® smartphone



Wednesday, 29 June 2011

Jiwang

Diambil dari Saya harap awak tau saya still sayangkan awak on Monday, 16 May 2011 at 19:09

Perbezaan Suka, Sayang dan Cinta


Saat kamu MENYUKAI seseorang, kamu ingin memilikinya untuk keegoanmu sendiri.
Saat kamu MENYAYANGI seseorang, kamu ingin sekali membuatnya bahagia dan bukan untuk dirimu sendiri.
Saat kamu MENCINTAI seseorang, kamu akan melakukan apapun untuk kebahagiaannya walaupun kamu harus mengorbankan jiwamu.


Saat kamu menyukai seseorang dan berada disisinya maka kau akan bertanya,"Bolehkah aku menciummu?"
Saat kau menyayangi seseorang dan berada disisinya maka kau akan bertanya,"Bolehkah aku memelukmu?"
Saat kamu mencintai seseorang dan berada disisinya maka kau akan menggenggam erat tangannya...


SUKA adalah saat ia menangis, kamu akan berkata "Sudahlah, jangan menangis."
SAYANG adalah saat ia menangis dan kamu akan menangis bersamanya.
CINTA adalah saat ia menangis dan kamu akan membiarkannya menangis di bahumu sambil berkata, "Mari kita selesaikan masalah ini bersama-sama. "


SUKA adalah saat kamu melihatnya kamu akan berkata,"Ia sangat cantik/tampan dan menawan."
SAYANG adalah saat kamu melihatnya kamu akan melihatnya dari hatimu dan bukan matamu.
CINTA adalah saat kamu melihatnya kamu akan berkata,"Buatku dia adalah anugerah terindah yang pernah Tuhan berikan padaku.."


Pada saat orang yang kamu SUKA menyakitimu,maka kamu akan marah dan tidak mahu lagi bicara dengannya.
Pada saat orang yang kamu SAYANG menyakiti hatimu, kamu akan menangis untuknya.
Pada saat orang yang kamu CINTAI menyakitimu, kamu akan berkata,"Tak mengapa dia hanya tidak tahu yang dia lakukan."


Pada saat kamu suka padanya, kamu akan MEMAKSANYA untuk menyukaimu.
Pada saat kamu sayang padanya, kamu akan MEMBIARKANNYA MEMILIH.
Pada saat kamu cinta padanya, kamu akan selalu MENANTINYA dengan setia dan tulus...


SUKA adalah kamu akan menemaninya bila itu menguntungkan.
SAYANG adalah kamu akan menemaninya di saat dia memerlukan.
CINTA adalah kamu akan menemaninya tidak peduli bagaimana pun keadaanmu.


SUKA adalah hal yang menuntut.
SAYANG adalah hal memberi dan menerima.
CINTA adalah hal yang memberi dengan rela.










NOTA PENTING : TIDAK DITUJUKAN UNTUK SESIAPAPUN. DIULANG, SESIAPAPUN!
SEKADAR MEMBACA DAN BERKONGSI. HARAP MAKLUM.




p/s : esok . . . lusa!!!






-adios-



Tuesday, 28 June 2011

hiburkan hati

Notes : cerita setiap case tidak ada kaitan antara satu sama lain.

Case 1 : 
Adnin : jan, jan. he he he. (gelak jahat)
Aku : Ko pehal?
Adnin : Hitam gila muka kau.hahahah.
Aku : Budus. Apsal tak panggil aku negro dol?
--------------------------------------------------------------

Case 2 : 
Fery (Indonesian friend) : Nilai jiwa anak-anak kayaknya averaj aja. (Markah psychiatry budak2 ni averaj je nampak gaya)
Aku : Hah? Apa?
Fery : Ga, nilai jiwa kayaknya semuanya averaj aja.
Aku : Oh, maksudmu average?
Fery : Oooppps...nyebutnya salah ya.haha.
--------------------------------------------------------------

Case 3 :
Indonesian friend : Itu lho, pemeriksaan saraf yang opposait opposait itu lho. Apa ya namanya?
Aku : Hah? Apa?
I friend : Itu......yang opposait ituuu.
Aku : Hah? ga ngerti deh...
I friend : Ini lho.*sambil menunjuk ke arah sebuah perkataan ini.
Aku : Oh, opposite maksudmu?
I friend : Eh ga, nyebutnya opposait koq...
Aku : Ya sudaahhh... Jalani saja hidupmu, asalkan gembira....
--------------------------------------------------------------

Case 4 : 
Di kala tengah exam neuro hari Jumaat. Arrgghh, sejuk gila ruang ujian ni, pengen pipis.
Aku : Doc, permisi mau ke toilet sbntar ya. (sambil berlari-lari anak sbb banyak agi soalan tak jawab)
Doc : OK.
*setelah beberapa ketika*
Aku berlari-lari anak masuk ruang ujian dan menuju ke seat aku. Baru melangkah naik tangga yang pertama.
Aku : oo makkk.
Doc : lohh lohh... koq sepatunya terbang???
Aku : he he he. (malu nak mampos)
*Kaki tersepak tangga, kasut crocs aku tercampak ke tengah-tengah ruang ujian. Bengong. Satu ruang ujian tengok dan gelakkan aku. Takpe la, aku gembira dapat menghiburkan korang.
--------------------------------------------------------------



Google translator sometimes can be hilariously funny.




Notes :
1. Yeay, tinggal satu lagi paper yakni lusa!
2. Yeay, MRP(Multi Reentry Permit) dah siap! Dah boleh packing!
3. Yeay, akhirnya dapat check problem jaw clicking ni!
4. Yeay, boleh postpone cuti!
5. Yeay, bye!




-adios-



With "Friend", you are INVISIBLE.

I really shouldn't write this. At least not tonight. But can't stand this anymore. Tired of this creature on earth called "friend". Mind the bracket.

I don't want to discriminate anything. But seems that you are the one who started first, so maybe its okay. This is why I hate living in this country. You got friend, they think, you are "friend". Stupid enough.

It seems like my 'I' friends refused to trust me, nor the rest of Malaysian. And when they did, its only because they MUST or HAVE TO.


I know I shouldn't discriminate since few of them really, really kind and nice. But then from my observation, only 3 out of 19 'I' "friends" are nice. The rest? They'll come to you ONLY when they need something from you. 

Examples :
1st case.
We bumped into each other. I looked at her, willing to smile or maybe say hi. But pity me, she just walked straight, not even jeling pon. And then this one day, I just arrived at hospital, walking to the lecture hall, suddenly she waved her hand high, and I smile back. It turned out to be, she wanted a piece of tissue. "Friend" like this? USELESS.

2nd case.
I asked if any of my 19 "friends" if they have any notes @ past year questions, they lied to me, and my Malaysian friends too. They said they didn't have when the truth is they did have. Macam mana tau? 3 from those 19 "friends" told me. And I automatically like, WTF. Few days after that, few of them, came to me, asked if I have this and that blablabla. This is real WTF. Kau tak dapat @ takde, baru reti cari aku!!! Kalau kau ada, bukan main berlagak eksyen aku tanya pon buat taktau. Hampeh.


There are too many cases that I can't write it here. But if you know it, I know you will feel the same. It'll come like this. "MACAM SIAL LA!!!"


Astarghfirllah, bagi la aku sabar Ya Allah.


Friend is important. But "friend", you only be needed when they DESPERATELY have to. But most the time, you are INVISIBLE to them.


Therefore, choose your friend wisely.


P/s : if you want to know who that 'I' "friends" of mine, scroll back to the old post. I blogged about them once. I swear I never want to hang out with them anymore. Shouldn't trust them at the first place. Too disappointed till I can't stop thinking about it. Sigh.




-adios-




Sent from my BlackBerry® smartphone



Sunday, 26 June 2011

Chicken Cordon Blue




Chicken Cordon Blue with French Fries @ Solaria.




Sometime I need my me-time. And after all, eating and walking alone in a mall is not that bad. Enjoy saja!






-adios-






Sent from my BlackBerry® smartphone

Narcissism


English :
Narcissism is the personality trait of egotism, vanity, conceit, or simple selfishness. Applied to a social group, it is sometimes used to denote elitism or an indifference to the plight of others.
The term "narcissism" was introduced by Havelock Ellis (later developed further by Freud in On Narcissism) after Narcissus who in Greek myth was a pathologically self-absorbed young man who fell in love with his own reflection in a pool. Freud believed that some narcissism is an essential part of all of us from birth. Andrew P. Morrison claims that, in adults, a reasonable amount of healthy narcissism allows the individual's perception of his needs to be balanced in relation to others. In Spanish, especially in Spain, where psychoanalysis is not used in public health, the word "narcissism" has a different meaning, i.e., "overindulgence at considering one's faculties or acts". Thus, the term "healthy narcissism" is replaced by "healthy self-love".
Some experts believe a disproportionate number of pathological narcissists are at work in the most influential reaches of society such as medicine, finance and politics.

Indonesian/Malay :

Narsisisme (dari bahasa Inggris) atau narsisme (dari bahasa Belanda) adalah perasaan cinta terhadap diri sendiri yang berlebihan. Orang yang mengalami gejala ini disebut narsisis (narcissist). Istilah ini pertama kali digunakan dalam psikologi oleh Sigmund Freud dengan mengambil dari tokoh dalam mitosYunani, Narkissos (versi bahasa Latin: Narcissus), yang dikutuk sehingga ia mencintai bayangannya sendiri di kolam. Tanpa sengaja ia menjulurkan tangannya, sehingga ia tenggelam dan tumbuh bunga yang sampai sekarang disebut bunga narsis.
Sifat narsisisme ada dalam setiap manusia sejak lahir, bahkan Andrew Morrison berpendapat bahwa dimilikinya sifat narsisisme dalam jumlah yang cukup akan membuat seseorang memiliki persepsi yang seimbang antara kebutuhannya dalam hubungannya dengan orang lain. Narsisisme memiliki sebuah peranan yang sehat dalam artian membiasakan seseorang untuk berhenti bergantung pada standar dan prestasi orang lain demi membuat dirinya bahagia. Namun apabila jumlahnya berlebihan, dapat menjadi suatu kelainan kepribadian yang bersifat patologis. Kelainan kepribadian atau bisa disebut juga penyimpangan kepribadian merupakan istilah umum untuk jenis penyakit mental seseorang, dimana pada kondisi tersebut cara berpikir, cara memahami situasi dan kemampuan berhubungan dengan orang lain tidak berfungsi normal. Kondisi itu membuat seseorang memiliki sifat yang menyebabkannya merasa dan berperilaku dengan cara-cara yang menyedihkan, membatasi kemampuannya untuk dapat berperan dalam suatu hubungan. Seseorang yang narsis biasanya memiliki rasa percaya diri yang sangat kuat, namun apabila narsisme yang dimilikinya sudah mengarah pada kelainan yang bersifat patologis, maka rasa percaya diri yang kuat tersebut dapat digolongkan sebagai bentuk rasa percaya diri yang tidak sehat, karena hanya memandang dirinya lah yang paling hebat dari orang lain tanpa bisa menghargai orang lain.

Notes sendiri : 
Narsis yang bersifat berlebihan @ patologi termasuk dalam Gangguan Keperibadian (Personality Disorder). Oleh sebab itu, stop lah bergambar, berblog etc secara narsis yang berlebihan kerana itu bersifat patologis dan nanti tak pasal-pasal tumbuh bunga narsis sekali haaa. Sekian wassalam.




Credits to : Wikipedia ini dan ini.

-adios-


Saturday, 25 June 2011

random awesome


"Cinta manusia itu urusan Dia. Cintakan Dia itu urusan kita. Jgn sibukkan diri dgn urusan Dia sedangkan kita gagal menyempurnakan urusan kita"


"Never compare your life story with those in the movies, because they are written by scriptwriters. Your's is written by Allah"



"People who want to stay in your life, will always find the way"







-adios-



Thursday, 23 June 2011

Forgive me Ya Allah for all the sins I've done.

Kuatkanlah hati hambaMu ini.

Bertabahlah Jannah! Sikit saja lagi.


:(((((((((




Sent from my BlackBerry® smartphone

farzana, amzar dan hana






masuk hospital lagi budak ni. HSNZ, KT. suspect pneumonia. adoi. kesian gila.
mak cerita, time papa dia first time sampai hospital, dia nampak papa die je, terus buat muka menjebek, lepas tu tunjuk tangan die kena balut2... wuaaaa. menangis dah aih.

pastu amzar plak demam. berjangkit from nursery. aiya. belum kes hana. lagi 'special'. kakjah cerita the past few nights budak ni asyik dok "akut...akut"... taktau la dia takut apa... tengah2 malam meraung menangis. pastu minum susu banyak gila. bila dah rasa lain, bawak jumpa ustazah kat nursery. hah, rupanya ada "benda" menumpang kat hana. aiyo. lepas ustazah dah baca2 something, hembus2, die terus muntah lendir, lepas tu nampak lembik dan penat. adoi. kesiannya... huhu...

get well soon parjane, amzar and hana. insyaAllah.




-adios-

Sunday, 19 June 2011

sejar hati yang banyak

Maddi Jane - Jar of Hearts (cover)




just discovered this video. haha. power gak suara die time jerit-jerit tu. hilang stress. okay bai nak tido.




-adios-

Biz-e

Wuaaaaa. Benci bila study tapi cam still blur. Ayyo amma appa... How ah? Mati gue.

This week and forward gonna be a bit busy. Ceh poyo, update blog macccannnggg.

20 June 2011 - 1 July 2011 : final exam
1 July 2011 - 6 July 2011 : Malaysia
11 July 2011 - 5 August 2011 : KKN @ Community Service
8 August 2011 - 26 August 2011 : Short sem (hopefully not, do pray for me. Thank You)
27 August - 4 September 2011 : Malaysia for Eid Fitri.
4 September and forward : Fully clinic.


Sekarang boleh pengsan. Bai.



-adios-


Sent from my BlackBerry® smartphone

Friday, 17 June 2011

community service = bakti sooooo-sial

hai. hari ni baru keluar list nama untuk bakti sooooo-sial untuk bulan julai nanti. BS ini akan berjalan selama satu bulan, yakni 4 minggu. Alhamdulillah, tempat BS tu aku dapat dalam Surabaya je. Meaning that takde la dapat jauh-jauh yang masuk kampung rumah takde elektrik, nak masuk kawasan kena naik lori, line phone totally takde. So, sangat bersyukur bila dapat area Surabaya ni. Lagi best boleh pi sana ulang-alik tiap-tiap hari. Lagi best lagi ade bemo @ angkutan kota yang pi sana jugak. Lagi besttt lagi kalau ade member Indonesian baik hati nak tumpangkan naek kereta mereka, duit minyak tong-tong la aku tak kisah, janji kesenangan bersama.

Btw, aku dah google map tadi. Tempat tu around 20-30 minit je if naek kereta and around 50-75 minit lah kalau naek bemo. Alhamdulillah lagi sekali, takde la susah nak pikir ape-ape kan. Dan semoga saja kawan-kawan satu group dari fakulti-fakulti lain semua baik-baik dan tak skema sangat. Pening lah dealing ngan orang skema-skema ni. Rasa nak hantuk kepala kat dinding.

Aku jugak mintak tolong semua yang membaca ini mendoakan supaya takde kuliah ataupun exam before pergi bakti sosial ni sebab aku dah ada plan lain. Korang boleh amiiin kan je ape yang korang baca, kalau rajin leh tolong buat solat sunat hajat skali, boleh doakan sekali dengan aku punye final exam and yudisium nanti. Thanks a lot ;)

For now, kena focus final exam this two weeks. Kalau taknak shortsem this sem, kena betul-betul score, or else, aku akan berpuasa kat sini lama this year. Taknak! Aku mesti balik puasa kat Msia sampai raya. Mesti! Pasti! Wajib! *sekadar monolog dalaman.



Partner aku dari fakulti yang sama tu aku tak kenal sape die. Budak junior. Semoga saja dia ada kereta. Huhu.






-adios-

Thursday, 16 June 2011

kisah seekor tikus derhaka

     Pada suatu hari, di sebuah kampung di tengah-tengah kesibukan bandar kedua terbesar di Indonesia, ada seekor tikus yang lagaknya habis macho, idaman setiap tikus betina. Untuk menunjukkan kemachoan beliau lagi, beliau bercadang untuk keluar secara senyap-senyap(sneakout), tanpa pengetahuan ibubapanya. Sudah dipesan oleh ibubapanya, jangan bermain di luar rumah pada malam hari, nanti buruk akibatnya. Tapi apa yang terkesan di hati sang anak? Tiada. Lalu pada malam tadi, si tikus itu pun keluarlah, mencari sedikit hiburan, untuk menggembirakan jiwa mudanya.

     Asalnya, tikus itu cuma mau bermain-main di sekitar tong sampah di bahagian dapur. Biasalah, di rumah mana-mana pun tong sampah adalah tempat kegemaran si tikus dan rakan-rakannya bermain. Tetapi, pada malam itu, tikus itu mahu mengeksplorasi tempat permainan baru, maka masuklah ia ke dalam sebuah bilik yang gelap. "Wow, enak juga disini ye. Bau pun harum, tak macam tempat aku selalu main tu", getus hati kecil si tikus. Lalu bermainlah ia di dalam bilik gelap itu walaupun tidak mempunyai idea sama sekali apakah sebenarnya tempat itu.

    Sedang rancak bermain sendirian, tiba-tiba, "Hoooo mak kau terbalik aku", latah si tikus. Splassshhh!!! Bunyi air tersasar mengikut Prinsip Achimedes pun berbunyi. Si tikus masih keliru dimana beliau sedang berada. Dicubanya untuk naik ke permukaan tapi tidak berjaya, licin mungkin. Setelah beberapa ketika mencuba untuk keluar dari tempat tersebut tetapi tidak berjaya lalu si tikus membuat keputusan untuk tidak lagi mencuba. Habis tenaga sahaja yang difikirkannya. Si tikus bercadang untuk menunggu sahaja hari siang supaya paling tidak, dia tahu dia di mana.

     Setelah terbit fajar, teman seperjuangan si ayam berkokok, lalu matahari pun keluar, menunjukkan taring sinarnya yang keterlampauan sehingga bisa menerangi seluruh alam semesta. Pada ketika itu, si tikus tersedar, "Oh my God, apa yang sudah aku lakukan???", kata hati kecil si tikus, gusar dengan keadaannya. Si tikus menangis dan terus menangis, meratapi kesedihan hidupnya. Mengapa mahu diratapi sedangkan yang memulakan itu siapa? Si tikus tersedar dengan kesalahannya iaitu keluar secara diam-diam pada malam hari dan tidak memberitahu terlebih dahulu kepada ibubapanya. 

     Si tikus sedar bahawa dia telah derhaka terhadap kedua ibubapanya. Sekarang si tikus buntu, mencari jalan keluar. Dicubanya untuk memanjat, tapi tidak berjaya. "Hah, padan muka kau, siapa suruh mencari bahana?", kata si tikus sendirian. Ketika ini, tiada apa yang dapat dilakukan melainkan berdoa kepada si Pencipta. Kalau mencari kesenangan tapi akhir bahana yang datang, siapa dikau untuk menentukan takdir ilahi? Ajal dan maut di tangan Tuhan. Si tikus hanya mampu berserah.

    Pada ketika menunggu sisa-sisa hidupnya selesai, tiba-tiba si tikus mendengar bunyi tapak kaki. "Ah, tidak mungkin papa dan mama berjalan, bagaimana bisa?", getus hati kecil si tikus. Semakin lama bunyi itu semakin mendekati. "AAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!! bodoh bodoh bodoh", tiba-tiba suara itu berbunyi. Suara seorang manusia yang lagaknya seperti beruk yang sedang terkejut. Rupa-rupanya manusia itu ingin mandi, malangnya beliau terlihat sebuah objek yang tidak begitu aneh kelihatannya di dalam tab ataupun kolah mandi. Lalu manusia itu bertempiaran lari keluar dari bilik air itu dan tidak jadi mandi.

   "Jahanam kau tikus, kecil-kecil taknak pergi sekolah, bila besar menyusahkan aku!", maki si manusia. Si tikus hanya mendengar, tidak mampu berkata apa-apa. Merayulah sekuat apapun, kini yang tinggal hanyalah masa bertaubat, sebelum pergi menghadap Ilahi. Manakan mungkin manusia mahu menolong si tikus itu. Berani bermain, beranilah terima padahnya!

    Akhirnya, manusia tadi tidak jadi mandi, dan disini beliau, mengarang kisah hidup si tikus yang derhaka sambil menunggu pembantu rumahnnya datang untuk menamatkan riwayat tikus itu, lalu membersihkan kolah mandi itu. Kepada si tikus, bertaubatlah, masa anda cuma sekejap saja lagi dan ketika anda mati nanti, Rest In Peace.



p/s : cerita tikus adalah fiksyen. cerita manusia adalah cerita benar. tiada kaitan antara yang hidup ataupun yang telah meninggal dunia.



-adios-


Wednesday, 15 June 2011

Airbus on 2050

Sumber dari Utusan Malaysia .


LONDON 14 Jun - Syarikat pengeluar pesawat, Airbus mempamerkan reka bentuk konsep bagi pesawat masa depan dengan kabin yang telus supaya penumpang dapat melihat pemandangan di sekeliling ketika terbang merentasi udara. Pesawat yang dilengkapi membran dinding kabin 'pintar' dan permainan interaktif itu dijangka mula beroperasi pada 2050.

Konsep futuristik bagi perjalanan udara dalam tempoh 40 tahun akan datang itu didedahkan di sini semalam oleh Airbus dan pastinya akan menggerunkan mereka yang sudah sememangnya takut menaiki penerbangan. Kabin kelas pertama, perniagaan dan ekonomi digantikan dengan zon-zon untuk bersantai di depan, bekerja di belakang, dan sebuah bar serba lengkap untuk bersosial.

Penumpang akan dapat melihat pemandangan di sisi dan depan mereka, kerana itu  penutup mata mungkin perlu dipakai semasa berlepas dan mendarat. Dinding pesawat berubah mengikut keadaan cahaya manakala paparan permainan holografik dan kemudahan hiburan dalam penerbangan menggunakan kuasa yang dijana dengan haba tubuh penumpang.

Kabin konsep itu merupakan struktur bionik yang meniru kecekapan tulang burung, dakwa Airbus. Ia akan memberikan kekuatan di mana perlu, di samping membolehkan pemasangan membran dinding kabin 'pintar' yang mengawal suhu udara dan boleh dijadikan telus supaya penumpang menikmati pemandangan panorama yang terbuka luas.
Kabin masa depan itu menyusuli pesawat konsep yang dipamerkan oleh Airbus pada tahun lepas, dilengkapi pelbagai teknologi untuk mengurangkan penggunaan bahan api, pengeluaran asap, pembaziran dan bunyi.

"Penyelidikan kami menunjukkan penumpang pada 2050 mengharapkan pengalaman perjalanan yang lancar sambil mengambil berat tentang alam sekitar dan kabin konsep itu direka dengan tujuan itu," kata Naib Presiden Eksekutif Kejuruteraan Airbus, Charles Champion. - Agensi


credit from Utusan


ape kate aku?
fuyyyyoooo... haha... macam best... dan macam scary nak mati... papehal, 2050 tu lama lagi, ntah hidup ke tak lagi ntah. tapi kalau aku hidup lagi 2050 tu, nak le jugak try naek skali. hihi.



-adios-

Emo

OMG, really got on my nerve. This bunch of stupid mental retardation kids just won't stop!!!

1. Keep calm. Inhale. Exhale. Okay.

2. Remember, No matter WHO you are in this world, you will not even ONE STEP ABOVE anyone you hina/maki before in akhirat later.

3. Standing and living in reflection of your "famous" or "royalty"(even if you don't have any blood relation with the royals) family, is not bringing you anywhere. People are not looking @ respect you because who you are, they respect you because who your father are. Why do they want to respect @ highly tabik you when the only thing that you are success at, is your bad attitude.

4. Saying as if your life is PERFECT because of those MONEY you got(which I bet NONE of that money is YOURS) doesn't matter to me. But the part of egoism, berlagak, and ungrateful is the one that keep bothering me. God gives you good life to make you grateful to Him, not to make you more angkuh and make fun @ maki @ hina to people below you.

5. Bad attitude leads to bad image. No matter how famous and rich you are, with that attitude, someday you will know how far you can go. With all those spotlights you got, people are not looking at you as a role model, in fact, they are looking at you as a spoil, misbehavior child, which is FYI, is NOT GOOD.

6. Again, all the things you've got today, NOTHING is PERMANENT. I repeat, NOTHING is PERMANENT. Go and tell people how you hate poor people, hard life, etc, but someday IF the earth turns upsidedown, well, I guess, just get ready, because maybe your so called beautiful life will be at the veeerrryyy bottom place compared to anyone else. Good Luck with that.

7. Remember that if God wants to take back all the things u got now, He will, and when He does, I hope you know where to find Him.



P/s : I'm not having any PMS(pre or post), it just... Grrr... Harimau muda. Auuummm.



-adios-




Sent from my BlackBerry® smartphone

Tuesday, 14 June 2011

comot dan jakun

Ada 2 budak comot dan 1 budak jakun tengok kek.hiho hiho


 hana makan cake birthday dia. icecream cake. haa amek haa. terbaik punye comot.



haa ni farzana. sama la... makan cake birthday hana... haha...


budak ni plak dok jakun sorang2 tengok cake anniversary mama ayah dia. haha....




-adios-





Safety

You know what I hate the most living here???

"Salam. Pihak EM dan kedutaan meminta para pelajar berhati-hati dengan keselamatan para pelajar. Pada 16 Julai akan berlangsung perbicaraan Abu Bakar Bashir dan pihak mahkamah dijangka akan menjatuhkan hukuman. Shbgn itu, ada info penyokong2 fanatik Abu Bakar akan meletupkan bom di 36 tempat di seluruh Indo serentak dengan hakim menjatuhkan hukuman. Para pelajar diminta mengehadkan pergerakan pada 16jun dan senantiasa mengikuti SOP yang telah diedarkan sebelum ini. Elak utk berada di luar rumah dan berada di tempat awam pada tanggal tersebut. (16-17hb jun). Tksh.-kedubes malaysia."




Instead of natural disaster, Ganyang Malaysia, etc, tell me how should I not to cuak/worry if things keep running like this.

Well, I believe in Allah. Semoga Allah melindungi semua.amiiin.


-adios-

Sent from my BlackBerry® smartphone

brother :D





















BIG BROTHER IS COMING BACK!!!


p/s : 1 : brother = abgkim = pokkeng
       2 : BACA KOMIK NI. suka betul kartun yang kelima tu.





-adios-

Monday, 13 June 2011

Wonder

I wonder...

If my assumption today do happen someday...

Will you come here and keep your promise?

Is it "maybe" a yes, or is it "definitely" a no?

Only God knows.


-adios-


Sent from my BlackBerry® smartphone

jar of hearts

Christina Perri: Jar Of Hearts Lyrics



I know I can't take one more step towards you 
'Cause all that's waiting is regret 
And don't you know I'm not your ghost anymore? 
You lost the love I loved the most 

And I learned to live, half-alive 
And now you want me one more time 

And who do you think you are? 
Runnin' 'round leaving scars 
Collecting your jar of hearts 
And tearing love apart 

You're gonna catch a cold 
From the ice inside your soul 
So don't come back for me 
Who do you think you are? 

I hear you're asking all around 
If I am anywhere to be found 
But I have grown too strong 
To ever fall back in your arms 

And I learned to live, half-alive 
And now you want me one more time 

And who do you think you are? 
Runnin' 'round leaving scars 
Collecting your jar of hearts 
And tearing love apart 

You're gonna catch a cold 
From the ice inside your soul 
So don't come back for me 
Who do you think you are? 


Dear, it took so long just to feel alright 
Remember how to put back the light in my eyes 
I wish I had missed the first time that we kissed 
Cause you broke all your promises 

And now you're back 
You don't get to get me back 

And who do you think you are? 
Runnin' 'round leaving scars 
Collecting your jar of hearts 
And tearing love apart 

You're gonna catch a cold 
From the ice inside your soul 
So don't come back for me 
Don't come back at all 

And who do you think you are? 
Runnin' 'round leaving scars 
Collecting your jar of hearts 
And tearing love apart 

You're gonna catch a cold 
From the ice inside your soul 
Don't come back for me 
Don't come back at all 

Who do you think you are? 
Who do you think you are? 
Who do you think you are?









p/s : no turning back.




-adios-



Decision

"Then when you have taken a decision, put your trust in Allah, certainly, Allah loves those who put their trust (in Him).



Surah Al-'Imran(3) : 159




-adios-


Sent from my BlackBerry® smartphone
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...