Nursing


Thursday, 19 May 2011

Girl,Guy and Hijab!

I've always been thinking that freehair girls are pretty, beautiful etc.no matter how biasa2 their faces are,without hijab's on,they are still pretty and seeing those girls yang freehair easily get BF(no matter how ugly and fat they are.haha),lagi la menambahkan rasa mcm freehair itu cantik.

But hey,pretty from the sight of human being is way different with pretty from Allah's sight.I didn't say that people who freehair tu jahat,hati busuk blablabla(lari topik okay)...but there is thing called "haram" in Islam,and "haram" will always be "haram" EXCEPT for certain condition and reason...

My emak once said "why bother to show your beautiful hair to everyone when THAT hair is your speciality,and isn't it supposed to be showed to few special person only???"...and I believe that special person is anyone who've been categorized as your "muhrim".

So,no matter how pretty u are without hijab's on,haram is still haram.Plus,kenapa risau tentang pandangan orang tentang kita sedangkan pandangan Allah itu lebih penting?

Ready or not ready,really isn't your best option for saying no to hijab.what if the malaikat take away your LIFE when you're absolutely NOT READY????can u answer "I'm not ready yet" at that time?NO.

Ini bukan khutbah malam Jumaat tapi just an opinion from my side and perspective.

Ade jugak kes pasal laki,aku freehair hoyeah.speechless.T___T..aku slalu gak pikir orang laki ni, suka pandang perempuan freehair,pastu buat jadi gf,pastu bila kawen,suruh pakai tudung..alhamdulillah la kalau menjadi.masalahnya kes zaman skarang banyak perempuan yang rasa insecure bila takpakai tudung sbb takut laki cari perempuan lain yg freehair lagi lawa(nampak je lagi lawa),pastu last2 dieorg pon takpakai tudung jugak dengan alasan,takpe nanti kawen pakai la tudung balik(bajet dah secure la tu).laki pon satu hal,ade ke bangga tayang awek freehair seksi(optional) smua.comeeee ooonnnnnn guys!korang ni memang!dunia semata..haha.

tapi kan actually,from opinion aku la kan,laki kalau dah jenis pandang perempuan macam tu,ingat senang ke perangai nak berubah lepas kahwin.kalau nak berubah tapi dok tunggu dulu tunggu dulu aku nak enjoy dulu,susah la.dunia semata.cakap lebih.toksah dok poyo.haha

so girls, takpayah susah2 nak freehair(rambut cepat rosak okay kalau kena matahari direct!so consider as susah la) sebab lelaki,and why not,just stick with your hijab!Trust Allah!Allah always have better plan for you!perempuan yang baik untuk lelaki yang baik dan begitulah sebaliknya!stick with your hijab,stick with your agama,stick with Allah,insyaAllah semua lancar.


Sekian saja dan selamat beramal. :)

P/s:I'm not writing this as in I'm an expert or something(aku buat dosa jugak.huhu),but just as part from my opinion. :)

-adios-


Sent from my BlackBerry® smartphone

No comments:

Post a Comment

thank you very muchooo!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...