Nursing


Tuesday, 24 May 2011

gemuk

hai.aku baru habes melawat beberapa(read : banyak) blog2 orang nak kuruskan badan..gila lah.siap ada pertandingan Say No To Nasi...haha...kagum pon ada...aku dulu dalam program diet,takpenah2 tak makan nasi..atleast makan nasi, tapi bukan tiap2 hari,paling2 seminggu 3 kali je boleh makin nasi.tu pon program diet dan exercise berjaya kurangkan almost 10 kilos in 3 months...pastu makan breakfast and lunch semata..and lunch half portion..malam minum susu sahaja..tapi exercise tu yang gila mati la...ikut 40mins Paula Abdul Work Out (boleh search kat You Tube)....itu pon memang tiap2 hari la,boleh ponteng sehari je seminggu.haha.tapi time tu ada pemicu untuk kurus.kini sudah tiada lagi.kahkahkah.

sekarang disamping tiada masa untuk workout(read:bajet  busy),aku juga merapu meraban makan tak ikut timing..macam mana nak ikut timing,salahkan kelas yang suka hati je bila nak habes.haha...(read :orang gemuk memang banyak alasan).okay,sekarang mari kurus kembali,kerana hari tu balik malaysia 2 bulan sudah melantak dengan dasyatnya seperti Giant Doraemon terkena histeria bila lihat makanan,jadi mari kita start balik diet itewww...sekarang ni since aku balik surabaya balik,baru lost 2kgs...without doing nothing,just makan tak tentu hala kalau lapar makan,kalau tak lapar, malas.okay tipu,kalau sempat,makan,kalau tak pon makan jugak...haha..tapi ntah,die kurang sendiri 2 kgs tu..aku tak buat pape pon...haha

oh,tapi dalam blog2 yang aku pi tadi macam ade jugak yang FOR ME(suka hati aku la nak cakap ape), menu diet tak kena...ade ke breakfast makan maggi + telur goreng,lunch makan ayam + sayur...dinner makan ape ntah tapi + telur goreng lagi...hahaha..hang gila ka makan telur 2 kali sehari..dah la telur goreng...so many cholestrol(ala2 demi lovato dalam camp rock)..okay cakap banyak2,aku pun gemuk gak..sila lompat sekarang.


iklan sat..


ANDA PERNAH DITINGGALKAN BOYFRIEND TAK GUNA SEBAB ANDA GEMUK???

INGIN KURUS SEPERTI LEHER ZIRAFAH???

JOM FOLLOW DIET AND EXERCISE PROGRAM BERSAMA MYFITNESSPAL!!!



hahaha...tetiba jadi promoter tak berbayar myfitnesspal ni....saje je pasal excited jumpe menu makanan melayu bila nak search calories dekat sini..hahahaha...takde keje..jadi semua,kesimpulannya,mari mula program diet dan exercise secara rasmi bersama myfitnesspal dalam rancangan untuk menjadi kurus,lawa,cantik menarik tertarik kau memang debom dan untuk mencari boyfriend baru yang lebih berguna kepada alam semesta.okay bai.



-adios-

No comments:

Post a Comment

thank you very muchooo!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...