Nursing


Sunday, 15 May 2011

adnin dan nina

hari ni kita cerita pasal adnin diganggu oleh nina(bukan nama sebenar).adnin adalah my soulmate.pergh,terkezut monkey smua.soulmate dalam istilah clinical nanti adalah partner yang akan bersama-sama dalam rotation lab sampai habes clinical.disebabkan nama mamat saiko ni atas nama aku,maka, kami adalah soulmate,sampai habes blaja nanti.(kalau yaya gf adnin baca harap anda tak jeles.sila jeles ngan nina!!!)

nak dijadikan cerita.hari ape ntah yang lepas,group clerkship kami kena pi ward UPIPI - Unit Perawatan Intermediate Penyakit Infeksi which is tempat yang penuh dengan patient HIV.HIV seperti yang diketahui ramai adalah sex transmitted disease which is salah satu cara penularan die adalah dengan kegiatan seksual bebas.jadi,yang kena tu banyak yang dari tempat Dolly and ramai juga dari golongan pondan.

so,pada hari tersebut,sebelum masuk ke ward,aku sempat cakap kat adnin "ko jaga-jaga kat sini ramai pondan".adnin sengih je.sewaktu menjejakkan langkah ke ward,kelihatanlah ramai pondan(s) and the gang dekat situ,mereka actually gilir2 jaga member mereka yang sakit.ada seorang pondan ni memang WOW lah(read:erkkk)...pakai legging orange yang menyala tu,baju bunga2,heels dan bulu kening mak datuk,halus sial......oh dan tidak dilupa mukanya yang dah gelupas2 sebab foundation cair.haa,dia ni lah yang kiteorg bagi nama Nina.memang sepadan.

dah masuk ward tu doc pon bagi lah penerangan pasai hiv bla bla bla.adnin pula positionnya di belakanggg skali dalam group tu.aku plak dok kat depan,betol2 blakang doc...tgh2 doc explain tetibe budak2 kat belakang ni dok gelak2..ak cam biar je la sampai la habes round ward tu,on the way time kiteorg nak pi balik kat discussion room,baru adnin cerita kenapa budak2 tu dok bising2 gelak2 kat die.hahaha.berikut adalah cerita versi adnin :

masa time adnin tgh catat2 doc ckp ape kat belakang tu,tetiba die didatangai somebody dari arah belakang.bunyi la suara orang dok panggil, "mas"..."mas"..."mas"....adnin wat bodo je la ingat die panggil mamat mana la kan...last2 somebody ni pi dekat adnin,panggil "mas dokteeeerrrr"...adnin pon,"ooh ya ya"..padahal dalam hati ,"shittttt apsal nina ni tetibe leh ade kat sini"..tapi takkan la nak blah je.pastu si Nina pon bercakap dengan nada manja2 camtu (Ya Allah sumpah geli walaupun hanya terbayang sahaja),yang bermaksud,"abaaang hensem,kawan2 saya tu cabar saya.nak tengok saya berani pi dekat abang ke tak..tapi tengok ni,saya berani je..dieorg je yang tak berani",sambil menunjuk ke arah geng2 pondan die yang tgh duduk atas kerusi panjang,pakai selendang berjambul dan tutup mulut guna selendang konon konon bajet ayu la..hahhahaa.....adnin pon jawab je "ye ye.he he"..lepas tu,si Nina ni cakap lagi..."ga pa pa kan mas,ga pa pa kannnn(takpe kann takpe kaann takpee kannn)",sambil usap2 belakang adnin ..taklama pastu die letak kepala die atas bahu adnin...hahahahahahahaha..ternoda sudah si adnin.lepas tu adnin dah panic cuak ape ni ape ni sambil pikir idea nak blah..hahaha..tak sempat nak blah,si Nina ni nak pegang janggut pulaaaaaakk.hahahahahha...dengan tangkas adnin mengelak tangan Nina dari mencapai janggutnya lalu cepat2 die lari pi dok depan sebelah doc..so that Nina tak berani kacau.hahahhaa...

pastu plak,before kiteorg kuar ward tu ramai2 nak balik discussion room, sempat lagi die kejar adnin dan cakap,"mas,temanq itu masih ramai lho...mereka masih sihat koq",sambil tunjuk kat geng2 pondan die tadi...hahahhahahahah..terus adnin blah wat bodo....hahahahahahahahha

begitulah cerita adnin ternoda oleh Nina.sekian terima kasih.roger and out.




p/s: i think one of my post is missing...aku post pakai BB tapi takde plak kat sini..padahal email sama.hrmmm..


-adios-

2 comments:

  1. AHHAHAHAHHAAA.lawak gilesss!!! cuak pn ade gak.haha

    ReplyDelete

thank you very muchooo!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...