Nursing


Saturday, 30 April 2011

Last

Hai.today is Friday.

Hari ni hari last kuliah untuk sem ni.might as well last formal kuliah before balik for good(hidup kena memandang future).lepas ni dah masuk clinic.in 2 years time insyaAllah dah settle smua amin.

Hari ni Prince William kawen dengan Kate.selama ni tengok tak hensem pon mamat ni tapi hari ni bila tengok die pakai uniform merah ngan cap die tuh...mak aih,jatuh hati siot.haha.oh,and sangat suka tengok die naek keta kuda tu...teringat kat central park NY satu ketika dulu.hua3

Hari ni try buat cream bath yang pakai product ape ntah tapi murah,around 20RM++,tp tak best sbb rasa kering je...prefer yang Loreal @ Makarizo @ schwazakorf(mcm mana nak eja menatang ni?) @ wella...kat Make Over Saloon Surabaya,Hair Spa @ cream bath pakai product Loreal @ Makarizo ni murah..around 40RM++ dah bleh dapat from cuci sampai siap dgn blow dry skali.beza jauh dgn harga pakai Wella @ Scwazakorf(tak reti eja) yang dekat Jay Mi Saloon kat Terengganu..Medium hair pon dah 80RM++..and dulu penah jugak survey kat Bukit Indah Jusco kat Johor,Loreal Hair Spa around 70RM++...haha.jauh gila beza harga..jimat duit siot kalau buat kat sini...siap skali ngan urut plak tu.heaven.jom sape nak buat datang sini!aku leh bawak buat hair spa.haha.

Hari ni dah takde pape yang menarik.oh,hari ni panas gila.rumah macam sauna.tapi ni baru hujan.err,dan lebat gila.

Okay bai.


-adios-



Sent from my BlackBerry® smartphone

Friday, 29 April 2011

Answer

I think God wants to show me something
Something I can't figure it out now
Something that may change every single thing in me
And I think God started to answer my prayers I made all this while
And I am sure God will show me the truth that I really, really want to know
And even if that truth hurts me, I hope I am strong enough to let go someday.


P/s: God, please forgive me for everything.I'm begging You for Your forgiveness dear God.


-adios-



Sent from my BlackBerry® smartphone

Thursday, 28 April 2011

Quit

Just read something I think quite funny.perhaps?


Q : Why u quit college???


A : Sbb kawan2 I tak sekepala dgn I..yang sekepala smua dah quit..tinggal yang tak sekepala je yang stay...




Hahaha..heaven gila kalau hidup camtu...kawan tak sekepala kat skolah, quit school...kalau camtu aku pon nak balik msia for good gak...bukan kuliah-mate je tak sekepala,housemate double plak tak sekepala...hahahaha



P/s : agak2 kalau tak sekepala ngan mak bapak adikberadik smua?nak kuar umah?




-adios-


Sent from my BlackBerry® smartphone

Tuesday, 26 April 2011

Lagi-lagi isu ini

Terjadi lagi isu ini.Dah beberapa kali sy melihat orang berdebat di status dan sharelink facebook mengenai isu ini.isu tentang kerja doktor yang kononnya terlalu penat dengan jam kerja bla bla bla off day bla bla bla.

Quick and simple opinion dari saya(Read : pendapat panjang lebar).


1.Lihat siapa yang mempertikaikan(dan membahas) isu ini terlebih dahulu,adakah mereka dari aliran yang sama, atau aliran berbeza?jikalau aliran berbeza,pandangan mereka lain lagi.bahkan saya pernah berdebat hal ini dengan seorang cadet baru lulus skolah terbang.ini hebat,langsung tiada idea(don't have any idea) pasal hal ni,tiba2 membahaskan seolah2 beliau tahu semuanya!sungguh hebat beliau.hebak hebak.siap saya kena dengan panggilan "I think u r not qualify to be a doctor" HANYA KERANA beliau merasakan saya terlalu banyak merungut.btw,I am not qualify...YET!Note that!

2.Seharusnya saya reply "u r not qualify to TALK about this,adios!".tapi saya baik,lalu menjawab, "org yang tidak melalui,tak pernah mengetahui"

3.Banyak merungut?sikit je sebenarnya permasalahan dia..saya merasakan sistem kerja doktor DI MALAYSIA mungkin agak sedikit tough(dari segi apa malas nak debate kat sini) dibanding negara2 yang lain.itulah rungutan saya.begitu juga dengan rakan seperjuangan!wah,terus dilabel sebagai orang yang "kuat merungut".3 words from me "what the fish".jangan pernah jadi hipokrit!SEMUA ORANG PASTI PERNAH MENGELUH KERJA MEREKA!"Oh,come on!!!we are human!human DO complaint!A LOT!hanya sebab mereka doktor, mereka tak boleh complaint.???

4.Bukan soal NAK atau TAKNAK.bukan soal MINAT!"Kalau nak jadi doktor,takyah merungut","kalau minat jadi doktor,smua tu tak jadi rungutan"(padahal yang merungut tu yang dah jadi doktor and I bet doktor tu adalah cita-cita mereka sejak kecil yang sangat mereka MINATI)....come on lah brother,kalau taknak,mereka tak join!kalau tak minat,mereka tak kejar!tapi sesungguhnya manusia nak yang terbaik buat diri mereka!tak salah kalau complaint untuk memperbaiki something untuk lebih better.takkan takleh merungut@complaint langsung kot?kalau mcm tu negara kita sepatutnya masih seperti zaman Tunku Abdul Rahman dulu la kan,ye la sebab woiwoi rakyat takleh merungut woi!NAK,IKUT,TAKNAK,BOLEH BLAH!kalau camtu sistem negara sampai bila-bila pon mcm cipan!sbb takde orang nak complaint and perbaiki untuk something better.!Nak ke Taknak ke ape ke if complaint for something good and then u ACT for it,saya tak rasa itu salah.

5.Jangan mempertikaikan soal IKHLAS tak ikhlas!"Nak jadi doktor kena ikhlas,takpayah merungut gaji la jam kerja la ape la!"..brother,kalau tak ikhlas,takkan sanggup jadi doktor!IKHLAS takleh diukur dengan gaji!ade ke complaint gaji tak seberapa terus kena cop "TAK IKHLAS buat kerja"!brother,doctor manusia,manusia pon pakai duit nak cari makan.ikhlas tak ikhlas TUHAN je layak tentukan.Korang taktau ape dlm hati manusia lain, so korang boleh shut up!.

6.Bukan soal berlagak tak berlagak."Eleh,setakat belajar 5 tahun-6 tahun, dah nak berlagak complaint itu ini... itu tak betol ini tak bagus" <--usually comes from orang dari aliran berbeza...again,kerja ape yang takde orang complaint habaq mai!berlagak tak berlagak habes yang korang complaint2 kerja korang tu, "berlagak betol mentang2 kerja awal pastu complaint itu ini"..boleh je mereka nak condemn korang mcm tu kan?

7.Sekadar peringatan, doktor adalah manusia,bukan robot.even robot pon tau rosak bila dah terlebih usage.samalah macam manusia.(Statement ini adalah berdasarkan punca masalah mengapa mereka start complaint dengan kerja mereka at the first place).

P:s :cukup-cukuplah mempertikaikan!


-adios-


Sent from my BlackBerry® smartphone

Monday, 25 April 2011

8

God, miss my 8 nephews and nieces so much...
Sent from my BlackBerry® smartphone

Thursday, 21 April 2011

Hari Kartini.

Hari ni Hari Kartini!they asked us to wear something like aaa, their kebaya or batik, but who cares?sape nak pakai baju kebaya pi skolah oyak mai sket?batik tu ramai la kot yang pakai.but I saw ramai jugak yang pakai kebaya with jeans kat mall tadi.

Anyway, tadi pi mall beli barang sket.haha.since tomorrow Indonesia cuti sebab "wafatnya Yesus" ataupun lebih dikenali sebagai "Good Friday",so aku ade 3 hari cuti straight.ho yeaaah...and since aku ade Famous Amos yang hancuq2 selepas biskutnya dimakan(biskut hancur la senang crite), so aku plan nak buat puding marble.actually tadi dah buat dahnow tgh tunggu die sejuk.so nanti bila dah siap and aku ade internet connection,aku uploadkan aku punye Famous Amos Marble Puding...haha...

Okay bai.

-adios-



Sent from my BlackBerry® smartphone

Wednesday, 20 April 2011

Tipu.

If you want to lie, please think about logic first!

See the CLOCK!

Then you are safe to lie!

Again, please don't ever think I am STUPID, because I am not!


-adios-


Sent from my BlackBerry® smartphone

Saturday, 16 April 2011

Underestimate

I hate when people underestimate me as in I'M SO STUPID and KNOWS NOTHING!
Also as if I HAVE NOTHING GOOD IN ME!

You don't know me, and you'll never know me, EVER!

I'll show you one day and you'll be regretting for saying things YOU DONT EVEN CARE TO BELIEVE it will happen!


P/s :I am just a LAZY person, not STUPID




-adios-





Sent from my BlackBerry® smartphone

Decorate - Yuna

So you decided to see me out of the blue
Should I let you come over?
I think you're doing fine
That girl in your arm does she know when you come from

Almost made me moved out of the town
You don't want me to be around
But I've stayed anyway
Just in case

Find the reasons to hate you more than before
Like how you said you would've call
But never at all
Got rid of your number that I know by heart

You left your thing at my place
As if I have all the space
Cause you know I don't mind
Just come back when you think its time

I'm all black and white inside
Monotonous from left to right
I decorate my house with things you love
Just in case you show up
In case you show up



Lagu pendek comei.hehe
-adios-


Sent from my BlackBerry® smartphone

Tuesday, 5 April 2011

Alarm

Today alarm BB aku berbunyi dalam kelas.damn, dah buat vibrate pon berbunyi..malu siot.naseb la doctor baik tak marah.huhu.

Sekian diari hari ini.

-adios-
Sent from my BlackBerry® smartphone

Monday, 4 April 2011

:)

Marry Me by Train

So gonna make this song as my wedding song on my wedding day which only God knows when.


-adios-
Sent from my BlackBerry® smartphone

Sunday, 3 April 2011

Pobroese Balls

Holas. Since my housemate got her really good news for the back few days, so we cooked something good on that day! hehe
So here’s the menu 

Nasi Minyak with Ayam Masak Merah served with my Home-made Pobroese Balls.

What is Pobroese Ball? No there’s no result even if u search on Google. haha
So I’m not the one who cooked the Nasi Minyak because that’s not my speciality.hua3.so I just let my housemate did those things while I keep myself busy with Pobroese Balls.
Pobroese Balls is actually nothing much. Just my idea of mixing few things like potatoes, broccoli, chicken and few more things and then rollllll it like a ball..ceh.ye ye oo.haha
So here are the pictures.

 
 
This is Pobroese Balls with cheese outside and inside.



This is how it looked like from the inside!and ofcourse ada cheese inside too.hehehe.



Haa,nilah rupa Pobroese Balls.hehe



Ni pulak rupa Ayam masak Merah.really nice aa?haha

 
And finally,



The Final Touch of the Menu! haha
Nasi Minyak with Ayam Masak Merah served with Homemade Pobroese Balls.




And it tasted WOW! haha.

And all of these were cooked to celebrate my housemate, Nur Ahlam Hashim, who, officially now a DOCTOR! Congratulation Dr. Ahlam. I’m on my way in one and half year time InsyaAllah :)


-adios-

Saturday, 2 April 2011

Unease?

For the past few weeks something bothers me until now.aiya.My heart ada rasa tidak senang sikit, mcm rasa un ease tu.

Perlukah berterus terang atau patutkah terus berdiam diri sahaja.?

Pergh, ayat nak drama je.boleh blah.

-adios-
Sent from my BlackBerry® smartphone
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...